Nieuwsgierigheid & beloftes

429 20 0
                                    

Pov: Fleur
Ik ben klaar met mijn huiswerk. Ik help Jessica nog even met haar huiswerk. "Zullen we met Harry, Ron en Hermione afspreken?" Stelt ze voor. "Ja leuk" zeg ik. "Zullen we dan naar de Gryffindor commonroom gaan?" Vraag ik. "Ja" zegt Jessica terwijl ze opstaat. We lopen naar erheen. "Jullie zijn geen Gryffindors dames" zegt de Fat Lady als we voor haar staan. Ik zucht en zeg: "we willen graag met Harry, Ron en Hermione spreken." Ze zucht en loopt dan weg. Even later komt ze terug en zwaait ze open. "Hé, de Fat Lady zei dat jullie ons willen spreken" zegt Harry. "Ja, we dachten dat het wel een leuk idee was dat we wat rond zouden hangen in onze kamer. Een beetje kletsen enzo" zeg ik. "Ja, dat is inderdaad een leuk idee. Maar de jongens zijn nog niet klaar met hun huiswerk" zegt Hermione. Ik zucht terwijl ik mijn hoofd schud. "Dan helpen we jullie" zeg ik. Ze lopen naar hun kamer om hun spullen te pakken en dan lopen we naar onze kamer. Na een uurtje zijn we al klaar aangezien ze een groot deel al hadden. Dan leggen ze hun boeken weg en gaan we kletsen. Het is erg gezellig en we lachen veel.

Als ik op de klok kijk zie ik dat het 1 voor 6 is. "O jee, jullie moeten hier weg" zeg ik. "Wat? Waarom?" Vraagt Harry. "Omdat ik hier een afspraak heb en er mogen geen anderen bij zijn. Dus weg jullie" zeg ik. Ik loop naar de deur en stuur ze naar buiten. "Wat belachelijk. Ik word gewoon uit mijn eigen kamer gezet" zegt Jessica. "Niet zeuren. Ga lezen in de bieb ofzo" zeg ik. "Nou, weg jullie" zeg ik. "Oké, oké, we gaan al" zegt Ron. Ik zie ze weglopen. Dan komt Robert aanlopen. We gaan mijn kamer in. Dan pak ik mijn toverstok en gebruik de spreuk murmelio non-verbaal. Dan gebruik ik de cameoflagespreuk, ook non-verbaal. Dit doe ik omdat ik Jessica niet vertrouw. Ze is nieuwsgierig en zal ons waarschijnlijk gaan bespieden. "Wat doe je?" Vraagt Robert. "Niet belangrijk" zeg ik. Ik doe mijn toverstok weer in mijn zak. Dan begin ik hem de spreuk te leren. Na een tijdje hoor ik een geluid bij de deur. 'Ik wist het' denk ik. Na een paar seconden gaat de deur open. Robert kijkt angstig naar de deur dus ik zeg: "je hoeft niet bang te zijn. Ik heb wat spreuken over ons uitgesproken zodat ze ons niet kan horen of zien." "Dus dat was wat je deed. Maar hoe kon je dit weten?" Vraagt hij. "Ik had al zo'n vermoeden dat ze zoiets zou doen. En je kan maar beter voorbereid zijn" leg ik uit. "Ja, dat is waar" zegt hij. Jessica kijkt even rond, maar als ze niks vindt gaat ze weer weg. Ik begin hem de spreuk weer verder uit te leggen. Na ongeveer anderhalf uur snapt hij hem redelijk en het is al een beetje gelukt. Maar het is nog niet helemaal goed. "Morgen, zelfde plek, zelfde tijd?" Vraag ik. "Ja, is goed. Tot morgen" zegt hij. "Tot morgen" zeg ik. Ik pak mijn toverstok en zeg: "finite incantatem." "Wat deed je?" Vraagt hij. "Ik heb de spreuken opgeheven" antwoord ik. "O" zegt hij. Dan gaat hij weer weg.

Pov: Jessica
"O jee, jullie moeten hier weg" zegt Fleur opeens. "Wat?Waarom?" Vraagt Harry. "Omdat ik hier een afspraak heb en er mogengeen anderen bij zijn. Dus weg jullie" zegt ze. We staan op. "Watbelachelijk. Ik word gewoon uit mijn eigen kamer gezet" zeg ik. "Nietzeuren. Ga lezen in de bieb ofzo" zegt Fleur. "Nou, weg jullie"zegt ze. "Oké, oké, we gaan al" zegt Ron. We lopen weg. Ik wil weten watvoor afspraak Fleur heeft en met wie. Dus in plaats van de bieb in te gaan gaik om het hoekje staan. Dan hoor ik voetstappen. Ik kijk om het hoekje en zieeen jongen, waarschijnlijk 7e jaars aangezien hij ouder dan ons is. Fleur wachthem op en ze gaan onze kamer in. Ik loop naar de deur en kijk door hetsleutelgat. Maar ik zie niks. Ik doe voorzichtig de deur open maar zie nogsteeds niemand. Ik kijk en loop de hele kamer rond maar zie echt niemand. Danloop ik de kamer uit. Na ongeveer 10 minuten kijk ik weer door het sleutelgatmaar ik zie nog steeds niemand. Dan ga ik maar naar de bieb. Ik lees en ietsvoor 8 uur ga ik weer om het hoekje staan kijken. En dan komen Fleur en diejongen naar buiten gelopen. 'Maar hoe kan dat? Daarnet was er niemand in dekamer' denk ik verbaasd. Ik denk hier nog een tijdje over na. Uiteindelijk komik tot de conclusie dat Fleur waarschijnlijk 1 of meer spreuken heeft gebruikt.Ik besluit om met haar te gaan praten. Ik loop naar de grote hal voor hetavondeten. Ik ga naast Fleur zitten. Ze kijkt me aan met een blik alsof ik ietsheel stouts heb gedaan. Waarschijnlijk weet ze dat ik naar binnen ben gegaan."Fleur, kunnen we zometeen even praten?" Vraag ik."Tuurlijk" zegt ze. We eten wat en lopen daarna naar onze kamer. Wegaan allebei op ons eigen bed zitten. "Wil je praten over het feit dat jenegeert heb wat ik je heb gevraagd of iets anders?" Vraagt ze. Ik zucht."Sorry, maar ik hou niet van die geheimzinnigheid. Ik wil weten wat er aande hand is" zeg ik. Ze zucht. "Dat snap ik best, maar ik heb hembeloofd niks tegen ook maar iemand te zeggen. Dus ik kan je niksvertellen" zegt ze. Ik zucht. "Luister, het enige dat ik je kanvertellen is dat het gewoon voor school is. En ik weet dat je nieuwsgierigbent, maar ik kan mijn belofte aan hem niet breken" zegt ze. Ik zucht nogeen keer maar zeg: "oké, het is al goed. Ik snap dat je je belofte niet kan breken." Wekleden ons om, lezen nog even en gaan daarna slapen. Ik ben nog steeds heelnieuwsgierig, maar ik wil Fleur niet dwingen haar belofte te breken.

His sisterWhere stories live. Discover now