Kerstvakantie

438 18 0
                                    

Pov: Fleur
We zitten aan tafel te ontbijten. Jessica zit tussen haar ouders en ik naast Fred. Ik ben heel erg blij dat ze met haar ouders herenigd is. Maar ik word er ook verdrietig van, want in tegenstelling tot haar, kan ik niet herenigd worden met mijn ouders. "Aarde aan Fleur" zegt Jessica terwijl ze met haar hand voor mijn gezicht zwaait. "Waar zat je aan te denken?" Vraagt ze. "O niks" zeg ik. "Oké, in ieder geval, ik vroeg je iets" zegt ze. "O, wat dan?" Vraag ik. "Wanneer moeten we weer terug naar huis?" Vraagt ze. "Wat ben je toch weer goed voorbereid" zeg ik sarcastisch. "Ja echt hè" zegt ze al net zo sarcastisch. "Maar, wanneer?" Vraagt ze. "Volgende week zaterdag" antwoord ik. "Weet je, je lijkt precies op mij. Ik wist dat soort dingen ook nooit. En jij lijkt precies op Lily en niet alleen qua uiterlijk" zegt Sirius. Ik probeer te glimlachen, maar ik word er verdrietig van. Ik wil zo min mogelijk over mijn ouders praten of over ze denken. Het maakt me verdrietig. Kennelijk merkt Fred dit want hij pakt mijn hand vast en knijpt er zachtjes in. Ik kijk hem dankbaar aan. We eten verder en kletsen nog wat.

Na een paar dagen komt Arthur ook uit het ziekenhuis. Dus we vieren kerstmis met z'n allen. "Het is tijd voor cadeautjes!" Roept Sirius blij. We delen onze cadeautjes uit. Van Harry, Ron en Hermione krijg ik boeken. Ik geef hun ook mijn cadeautjes: voor Harry een boek over Quidditch, voor Ron een doos met veel snoep en voor Hermione een boek. Dan is het de beurt aan Sirius en Remus. "We hopen dat je het mooi vindt" zegt Remus en dan geeft hij het aan me. Ik maak het open. "Het is een fotoboek over je ouders en hun tijd op Hogwarts" zegt Remus. Ik sla hem open en bekijk wat foto's. "Het is prachtig, heel erg bedankt" zeg ik met een grote glimlach. Dan geeft Remus me een knuffel. Ik pak mijn cadeautjes voor hen en geef ze. Sirius maakt het heel enthousiast open. Hij lijkt net een klein kind. Voor Sirius heb ik een fotoboek van Jessica en voor Remus een boek. Dan komt Fred naar me toe. "Dit is voor jou" zegt hij terwijl hij me een klein pakje geeft. "Dank je." zeg ik. Ik maak het open. Ik ben even sprakeloos als ik het doosje openmaak. Het is een prachtige ketting in de vorm van een hartje. "Vind je het mooi?" Vraagt Fred. "Ik vind het prachtig" zeg ik en ik geef hem een kus. Hij doet hem bij me om. "Dit is voor jou" zeg ik terwijl ik hem mijn cadeautje geef. Hij maakt het open. Het is een fotolijstje in de vorm van een hartje met een foto van ons erin. "Dank je" zegt hij met een glimlach. We delen de laatste cadeautjes uit en kletsen nog wat. Om een uur of 11 gaan we naar bed.

De rest van de dagen zijn erg gezellig. Af en toe komen er wat leden van de orde op bezoek. Ik breng veel tijd door met Fred en George, aangezien Jess constant met haar ouders is. Ik begrijp het wel, ik bedoel, ze heeft haar moeder al jaren niet meer gezien. Hun gezin is nu eindelijk weer herenigd. Voor mij en George is het natuurlijk wat minder leuk. Ik zie mijn beste vriendin nauwelijks en George brengt bijna geen tijd meer door met zijn vriendin. Fred vindt het iets minder erg aangezien hij nu meer tijd met mij door kan brengen.

De vakantie gaat heel snel voorbij en voor we het weten is het alweer zaterdag en dus tijd om weer naar Hogwarts te gaan. We hebben besloten met de Knight Bus te gaan. We nemen afscheid van de anderen. Ik geef eerst Sirius en Emma een knuffel. "Het was leuk je eindelijk te ontmoeten" zeg ik tegen haar. "Ik vond het ook leuk om jou te leren kennen" zegt ze. Dan ga ik naar Molly. "Zorg je dat Fred zich goed gedraagt?" Vraagt ze. "Ik zal mijn best doen" zeg ik. Ze geeft me een knuffel. Ik geef Arthur nog een hand en loop dan naar Remus. "Ik ga je missen" zeg ik terwijl ik hem een knuffel geef. "Ik ga jou ook missen. Ik zal je schrijven, oké?" Zegt hij. "Oké" zeg ik. Dan lopen we de straat op. Het is avond. Op die manier zullen de Muggles ons niet zien. Ik steek mijn rechterarm uit. We wachten even en dan komt de Knight Bus aangereden. We stappen in en zwaaien nog snel. Dan rijdt hij weg. Harry loopt naar de conducteur. "Hoi Stan, wij willen graag naar Kings Cross" zegt hij. "Hoor je dat Ernie? Naar Kings Cross" roept hij naar de bestuurder. "Ja, op naar Kings Cross" zegt het hoofd. Het is een vrij heftige rit. Na een tijd komen we daar eindelijk aan. We rijden naar een steegje een stukje verderop. "Eindelijk, we zijn er" zeg ik als we stoppen. We zeggen dag tegen Stan en stappen uit. Dan rijdt de bus weer op topsnelheid weg. We lopen het laatste stukje naar Kings Cross. We lopen naar binnen en gaan naar perron 9 en 10. Jessica en ik gaan er als eerste door. Dan Fred en George. Dan Ginny en dan nog Harry, Ron en Hermione. Ik kijk mijn ogen uit. Ik ga niet heel vaak met de trein aangezien ik op Hogwarts woon, maar iedere keer dat ik dat wel doe ben ik verwonderd. Het is zo mooi. We stappen in. Ginny gaat naar haar vriendinnen op zoek en de rest naar een lege coupé. Al snel hebben we eentje gevonden. We gaan erin zitten. Ik zit tussen Fred en Jessica. We kletsen de hele rit.

Dan komen we aan. We lopen naar de koetsen en rijdennaar Hogwarts. Als we daar aankomen, denk ik:'eindelijk weer thuis.' We stappen uit en gaan naar onze kamers.Daar pakken we onze koffers uit. "Dit was de meest geweldige vakantie dieik ooit heb gehad" zegt Jess. "Dat kan ik begrijpen" zeg ik. Wekletsen nog even en gaan dan naar pap's kantoor. Ik klop aan en hoor pap"binnen" zeggen. We gaan naar binnen. "Ah, wat fijn dat jullieer weer zijn. Het was wel leeg zonder jullie" zegt hij. "Het is fijnom weer terug te zijn" zeg ik. We geven hem een knuffel en kletsen dan nogwat bij over wat er is gebeurd in de vakantie.

His sisterWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu