De unforgivable curses

559 23 2
                                    

Pov: Fleur
We lopen naar Defence Against the Dark Arts. We hebben vandaag onze eerste les van Madeye Moody. "Ik ben benieuwd wat we gaan doen" zegt Jessica. "Ik ook" zeg ik. We lopen het lokaal in en gaan op onze plek zitten. Als iedereen er is, wat best wel lang duurt omdat wij zoals gewoonlijk weer veel te vroeg waren, stelt hij zich voor. Dan zegt hij: "Vandaag zal ik de 3 unforgivable curses uitleggen. Het ministerie vindt jullie nog te jong maar ik zie dat anders. Ik vind dat jullie erop voorbereid moeten zijn." "Kan iemand me vertellen waarom ze de unforgivable curses heten?" Vraagt hij. Ik steek mijn hand op. "Ja" zegt hij terwijl hij naar mij wijst. "Omdat ze onvergefelijk zijn, als je ze gebruikt word je meteen naar Azkaban gestuurd" zeg ik. "Heel goed" zegt hij. "Wie kan er 1 noemen?" Vraagt hij. Een jongen steekt zijn hand op. "De imperius curse" antwoordt hij. "Ja, heel goed. Daar hebben we veel last van gehad op het ministerie. Veel mensen beweren dat ze onder de imperius curse waren en dat ze daarom voor Voldemort werkten. Maar het lastige is dus: hoe ontdek je wie liegt, en wie niet?" Zegt hij. Dan pakt hij een spin en vergroot hem. Dan zegt hij: "imperius. Wat zal ik haar laten doen? Haar het raam uit gooien. Haarzelf laten verdrinken?" Zegt hij terwijl hij het bijna doet. Dan zet hij de spin op zijn hand. "Kan iemand me nog een andere vertellen?" Vraagt hij. "Jij" zegt hij terwijl hij naar een jongen wijst. "De cruciates curse" antwoordt die met trillende stem. "Heel goed" zegt hij. Dan zegt hij: "crucio." De spin begint te spartelen en soort van te krijsen. Ik slik een keer. 'Die vloeken zijn onvergefelijk en als je ze uitvoert word je naar Azkaban gestuurd. En hij voert ze hier gewoon in de klas uit' denk ik. Dan roept Jessica opeens: "Stop!" Ik kijk haar aan en zie dat ze tranen in haar ogen heeft. Hij kijkt haar aan en stopt dan snel. "Zou jij me de laatste curse kunnen vertellen?" Vraagt hij aan haar. Ze schudt eerst haar hoofd maar zegt dan met trillende stem: "De killingcurse." Dan zegt hij: "avada kedavra." Een groene lichtflits en de spin valt dood neer. Ik kijk naar het tafereel en krijg tranen in mijn ogen. Ik slik en probeer me in te houden, maar het lukt niet. Ik begin te huilen.

Pov: Jessica
We zitten in het DADA klaslokaal. "Vandaag zal ik de 3 unforgivable curses uitleggen. Het ministerie vindt jullie nog te jong maar ik zie dat anders. Ik vind dat jullie erop voorbereid moeten zijn" zegt de professor. "Kan iemand me vertellen waarom ze de unforgivable curses heten?" Vraagt hij. Fleur steekt haar hand op. "Ja" zegt de professor terwijl hij naar haar wijst. "Omdat ze onvergefelijk zijn, als je ze gebruikt word je meteen naar Azkaban gestuurd" antwoordt ze. "Heel goed. Wie kan er 1 noemen?" Vraagt hij. Een jongen steekt zijn hand op. "De imperius curse" antwoordt hij. "Ja, heel goed. Daar hebben we veel last van gehad op het ministerie. Veel mensen beweren dat ze onder de imperius curse waren en dat ze daarom voor Voldemort werkten. Maar het lastige is dus: hoe ontdek je wie liegt, en wie niet?" Zegt hij. Ik zie het best gebeuren dat veel onschuldige mensen in Azkaban zitten terwijl ze helemaal niks hebben gedaan of inderdaad onder de imperius curse waren maar dat ze het gewoon niet geloofden. Net zoals ze mijn vader niet geloofden. Dan pakt hij een spin en vergroot hem. Dan zegt hij: "imperius. Wat zal ik haar laten doen? Haar het raam uit gooien. Haarzelf laten verdrinken?" Zegt hij terwijl hij het bijna doet. Dan zet hij de spin op zijn hand. "Kan iemand me nog een andere vertellen?" Vraagt hij. "Jij" zegt hij terwijl hij naar een jongen wijst. "De cruciates curse" antwoordt die met trillende stem. "Heel goed" zegt hij. Dan zegt hij: "crucio." De spin begint te spartelen en soort van te krijsen. Ik slik. Hij martelt dat arme spinnetje. Ik kan het niet meer aan en schreeuw: "stop!" Hij kijkt me aan en stopt. Dan komt hij naar me toe lopen. "Zou jij me de laatste curse kunnen vertellen?" Vraagt hij aan me. Ik schud met mijn hoofd. Ik wil niet dat dat arme spinnetje vlak voor mijn neus wordt vermoord. Maar dan zeg ik toch maar: "de killingcurse." "Avada kedavra" zegt hij. Dan verschijnt er een groene lichtflits en valt de spin dood neer. Ik krijg tranen in mijn ogen. Dan zie ik vanuit mijn ooghoek dat Fleur ook tranen in haar ogen heeft. Ik zie hoe ze begint te huilen. Fleur haar ouders werden met dezelfde vloek vermoord, dit moet wel heel zwaar voor haar zijn. Ik kijk haar bezorgd aan. Dan merkt de professor het ook eindelijk. "Neem haar mee en zorg dat ze zich weer beter voelt" zegt hij tegen me. Ik knik en pak Fleur bij haar arm. We pakken onze boeken en lopen het klaslokaal uit.

We lopen naar onzeslaapkamer. Daar gaan we op bed zitten. "Hey Fleur, gaat het wel?"Vraag ik bezorgd. "Dat hij ze gewoon uitvoerde in de klas" zegt zezachtjes. "Ik weet hoe lastig dit voor je moet zijn" zeg ik. Ik geefhaar een knuffel. "Ik kan gewoon niet geloven dat hij die spreuk gewoonuitvoerde in de klas" zegt ze zachtjes. "Ik ook niet" zeg ik.Dan begint ze te huilen. "Ik mis ze zo erg" zegt ze. "Dat weetik" zeg ik en ik geef haar een knuffel. Ze knuffelt me terug. Zo blijvenwe nog een tijdje zitten terwijl Fleur op mijn schouder uithuilt. Ik probeerhaar zo goed mogelijk te troosten. "Kom mee, we moeten nu echt naar deles" zeg ik. Ze knikt. We staan op, pakken onze tassen en lopen snel naarhet lokaal. Als we binnenkomen bij charms kijkt Flitwick ons aan. Ik stuurFleur naar haar plek en loop snel naar professor Flitwick. "Bij DefenceAgainst the Dark Arts werden de unforgivable curses uitgevoerd en Fleur raaktenogal van streek toen hij de killingcurse uitvoerde, vanwege haar oudersenzo" leg ik uit. "Oké, ga maar snel zitten" zegt hij. Ik loopnaar mijn plek en kijk nog een keer bezorgd naar Fleur. Ik hou haar de rest vande les goed in de gaten en merk dat ze na een tijdje al een stuk vrolijker is.Komt waarschijnlijk omdat we weer een nieuwe spreuk gaan leren en ze dol is opspreuken. Ik ben opgelucht dat ze zich beter voelt. Ik zie haar niet graag zovan streek.

His sisterWhere stories live. Discover now