Een flesje geluk

405 15 5
                                    

Pov: Harry
Ron en ik staan in de gang op een bankje. We lachen om alle chaos die er is. Dan roept professor McGonagall: "meneer Potter! Kom eens!" Ik kijk Ron even aan en loop dan naar haar toe. "Heb jij nu geen potions?" Vraagt ze. "Ik dacht dat je een outstanding moest hebben" zeg ik. "Ja, toen Snape het gaf wel, maar Slughorn is allang blij met leerlingen met een exeeds expectations" zegt ze. "Oké, nou... dan ga ik er maar snel naartoe" zeg ik. "O en Potter, neem meneer Weasley met je mee. Hij heeft het veel te veel naar zijn zin daarboven" zegt ze. Ik loop weer naar Ron. "We moeten naar Potions" zeg ik. "Maar we hebben geen potions" zegt hij verbaasd. "Jawel, bij Slughorn hoef je geen Outstanding te hebben om in de Newt-klas te komen" leg ik uit. "Maar ik wil helemaal geen les in potions. Ik moet trainen voor Quidditch" zegt hij terwijl we naar het potionslokaal lopen. "Ah, Harry m'n jongen. Ik dacht al, waar blijf je? Wie hebben we meegenomen?" Vraagt Slughorn als we naar binnen lopen. "Ron Weasley. Maar ik ben heel slecht in potions, ik kan beter..." zegt Ron terwijl hij weg probeert te lopen, maar ik hou hem tegen. "Onzin, komt helemaal goed. Een vriend van Harry is een vriend van mij. Pak je boeken" zegt Slughorn. "Ehm pardon meneer, we hebben nog geen boeken" zeg ik. "O, er liggen nog wel wat in de kast, pak die maar" zegt hij. Ron en ik lopen naar de kast en ik doe hem open. We zien nog 2 boeken liggen, 1 nieuwe en 1 gebruikte die er ook oud en gerafeld uitziet. "Zoals ik al zei, heb ik wat potions meegenomen, iemand enig idee wat voor potions?" Vraagt Slughorn ondertussen. "Ja juffrouw..." zegt Slughorn. "Granger meneer, dat daar is veritaserum, een waarheidsdrank" hoor ik Hermione zeggen. Ondertussen kijken Ron en ik elkaar voor een seconde aan en hebben meteen door dat we hetzelfde van plan zijn: we willen allebei niet het oude boek. We proberen allebei het nieuwe boek te pakken, maar Ron wint. Ik zucht en pak het oude boek. Ik sla Ron ermee terwijl we naar de rest lopen. Ik hoor Hermione nog: "en dat is amortentia, de meest krachtige liefdesdrank van de wereld" zeggen. "Het ruikt anders voor iedereen, ligt eraan wat hun aantrekt. Ik ruik bijvoorbeeld vers gemaaid gras en nieuw perkament en... groene munt, tandpasta" gaat ze verder. "Heel goed. Amortentia kan niet echte liefde maken, dat is onmogelijk, maar het creëert wel een sterke aantrekkingskracht of obsessie en het is waarschijnlijk de gevaarlijkste drank in deze ruimte" zegt Slughorn en hij legt de deksel op de pot.

"Meneer, u hebt ons nog niet verteld watdaarin zit" zegt Hermione. "O ja. Wat jullie hier zien, dames enheren, is een interessant drankje, die bekend staat als Felix Felicis, of zoalshet vaker wordt genoemd..." zegt Slughorn. "Vloeibaar geluk"maakt Hermione zijn zin af. "Ja, juffrouw Granger, vloeibaar geluk.Ontzettend lastig te maken en rampzalig in de verkeerde handen. 1 slokje en jezult zien dat alles wat je doet goed gaat, tenminste, tot de effecten zijnuitgewerkt. Dus, dit is wat ik elk van jullie vandaag aanbiedt, een kleinflesje vloeibaar geluk, voor de leerling die in het overgebleven uur eenacceptabele Draught of the Living Death weet te maken. Het recept kan je oppagina 10 van je boek vinden, maar ik moet jullie wel melden, dat er nog maar 1leerling is geweest die het is gelukt een drank te brouwen van voldoendekwaliteit, om deze prijs te winnen. Desalniettemin, veel succes. Laat hetbrouwen beginnen" zegt Slughorn en we lopen allemaal naar de tafels. Als ik het boek open zie ik dat erin is geschreven. 'Dit boek iseigendom van de halfblood prince' lees ik. Als ik verder blader zie ik dat opelke bladzijde er wel iets is geschreven. Er zijn ook allemaal dingendoorgekrast en verbetert. Ik ga naar bladzijde 10 en begin net als de anderenaan mijn potion. Ik zie overal om me heen bonen rondvliegen. Als ik in mijnboek kijk zie ik dat er een rondje om 'snij' staat. 'Pletten met zijkant vanhet mes' staat erbij geschreven. Ik doe het en krijg zonder moeite genoeg sap.Ik zie Hermione me verbaasd aankijken, dus zeg ik: "je moet het pletten, niet snijden." "Nee,de instructies zeggen dat je moet snijden" zegt ze. "Nee, echt"zeg ik. Ze kijkt verbaasd naar haar boek en potion. Ik zie overal om me heenleerlingen compleet falen, en ook bij Hermione lijkt het niet helemaal goed tegaan. Gelukkig gaat bij mij alles perfect. Ik vermoed dat het is omdat ik deinstructies volg van wat die halfblood prince erbij heeft geschreven. Aan het eind van de les komt professor Slughorn bij iedereen langs enlaat een bloemblaadje in de ketel vallen. Bij mij verschrompelt hij direct enverdwijnt. "Merlijn's baard. Hij is perfect. Zo perfect dat ik durf tezeggen dat 1 druppel ons allemaal zou doden" zegt hij. Ik zie Hermioneversteld in haar ketel roeren. Slughorn en ik gaan voor de tafel met potionsstaan en de rest verzamelt zich voor ons. "Oké, daar gaan we dan, zoals beloofd, 1 flesjeFelix Felicis" zegt Slughorn terwijl hij het flesje ophoudt. Ik probeerhem te pakken, maar hij zegt nog "gefeliciteerd" voordat hij hem aanme geeft. "Gebruik het verstandig" zegt hij. Hij begint te klappen ende anderen beginnen met tegenzin ook te klappen. Ik ben nu zo blij dat ik hetoude boek heb en niet de nieuwe, anders was het me nooit gelukt en was Ron nude gelukkige geweest. Ik ga denk ik nog veel plezier beleven aan dit boek.

A/N: Ik weet dat ik weer al veel te lang niet heb geschreven, maar ik vindt dit deel gewoon een beetje saai omdat er weinig spannends in gebeurd. Ik wil dit deel eigenlijk snel afronden zodat ik aan het laatste deel kan beginnen, maar ja. Ik hoop dat het een leuk hoofdstuk was en dat dit je wat kan afleiden met alles wat er nu gebeurd in de wereld. En ik hoop uiteraard ook dat alles goed met jullie gaat.

His sisterWhere stories live. Discover now