De kampioenen helpen

524 27 1
                                    

Pov: Fleur
Ik loop door een gang. Dan zie ik Harry in de verte staan. Ik zie dat hij voor de prefects bathroom staat en probeert de deur open te krijgen. "En wat zijn we aan het doen meneer?" Vraag ik. Hij kijkt verschrikt om maar zucht van opluchting als hij ziet dat ik het ben. "Cedric gaf me de tip om hier een bad te nemen" zegt hij. Ik kijk hem vreemd aan. "Met het ei dat ik heb gekregen. Voor mijn volgende opdracht" zegt hij. "O. Maar je weet toch dat je een wachtwoord nodig hebt om hierin te komen?" Zeg ik. "Daar kwam ik ook net achter ja" zegt hij zuchtend. "Nou ja, dan heb je geluk dat je een grote zus hebt die een prefect is en die je graag wilt helpen" zeg ik. Ik fluister het wachtwoord zodat Harry het niet hoort en doe de deur open. "Bedankt" zegt hij dankbaar. "Graag gedaan. Maar wees wel snel en als je wordt betrapt zeg dan niet dat ik je heb binnengelaten. Er mogen eigenlijk alleen prefects hierbinnen komen ik wil gewoon prefect blijven" zeg ik streng. "Oké, en ik zal zorgen dat ik niet word betrapt" zegt hij. Dan gaat hij naar binnen en doet de deur dicht. Ik loop weer verder.

Pov: Harry
Ik loop naar de prefect's bathroom. Ik probeer de deur open te doen maar het lukt niet. Ik duw en trek wat harder maar hij gaat niet open. Ik pak mijn toverstok en zeg: "alohomora." Maar hij gaat nog steeds niet open. Ik blijf het proberen. Dan hoor ik opeens iemand vragen: "En wat zijn wij aan het doen meneer?" Ik kijk verschrikt om. Dan zie ik dat het Fleur is en zucht ik opgelucht. "Cedric gaf me de tip om hier een bad te nemen" zeg ik. Ze kijkt me vreemd aan. "Met het ei dat ik heb gekregen. Voor mijn volgende opdracht" leg ik uit. "O. Maar je weet toch dat je een wachtwoord nodig hebt om hierin te komen?" Zegt ze. "Daar kwam ik ook net achter ja" zeg ik zuchtend. 'Had Cedric me dit niet eerder kunnen vertellen?' Denk ik geïrriteerd. "Nou ja, dan heb je geluk dat je een grote zus hebt die een prefect is en die je graag wilt helpen" zegt Fleur. Ze fluistert het wachtwoord zo zacht dat ik het niet hoor en doet de deur open. "Bedankt" zeg ik dankbaar. "Graag gedaan. Maar wees wel snel en als je wordt betrapt zeg dan niet dat ik je heb binnengelaten. Er mogen eigenlijk alleen prefects hierbinnen komen ik wil gewoon prefect blijven" zegt ze streng. 'Ik zou nooit mijn eigen zus verraden' denk ik. "Oké, en ik zal zorgen dat ik niet word betrapt" zeg ik om haar gerust te stellen. Dan ga ik naar binnen en doe de deur dicht. Ik heb echt geluk met Fleur als zus. En het is ook fijn om te weten dat ze best bereid is om een paar niet hele belangrijke regels te breken om mij te helpen, ondanks dat ze een brave leerling is. Ik ben haar zo dankbaar, ze heeft me nu al meerdere keren uit de brand geholpen door een niet heel belangrijke regel te breken.

Pov: Fleur
Ik zit in de bieb. Dan komt Harry naar me toe. "Hey Harry, is hetgelukt?" Vraag ik. "Ja, ik denk de opdracht te weten" antwoordthij terwijl hij naast me gaat zitten. "En?" vraag ik nieuwsgierig."Ik moet een schat halen uit de Black Lake" zegt hij. "Dus ikmoet Merpeople verslaan en op de 1 of andere manier 1 uur lang onder waterblijven zonder naar boven te gaan" zegt hij. "Dus je moet onderwaterkunnen ademen. Heb je al een idee hoe je dat gaat doen?" Vraag ik."Nee, ik ga nu op zoek" zegt hij. "Oké" zeg ik. Ik denk nogeen tijdje na over een oplossing voor Harry. Dan komt Cedric naar me toelopenen gaat naast me zitten. "Hey Fleur, 1 van mijn vrienden zei dat ik voorhulp met spreuken naar jou toe moest gaan" zegt hij. "Ik kan je daarinderdaad mee helpen. Over welke spreuk wil je iets weten?" Vraag ik."Bestaat er een spreuk waarmee je onderwater kan ademen?" Vraagt hij."Ik zal even kijken" zeg ik. Ik pak mijn spreukencatalogus uit mijntas en leg hem op tafel. Cedric kijkt er met grote ogen naar. "Ga je echtdat hele boek doorzoeken?" Vraagt hij. "Nee hoor, ik ken een spreuk waarmeeik het makkelijker kan vinden" zeg ik. Ik voer de spreuk non-verbaal uiten het boek gaat open en begint te bladeren. Dan stopt hij op een bladzijde."Maar natuurlijk, de bubbelbezwering" zeg ik. Ik leg Cedric uit hoeje de spreuk moet uitvoeren. Hij bedankt me en gaat weer weg. Dan komt FleurDelacour naar me toe. "Heb jij hem geholpen met de volgendeopdracht?" Vraagt ze (met haar accent). "Ja, als je wilt kan ik jouook wel helpen" zeg ik. "Ja graag" zegt ze. "Ben je goedmet spreuken?" Vraag ik. "Oui" zegt ze. Ik leg ook haar despreuk uit en ook zij bedankt me en gaat dan weer weg. Ik ga op zoek naarHarry. Hij kan die spreuk ook gebruiken, al zal het voor hem wat lastiger zijnomdat hij nou niet op het juiste niveau zit. Maar ik kan hem nergens vinden.'Ach ja, ik zoek hem later wel op' denk ik. Dan hoor ik opeens iemand mijn naam'roepen'. Als ik kijk waar het vandaan komt zie ik Hermione en Victor zitten.Ik loop naar ze toe. "Fleur, ken jij toevallig een spreuk waardoor jeonderwater kan ademen?" Vraagt ze. "Ja, maar hij is wel redelijklastig" zeg ik. "Ik ben niet zo goed in spreuken" zegt Victor."Waar ben je wel goed in?" Vraag ik. "Transfiguration"antwoordt hij. Ik denk even na en dan weet ik het. "Je zou jezelf in eenwaterdier kunnen veranderen" zeg ik. "Ik zou dan trouwens wel alleenje bovenlichaam doen zodat je wel gedeeltelijk menselijk blijft en in iets vaneen dolfijn of een haai zodat het op je lichaam aansluit" zeg ik."Oké, bedankt" zegt hij. Dan loop ik weer verder. Ik ga weer verderlezen.

His sisterWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu