Bijles

421 21 4
                                    

Pov: Fleur
Ik zit aan de Ravenclawtafel te ontbijten. Dan komen de uilen binnenvliegen. Er komt ook een uil naar mij. Hij laat een briefje vallen en gaat naast me zitten. Ik pak het briefje en maak hem open. Ik zie dat hij van Robert is. Ik lees hem:

Hoi Fleur,
Ik dacht dat het misschien wel een goed idee is als je me vanmiddag bijles geeft. We moeten dan misschien wel op zoek naar een andere plek. Ik zat te denken aan het charmslokaal. Professor Flitwick vindt het vast wel goed.
Groetjes Robert.

Ik pak mijn toverstok en zeg: "accio veer en perkament." Ik schrijf een briefje terug:

Hoi Robert,
Dat is inderdaad een goed idee. Als je wilt kan ik je ook nog helpen met je huiswerk. Zullen we afspreken buiten de grote zaal? Filius vindt het inderdaad vast wel goed. Zie je zo.
Groetjes Fleur.

Ik lees het nog een keer na en dan bind ik het briefje aan het pootje van de uil. "Breng deze maar naar hem terug" zeg ik. Dan vliegt hij/zij weer weg. Ik eet mijn ontbijt verder op en zeg dan tegen Jessica: "Ik heb met iemand afgesproken. Zie je later." "Oké, zie je later" zegt Jessica. Ik sta op en loop de Grote Zaal uit. Dan zie ik Robert staan. Ik loop naar hem toe. "Hoi" begroet ik hem. "Hoi" zegt hij. "Zullen we eerst naar de professorenkamer gaan om te vragen of we het charmslokaal mogen gebruiken?" Vraag ik. "Ja, is goed" zegt hij. We lopen samen naar de professorenkamer. Ik klop aan. Pomona doet open. "Hey Fleur. Wat is er?" Vraagt ze. "Is Filius er?" Vraag ik. "Ja, wacht even ik roep hem" zegt ze. "Filius!" Roept ze. Dan komt Filius naar de deur. "Waar kan ik je mee helpen Fleur?" Vraagt hij. "Zou ik je lokaal mogen gebruiken om bijles te geven?" Vraag ik. "Tuurlijk. Zolang jullie het maar wel netjes achterlaten" zegt hij. "Oké, zullen we doen. En bedankt" zeg ik. "Graag gedaan" zegt hij. Dan doet hij de deur dicht en lopen we naar het lokaal. We gaan naar binnen. Ik help hem met zijn charms huiswerk en we oefenen de spreuk nog een paar keer. Hij kan hem nu eindelijk een beetje goed.

Dan komt opeens professor Umbridge binnen. "Wat zijn jullie aan het doen?" Vraagt ze. "Ik geef hem bijles" antwoord ik. "Dat is tegen de regels" zegt ze boos. "Sorry, maar ik begrijp niet wat u bedoelt" zeg ik. "Het is verboden om een groep te hebben zonder de toestemming van de hoog inquisiteur" zegt ze. "Maar dit is geen groep. Ik geef hem alleen bijles in charms" zeg ik. "Nee, ik wil dat jullie onmiddellijk stoppen en" zegt ze boos. "Maar professor" begin ik. Maar ze onderbreekt me: "nee, onderbreek me niet. Jullie mogen niet doorgaan en..." zegt ze. "Het spijt me dat ik u toch onderbreek maar professor Flitwick heeft me persoonlijk gevraagd of ik hem bijles kon geven. Als u problemen heeft kan u naar hem toe gaan" onderbreek ik haar. Ze staat even met haar mond vol tanden maar herpakt zich snel. "Dat zal ik dan meteen doen" zegt ze. Als ze weg is ga ik weer verder met uitleggen.

Pov: 3e persoon
Umbridge loopt naar de professorenkamer. Ze loopt naar binnen en zegt: "Filius, kan ik je even spreken?" "Tuurlijk" zegt hij. Hij loopt naar haar toe. "Klopt het dat jij aan mevrouw Potter hebt gevraagd om een jongen, die volgens mij ouder dan haar is, bijles te geven?" Vraagt ze. "Ja, Fleur is erg goed in charms en meneer McCoy vond het heel lastig. Dus ik heb haar gevraagd of ze hem bijles kon geven zodat hij niet zal zakken" antwoordt hij. "En hij is ouder dan haar?" Vraagt ze verbaasd. "Ja, maar Fleur kan het niveau aan aangezien ze al op zeer jonge leeftijd is begonnen en er erg goed in is" zegt hij. "Zou u dat de volgende keer eerst even bij mij kunnen melden?" Vraagt ze. "O, het spijt me. Ik zal het de volgende keer doen" zegt hij. "Mooi" zegt ze. "O, en heeft u ze ook toestemming gegeven om uw lokaal te gebruiken?" Vraagt ze. "Ja, dat hebben ze me vanochtend gevraagd" antwoordt hij. "Oké" zegt ze alleen maar. Dan loopt ze weer weg.

Pov: Fleur
Opeens komt professor Umbridge weer binnen. "Ik heb het nagevraagd en het is in orde. Je mag doorgaan met bijles geven" zegt ze. "Oké, bedankt" zeg ik. Dan gaat ze weer weg. "Gelukkig, ik zou sowieso zakken als ik geen bijles van jou meer zou krijgen" zegt Robert. "Je moet een beetje meer vertrouwen hebben in jezelf. Je kan het wel, je moet het alleen op een andere manier uitgelegd krijgen dan professor Flitwick doet en wat meer" zeg ik. "Bedankt" zegt hij. Dan ga ik weer verder met uitleggen.

Als we klaar zijn gaan we allebei onze eigen kant op.Als ik naar mijn kamer loop kom ik Hermione tegen. "Hey Fleur. Kan jijmorgen ook naar de Zwijnskop komen?" Vraagt ze. "Waarom?" Vraagik verbaasd. "Ik heb een goed idee en die ga ik morgen uitleggen"zegt ze. "Oké" zeg ik. "Maar je mag dit tegen niemand zeggenhoor" fluistert ze. Ik kijk haar verbaasd aan. "Het heeft te makenmet DADA" zegt ze. "O" zeg ik. "Zie je morgen" zeg ik."Ja, zie je morgen" zegt Hermione. Dan loop ik verder. Als ik onze kamerin loop zie dat ik Jessica op haar bed een boek zit te lezen. "Hey Jess,ga je morgen mee naar de Zwijnskop?" Vraag ik. "Waarom?" Vraagtze verbaasd. "Hermione heeft een idee voor DADA en die gaat ze morgen daaruitleggen" leg ik uit. "Oké, is goed" zegt ze. De rest van demiddag praten we nog over wat het idee zou kunnen zijn en andere dingen. Daarnagaan we naar de Grote Zaal voor het avondeten. Als we het op hebben gaan weterug naar onze kamer. Daar lezen we nog wat en daarna gaan we slapen.

His sisterWhere stories live. Discover now