Het vuurwerk

371 18 1
                                    

Pov: Fleur
Jess en ik zitten op onze kamer. Harry en de andere 5de jaars maken nu hun charms-owl. Dan klopt er iemand aan. Ik doe open en zie de tweeling staan. "Hé" zeg ik. "Kom, dit willen jullie niet missen" zegt George. "Wat willen we niet missen?" vraagt Jessica die naast me is komen staan. "Kom nou maar gewoon. Dit gaan jullie echt geweldig vinden" zegt Fred. "Oké" zeg ik. Hij pakt mijn hand vast en trekt me mee. Jessica en George lopen achter ons aan. Ze nemen ons mee richting de grote zaal. "Wacht hier" zeggen ze en dan lopen ze weg. Jess en ik blijven staan. Dan horen we opeens geluiden. En na een paar tellen verschijnt Umbridge in de deuropening. Jess en ik verstoppen ons snel achter een pilaar. Er verschijnt wat vuurwerk dat in de Grote Zaal ontploft. Ze kijkt om zich heen om degene die het heeft afgestoken te vinden. Dan komt de tweeling aanvliegen. Ze vliegen over Umbridge heen de Grote Zaal in en steken daar vuurwerk af. Normaal zou ik het verschrikkelijk vinden dat ze zo'n belangrijke toets verstoren, maar nu vind ik het echt geweldig. Voornamelijk vanwege Umbridge's gezicht. Jessica en ik zijn inmiddels de zaal ingelopen. Dan zien we hoe ze een iets grotere gooien. Het vuurwerk ontploft en vormt een draak. En die draak gaat nu achter Umbridge aan! Ze rent zo snel als ze kan weg. Als ze buiten de Grote Zaal komt ontploft hij en maakt al die stomme regels kapot. Jessica en ik lachen. Dan vliegen Fred en George richting buiten. Als ze boven ons langs vliegen geven we ze een High-five. Ze vliegen naar buiten en iedereen rent juichend achter ze aan. Dan vliegen ze weg, maar niet voordat ze nog wat vuurwerk hebben gegooid die een grote W in de lucht vormt. Iedereen juicht en Jess en ik juichen keihard mee.

Maar dan krijg ik opeens een heel slecht gevoel. Ik draai me om en zie hoe Harry op de grond ligt. Ik stoot Jess aan en we rennen snel naar hem toe. "Wat is er Harry?" Vraag ik bezorgd. "Sirius, hij wordt gevangengehouden door Voldemort in het Ministry of Magic" zegt hij. "Wat?" Zegt Jess verschrikt. Dan staat hij op en begint te rennen. We rennen samen met Ron en Hermione snel achter hem aan. "Harry, weet je het zeker?" Vraagt Hermione. "Ik heb het gezien. Het was net zoals met meneer Weasley. Dezelfde deur waar ik al maanden over droom. Ik wist alleen niet meer waar ik hem gezien had. Sirius zei dat Voldemort iets wil wat hij de vorige keer niet kon krijgen en het is in het departement van mystificatie" vertelt Harry terwijl we verder naar boven rennen. "Harry, luister nou even... als Voldemort nou wil dat je dit zag... als hij Sirius pijn doet om bij jou te komen" zegt Hermione. "En wat zou dat? Moet ik hem dan maar gewoon laten sterven?" Zegt Harry. "Wat gaan we doen?" Vraagt Ron. "We gebruiken de Flewnetwork" zegt Harry. "Maar Umbridge houdt alle schoorstenen in de gaten" zegt Hermione. "Niet allemaal" zegt Harry. "Die van zichzelf" zeg ik. "Precies" zegt Harry. "Maar als ze ons betrapt hebben we een heel groot probleem" zeg ik. Maar Harry blijft gewoon doorrennen. Hij opent de deur met alohomora. We gaan snel naar binnen. "Probeer de Orde waar te schuwen" zegt Harry. "Ben je bedondert? We gaan mee" zegt Ron. "Het is te gevaarlijk" zegt Harry. "Wanneer dringt het tot je door? We zitten hier samen in" zegt Hermione. "Dat is waar" hoor ik opeens de stem van Umbridge achter me zeggen.

We worden allemaal gegrepen en ook Luna, Ginny en Neville worden binnengebracht. Harry zit op een stoel. "Jij ging zeker naar Dumbledore toe?" Vraagt Umbridge. "Nee" antwoordt Harry. "Leugenaar" zegt ze terwijl ze hem in het gezicht slaat. Ik probeer al naar mijn toverstok te grijpen maar wordt tegengehouden door degene die me vasthoudt. Dan komt Snape opeens binnen. "U wilde mij spreken professor Umbridge?" Vraagt hij. "Snape, ja. Het is tijd voor antwoorden, of hij ze nou wil geven of niet. Heb je het Veritasserum?" Zegt ze. "U heeft mijn voorraad opgebruikt bij het ondervragen van studenten. De laatste was juffrouw Chang" zegt hij. De anderen en ik kijken elkaar aan. Dan wilde ze het dus eigenlijk niet. "Tenzij u hem wilt vergiftigen, en dat zou ik u werkelijk van harte toejuichen, kan ik u niet helpen" zegt hij en hij maakt aanstalten om weg te lopen. Opeens zegt Harry: "Hij heeft Padfoot. Hij heeft Padfoot op de plaats waar het verborgen is." "Padfoot? Wat is Padfoot? Verborgen? Waar heeft hij het over Snape?" Vraagt Umbridge. Ik kijk Snape smekend aan. Hij kijkt me even recht in de ogen en zegt dan: "geen idee."

Pov: Snape
Ik loop het kantoor van Umbridge in. "U wilde mij spreken professor Umbridge?" Vraag ik. "Snape, ja. Het is tijd voor antwoorden, of hij ze nou wil geven of niet. Heb je het Veritasserum?" Zegt ze. "U heeft mijn voorraad opgebruikt bij het ondervragen van studenten. De laatste was juffrouw Chang" zeg ik. "Tenzij u hem wilt vergiftigen, en dat zou ik u werkelijk van harte toejuichen, kan ik u niet helpen" zeg ik. Net als ik weg wil lopen zegt Potter opeens: "Hij heeft Padfoot. Hij heeft Padfoot op de plaats waar het verborgen is." "Padfoot? Wat is Padfoot? Verborgen? Waar heeft hij het over Snape?" Vraagt Umbridge. Ik kijk recht in Fleurs ogen en zie hoe ze me smekend aankijkt. Ze lijkt zoveel op Lily. Ze heeft precies dezelfde ogen, precies hetzelfde haar en precies dezelfde gezichtsuitdrukkingen. Ik mis haar zo erg. Ik erger me eraan dat ik zo'n zwak voor haar heb alleen omdat ze op Lily lijkt, maar ik kan er niks aan doen. En als zij het echt niet wil, dan kan ik het niet over mijn hart krijgen om het toch te zeggen. En dus zeg ik: "geen idee."

Pov: Fleur
"Goed dan. Je laat me geen andere keus Potter. Dit is een zaak vanministeriële veiligheid, dus je dwingt me... tot deze maatregel. De cruciatus vloek maakt je wel spraakzamer" zegt Umbridge. "Nee!"Roep ik. "Dat mag niet" zegt Hermione. "Wat Cornelis niet weet,wat Cornelis niet deert" zegt Umbridge terwijl ze zijn foto plat legt. Ikword boos. Ik voel de controle langzaam wegglippen. Als ze op het punt staat omde spreuk uit te spreken, en ik om mijn toverstok te pakken en haar tevermoorden, roept Hermione: "vertel het Harry!" "Vertel wat?" Vraagt Umbridge. "Als jijniet vertelt waar het is... vertel ik het" zegt Hermione. "Waar watis?" Vraagt Umbridge dwingend. "Dumbledore's geheime wapen" zegtHermione. 'Wat? Pap heeft helemaal geen geheim wapen' denk ik verbaasd. Danbegrijp ik het: het is een afleiding. "Breng me erheen" zegtUmbridge. Ze dwingt Harry en Hermione naar buiten met haar toverstok.

A/N: sorry dat het al meer dan een maand geleden is dat ik voor het laatst heb geüpload. Ik wil weer meer gaan schrijven, want dat heb ik de laatste tijd veel te weinig gedaan. Ik zal proberen het volgende hoofdstuk hooguit volgende week te publiceren.

His sisterWhere stories live. Discover now