De eerste bijeenkomst

455 23 6
                                    

Pov: Fleur
Ik zit in de bieb te lezen. Dan komt Hermione naar me toe lopen en gaat naast me zitten. "Hey" zeg ik zachtjes. "Hey, ik heb iets voor je" zegt ze zachtjes. Ze geeft me een galleon. "Hermione, ik heb al meer dan genoeg geld in mijn kluis in Gringotts. Ik hoef geen geld" zeg ik, nog steeds zachtjes. "Het is geen normale munt" fluistert ze. Ik kijk haar verbaasd aan. "Hiermee laat ik je waar je moet zijn en wanneer" legt ze fluisterend uit. Nu snap ik het eindelijk, ze bedoelt voor de DA. "O, bedankt. Zie je later" zeg ik. Ik pak mijn boek, loop naar mevrouw Pince om het boek te lenen en ga dan naar mijn slaapkamer. "Hé Jess" zeg ik als ik haar op bed zie zitten lezen. "Hé" zegt ze. "Hier" zeg ik terwijl ik haar de munt geef. "Wat moet ik hier mee?" Vraagt ze. "Hiermee laten ze ons weten wanneer we waar moeten zijn" leg ik uit. Ze kijkt me verbaasd aan. "Voor de DA" zeg ik. "O" zegt ze. Ik lach. "Heel slim" zeg ik. "Ja, weet ik" zegt zij ook lachend.

Het is een paar dagen later. De munt heeft vanochtend eindelijk een boodschap doorgegeven. We moeten naar de Room of requirements. Gelukkig weten we dat wel te vinden. Als we nog een kwartier hebben lopen we er alvast heen. Ik loop 3 keer heen en weer voor de muur terwijl ik aan de kamer denk. Dan verschijnt een deur. We gaan snel naar binnen. "Hey, jullie zijn vroeg" zegt Hermione. Ik zie dat wij, na Harry, Ron en Hermione, de eerste zijn. "Beter vroeg dan laat" zeg ik. We kletsen wat. Na een paar minuten zie ik dat Harry nogal zenuwachtig lijkt. "Kan ik even met je praten Harry?" Vraag ik. "Tuurlijk" zegt hij. We lopen naar een hoekje. "Wat is er?" Vraag ik. "Wat bedoel je?" Vraagt hij. "Je lijkt zo zenuwachtig, maar ook een beetje bang" zeg ik. "Het is gewoon... wat als Umbridge erachter komt?" Zegt hij. "Dat heb ik al gezegd, we zorgen ervoor dat ze er niet achter komt. Maar volgens mij is het niet alleen dat..." zeg ik. Hij zucht. "Wat is er broertje?" Vraag ik. "Wat nou als ik geen goede leraar ben?" Zegt hij dan. "O Harry, je zal een geweldige leraar zijn" zeg ik. "Hoe weet je dat zo zeker?" Vraagt hij. "Omdat ik je ken. Je weet meer van duelleren dan iedereen die meedoet, zelfs meer dan mij, en je hebt al veel ervaring, iets te veel als je het mij vraagt" zeg ik. Hij zucht. "Het komt allemaal echt wel goed Harry, geloof me" zeg ik als ik zijn onzekere gezicht zie. Dan geef ik hem een knuffel. "Dank je zus" zegt hij zachtjes. "Ik zal er altijd voor je zijn broertje" zeg ik. Dan zie ik dat er inmiddels ook wat anderen zijn aangekomen. Dan komt Fred naar me toe lopen.

Pov: Fred
George en ik komen aan bij de Room of Requirements. Ik loop 3 keer heen en weer en dan verschijnt de deur. We gaan naar binnen. Dan zie ik dat Fleur in een hoekje met Harry staat te praten. Ik wil naar haar toelopen, maar dan pakt Jessica opeens mijn arm vast en houdt me tegen. "Jess, wat doe je?" Vraag ik. "Ik zorg dat je niet naar Fleur gaat" zegt ze. "Waarom mag ik niet naar haar toe?" vraag ik. "Omdat ze met Harry aan het praten is" zegt ze. "Maar ze is mijn vriendin" zeg ik verontwaardigd. "Ja, en Harry is haar broertje" zegt ze. "Mag ik echt niet naar haar toe?" Vraag ik. "Nee, ze moet even alleen met Harry praten" zegt ze. "Oké" zeg ik teleurgesteld. Dan laat ze me los. Ik blijf nog even bij de anderen staan. Dan zie ik dat Fleur om zich heen kijkt. 'Misschien zijn ze klaar met praten' denk ik. Ik loop naar ze toe zonder dat Jess het merkt. "Hey, zijn jullie klaar met praten?" Vraag ik. "Ja, hoezo?" Vraagt Fleur. "Van Jessica mocht ik niet naar je toe tot jullie klaar waren met praten" zeg ik. "Ach, arme jij" zegt ze sarcastisch. "Ja, precies" zeg ik. Dan geeft ze me een kus. "En nu stoppen met zeuren" zegt ze. Ik glimlach. "Natuurlijk" zeg ik. Dan kletsen we nog even met de anderen.

Pov: Fleur
Na een paar minuten begint Harry te praten. Hij begint met een spreuk uit teleggen. Ik kan hem al dus ik leg het aan anderen, die hem nog niet kunnen, uit.Het lukt ze wel redelijk. Na een tijd roept Harry iedereen bij elkaar. Hijkondigt aan dat de bijeenkomst voorbij is en dat ze via de munt door zullengeven wanneer de volgende bijeenkomst zal zijn. Dan gaat iedereen in kleinegroepjes weg, telkens 2 minuten na het vorige groepje. Als ik om me heen kijk,zie ik Harry verderop staan. Hij lijkt opgelucht. Ik loop naar hem toe."Hey" zeg ik. "Hey" zegt hij. "En? Hoe heb ik hetgedaan?" Vraagt hij. "Je deed het geweldig" zeg ik."Echt?" Vraagt hij onzeker. "Ja, echt" zeg ik. "Heb ikwel een goede spreuk uitgelegd? Is die wel handig met duelleren?" Ratelthij. "Harry" probeer ik hem te onderbreken, maar hij blijft maar doorratelen: "had ikmisschien met een andere spreuk moeten beginnen?" "Harry" zeg ikharder. "Wat?" Vraagt hij. "Je hebt het geweldig gedaan. Despreuk was prima en daarnaast, elke spreuk kan handig zijn in een gevecht en jemoet niet te lastig beginnen" zeg ik. Hij zucht. "Je hebt gelijk,dank je" zegt hij. "Als je nog een keer twijfelt, maakt niet uitwaarover, dan kan je naar me toe komen" zeg ik. "Dank je Fleur. Ikzou niet weten wat ik zonder jou zou moeten. Ik ben zo blij dat ik jouheb" zegt hij. "Dat geldt ook voor mij" zeg ik. Ik geef hem eenknuffel. Na een tijdje laten we elkaar los. Dan gaan we naar de anderen. Wekletsen tot alle anderen weg zijn. Een paar minuten nadat de laatste weg zijngaan Jess en ik weg.

His sisterWhere stories live. Discover now