problemen

393 19 0
                                    

Pov: Fleur
Ik zit mijn huiswerk te maken. Dan zie ik opeens uit mijn ooghoek de munt veranderen. Ik pak hem op en bekijk hem. Dan vertel ik Jess hoe laat we er moeten zijn. Ruim voordat het tijd is gaan we erheen. Zoals gewoonlijk zijn we de eersten na Harry, Ron en Hermione. We lopen naar ze toe. "Wat ga je ons vandaag leren?" Vraag ik aan Harry. "De Patronus charm" antwoordt hij. "Die kunnen wij al" zegt Jess. "Zouden jullie dan anderen kunnen helpen?" Vraagt Harry. "Is goed" zeggen we. Na een tijdje is bijna iedereen er. Alleen de tweeling nog niet. Dan komen ze eindelijk binnen. "Hey" begroet ik Fred. "Hey" zegt hij. Ik geef hem een kus. "Waarom waren jullie zo laat?" Vraag ik. "We waren nog iets aan het regelen" antwoordt hij. "Mooi, nu iedereen er is kunnen we beginnen" zegt Harry. "Vandaag ga ik jullie de Patronus charm leren. Deze spreuk kan Dementors verjagen. Je hebt een volledige en een schildvormige patronus. Een schildvormige is genoeg om de Dementor weg te houden, maar het is niet sterk genoeg om hem te verjagen, een volledige wel" legt hij uit. Hij leert ze de incantatie en dan mogen ze het zelf gaan proberen. Ondertussen loopt hij rond en legt het verder uit. Ik help ook wat mensen. "Kunnen jullie hem al?" Vraagt een 2de-jaars nieuwsgierig aan Jess en mij. "Ja" zeggen we. "Echt?" Zegt Fred. "Dat wisten we nog niet" zegt George. "Kunnen jullie hem eens voordoen?" Vraagt de 2de-jaars. "Tuurlijk" zegt Jess. We pakken onze toverstokken en doen de spreuk. Na een tel rennen er een hinde en een hond door de kamer. "Wow" hoor ik een paar mensen zeggen. "Als jullie zo doorgaan kunnen jullie dat ook" zeg ik. Na een tijdje lukt het een paar mensen al om een schildvormige op te roepen. Dan lukt het Ginny om een volledige op te roepen, hij heeft de vorm van een paard. Dan zie ik hoe ook Hermione een volledige patronus oproept, die van haar in de vorm van een otter. En een paar tellen later wordt Marcel omvergelopen door Rons patronus in de vorm van een Jack Russell Terriër. En daarna weet Luna eentje in de vorm van een haas op te roepen. Ik kijk glimlachend rond.

Dan hoor ik opeens een bonk. En nog een. En nog een. Jess en ik kijken elkaar bezorgd aan. Dit kan niet veel goeds betekenen. Dan breekt al het glas van een muur opeens. Harry gaat kijken. Dan hoor ik een stem die ik liever niet had willen horen, Umbridge's stem. "Ik maak hier korte metten mee. Bombarda Maxima" zegt ze. Ik roep snel: "protego maxima" en creëer een schild die iedereen beschermt tegen de brokstukken die rondvliegen. "Grijp ze" zegt ze en de inquisitorial squad gaat de zaal in en pakt ons vast. Harry, Jess en ik worden naar pap's kantoor gebracht en de rest ergens anders.

Als we daar aankomen zie ik dat minister Fudge er ook al is. "Ik hou ze al weken in de gaten. En kijk, Dumbledore's Army. Het bewijs van wat ik al vanaf het begin zeg Cornelius" zegt Umbridge. "Al jouw angst zaaien heeft ons geen moment voor de gek gehouden. We zagen wat jouw leugens echt waren: een rookgordijn voor jouw poging om het ministerie over te nemen" zegt Umbridge tegen pap. "Natuurlijk" zegt hij. "Wat? Nee, professor. Hij had hier niks mee te maken, ik was het" zegt Harry. "Heel nobel van je om me te beschermen Harry. Maar zoals net is aangetoond staat op het papier Dumbledore's army, niet Potters. Ik heb Harry bevolen om deze groep op te richten. En ik, en ik alleen, ben verantwoordelijk voor de activiteiten" zegt pap. Ik kan dit niet aanzien, ik kan niet aanzien hoe hij alle schuld op zich neemt, want hij heeft hier helemaal niks mee te maken. "Pap, wat ben je aan het doen? Jij hebt hier helemaal niks mee te maken" zeg ik. "Jawel Fleur. Ik heb Harry bevolen deze groep op te richten" zegt hij. Ik kijk hem smekend aan. Hij kijkt me direct aan en schud zijn hoofd, zo onmerkbaar dat alleen ik het kan zien. Ik zucht en sla mijn ogen neer. "Stuur een uil naar de Daily Prophet. Als we opschieten halen we de ochtendeditie nog. Dornish, Shacklebolt, jullie escorteren Dumbledore naar Azkaban voor samenzwering en opstandigheid..." zegt Fudge. "Nee!" Roep ik. "Ah, ik dacht al dat we tegen dit probleem aan zouden lopen. Je bent onder de veronderstelling dat ik... hoe zeg je dat toch... rustig mee zal gaan. Nou, ik kan je vertellen, ik ben niet van plan naar Azkaban te gaan" onderbreekt pap hem. "Pak hem" zegt Umbridge dwingend. Dan komt Felix opeens aanvliegen. Pap pakt hem vast en verdwijnt dan. Bijna iedereen wordt omvergeblazen door de vlaag van vlammen, maar Harry, Jessica en ik weten te blijven staan. Als ze weer staan zegt Shacklebolt: "u mag hem misschien niet, maar u moet toegeven, Dumbledore heeft stijl." Dan worden we weggebracht.

Dan moeten we toezien hoe Filch weer zo'n stomme regel ophangt. En deze keer is het dat Umbitch onze vader heeft vervangen. Die avond zijn Jessica en ik op weg naar onze kamer als we Filch bij de trappen zien. We zien hoe hij een schilderij pakt en iedereen eruit gooit. "Wat denk je wel niet dat je aan het doen bent?" Zeg ik. "De schilderijen leeggooien, opdracht van Umbridge" zegt hij en hij pakt alweer het volgende schilderij. We moeten toezien hoe hij ze allemaal leeggooit. Het doet me pijn. Die schilderijen hangen daar al voor zolang ik me kan herinneren. Ik zucht. Dan lopen we naar onze kamer. Daar praten we over hoe stom we de veranderingen vinden. Vanaf dat moment veranderd alles. Er komen allemaal nieuwe, stomme en belachelijke regels. Ook het nablijven en handen ophalen blijft doorgaan.

Die avond na het nablijven lopen Fred en George metJessica en mij mee naar onze kamer. "Ik had nooit gedacht dat ik dit ooitzou zeggen maar... ik vind het hier niet leuk meer. En het voelt niet meer alsthuis" zeg ik. Ik zucht. Fred geeft me een knuffel en ik kijk hem dankbaaraan. Ook Jess kijkt verdrietig. "Hey, het komt allemaal wel weergoed" zegt George. "Die pad zal niet winnen, we vinden wel eenoplossing" zegt Fred. We blijven nog even kletsen en dan gaan ze naar huncommonroom.

His sisterWhere stories live. Discover now