Ontsnapt

767 34 16
                                    

Pov: Jessica
Ik zit samen met Fleur in de Ravenclaw commonroom te lezen. Dan komt Dumbledore binnen. "Ah, hier zijn jullie. Eindelijk heb ik jullie gevonden. Ik zoek al een tijdje naar jullie" zegt hij. "Waarom zocht je ons?" Vraagt Fleur. "Ik moet jullie iets vertellen. Maar het is voornamelijk voor jou Jessica" antwoordt hij. "Wat is er dan?" Vraag ik nieuwsgierig. Hij geeft ons een krant. Als ik de titel op de voorpagina lees blijf ik ernaar staren. Dan zegt Fleur: "wat is het Jessica? Laat mij ook lezen." Als zij ook de titel heeft gelezen zegt ze: "Jessica, lees je dat? Je vader is ontsnapt!" "Ja" zeg ik. "Waar zou hij nu zijn? Zou hij wel in orde zijn? Hoe is hij ontsnapt?" Vraag ik. "Dat weten we helaas niet. We weten ook niet of hij wel naar Hogwarts gaat komen" zegt Dumbledore. "Maar dit is wel geweldig nieuws. Ik bedoel, als hij gedaan heeft waarvoor hij ontsnapt is zal hij vast en zeker naar je op zoek gaan. Je bent tenslotte zijn dochter" zegt Fleur. "Ik... ik kan nog steeds niet geloven dat... dat ik eindelijk een kans zal hebben om mijn vader weer te zien" zeg ik. Fleur knuffelt me. "Laten we lezen wat erover wordt verteld" zegt ze dan. We beginnen te lezen. "Ze geloven nog steeds dat hij een moordenaar is" zegt Fleur. "Wat een sukkels. Pap zou zoiets nooit doen! Ik weet zeker dat hij onschuldig is!" Zeg ik.

Pov: Harry
Ik ren boos naar mijn kamer omdat ik net tante Margot heb opgeblazen als een ballon en ze naar buiten is gezweefd. Oom Herman zal woedend op me zijn. Ik schop tegen mijn nachtkastje en ga op mijn bed zitten. Ik kijk naar rechts en zie dan de foto van mijn ouders. Dan sta ik op en pak mijn koffer in. Ik ren met mijn koffer achter me aanslepend de trap af. Dan staat oom Herman voor mijn neus. "Je brengt haar terug! Je brengt haar nu terug! Zoals ze was!" Roept hij boos. "Nee, het is gewoon haar eigen schuld" zeg ik boos. Dan vliegt hij me bijna om de hals dus trek ik snel mijn toverstok en richt hem op hem. "Weg. Uit de buurt blijven" zeg ik. Hij deinst angstig naar achter. "Je mag niet toveren buiten de school" zegt hij. "O nee? Kom maar" zeg ik. Ik ga me echt niet zomaar overgeven. "Nu mag je niet meer terugkomen. Nu kan je nergens heen" zegt hij. "Kan me niet schelen. Alles beter dan hier" zeg ik. Ik loop boos de deur uit.

Ik loop, nog steeds boos, over straat. In de verte in de lucht zie ik een balletje zweven die schreeuwt. Dat is tante Margot. Ik loop verder. Dan ga ik op de stoep zitten onder een lantaarnpaal. Na een paar seconde begint de lamp te flikkeren en dan gaat ie uit. Dan hoor ik opeens een piepend geluid. Als ik omkijk zie ik dat de schommels heen en weer wiegen. Dan zie ik dat dat ding waarin je rond kan draaien ook uit zichzelf begint te draaien. En de wip beweegt ook. Dan hoor ik opeens gekraak in de struiken tegenover me. Als ik daarheen kijk zie ik een zwarte hond. Hij gromt naar me. Ik pak voorzichtig mijn toverstok. Dan begint hij te blaffen. Ik zet een stap naar achter maar dan struikel ik over de stoeprand en val. Dan hoor ik opeens een toeter. Als ik opzij kijk zie ik 2 lichten dichterbij komen.

Dan zie ik een dubbeldekker bus zichtbaar worden. Hij stopt voor me. Op de achterkant staat een man. "Welkom in de collectebus. Noodvervoer voor de gestrande heks of tovenaar. Ik ben Sjaak Stuurman en ik zal uw conducteur vanavond zijn" leest de man voor van een kaartje. Hij kijkt om zich heen. Dan ziet hij me op de grond zitten. "Wat doe je daar nou?" Vraagt hij verbaasd. "Ben gevallen" zeg ik. "Wie valt er nou zo?" Vraagt hij. "Ik deed het toch niet expres" zeg ik. "Nou kom dan. Of wacht je soms tot het gras gaat groeien?" Vraagt hij sarcastisch. Ik loop naar de zijkant van de bus om te kijken of ik die hond nog zie. Maar hij is verdwenen. Dan gaat Sjaak opeens naast me staan. "Waar kijk je naar?" Vraagt hij aan me. "Oh niks" zeg ik om irritante vragen te voorkomen. "Nou schiet op dan, erin" zegt Sjaak. Ik wil mijn koffer gaan pakken maar dan zegt Sjaak: "nee nee nee dat doe ik wel. Ga jij maar naar binnen." Hij loopt naar mijn koffer. Hij tilt hem op. Ik hoor hem kreunen omdat hij zwaar is. Ik ga de bus in en stop mijn toverstok weer in mijn zak. Ik zie een aantal bedden in de bus staan. In het voorste bed ligt een man te slapen. Ik loop om het bed heen. Als ik naar boven kijk zie ik een kroonluchter hangen. "Ja vooruit. Loop eens door, loop eens door, loop eens door" zegt Sjaak. Ik loop snel door. Hij doet iets met een machine die om zijn nek hangt en haalt er een papiertje uit. Hij geeft hem aan mij. Ik stop hem in mijn zak.

Hij klopt op het raam naasthem en zegt: "karren maar Goof." "Ja karren maar Goof. Het wordt eenruig ritje man" zegt een hoofd dat ik zie hangen. Er wordt 2 keergetoeterd en dan rijden we weg. Maar we gaan heel snel dus val ik achterover opeen bed. Alles gaat heen en weer. "Hoe zei je ook alweer dat jeheette?" Vraagt Sjaak. "Zei ik niet" zeg ik. "Maar waar wilje dan naartoe?" Vraagt Sjaak. "The Leaky Couldron, das inLonden" antwoord ik. "Hoor je dat Goof? The Leaky Couldron, das inLonden" zegt Sjaak. "The Leaky Couldron. Als je daar erwtensoep eet,zorg dan dat je het eet voordat het jou opeet" zegt dat hoofd. "Maarde Muggles? Kunnen die ons niet zien?" Vraag ik verbaasd. "Muggles?Die zien helemaal nooit wat toch?" Zegt Sjaak. "Als je ze prikt meteen vork voelen ze het wel" zegt het hoofd. "Oud vrouwtje! Rechtvooruit!" Roept het hoofd. Dan remmen we opeens. We remmen zo hard dat ikvooruit val en met mijn gezicht keihard tegen het raam aankom.

 We remmen zo hard dat ikvooruit val en met mijn gezicht keihard tegen het raam aankom

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Het hoofd telt af:"10 9 8 7 6 5 4 3-en-een-half 2 1-en-driekwart." En dan rijden we weer weg. Ik val weer achterover op het bed.

Dan zie ik dat Sjaak een krant leest. Op de voorpagina zie ik een foto. Dat gezicht lijkt op iemand die ik ken, maar ik kan zo niet bedenken wie. Dus vraag ik: "wie is dat? Die man?" Hij draait de krant om en kijkt naar de voorpagina. "Wie dat is? Wie dat... dat is Sirius Black meneertje" antwoordt hij. "Ga me nou niet vertellen dat je nog nooit van Sirius Black hebt gehoord" zegt hij. Ik schud mijn hoofd. "Het is een moordenaar. En daarom hebben ze hem dus in Azkaban gestopt" zegt hij. "Maar hoe is hij ontsnapt?" Vraag ik. "Dat is dus de vraag, nietwaar? Hij is de eerste die het voor elkaar kreeg. Hij was een aanhanger van You Know Who. Heb je vast wel eens van gehoord" zegt hij. 'Of ik van hem gehoord heb? Hij is degene die mijn ouders heeft vermoord! En ik heb al 2 keer met hem gevochten!' Denk ik. "Ik heb van hem gehoord" zeg ik.

Dan moeten we tussen 2dubbeldekkers door. De bus wordt heel erg dun. En wij ook! Man dit voelt raar."Wat een langgerekte gezichten" zegt het hoofd. 'Oh ha ha ha' denkik. Dan komen we aan bij the Leaky Couldron. Maar we remmen niet op tijd dusbotsen we tegen een auto aan waardoor het autoalarm afgaat. Ik ga de bus uit enloop naar de man die op me staat te wachten. Dan ga ik naar binnen.

His sisterWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu