Kerstfeestjes&valsspelerij

307 12 1
                                    

Pov: Jessica
Vandaag is de Quidditch wedstrijd tussen Gryffindor en Slytherin. Fleur en ik lopen naar de grote zaal. We zien Harry en Hermione zitten en Fleur vraagt: "zullen we anders bij hen gaan zitten? Ik wil ze succes wensen met de wedstrijd." "Is goed" antwoord ik en we lopen naar ze toe. Fleur gaat uiteraard naast Harry zitten en ik ga tegenover hen zitten. "Hey" zegt Harry. "Hey broertje" zegt Fleur. "Heb je zin in de wedstrijd?" Vraag ik aan Harry. "Ja hoor" antwoordt hij. Dan zie ik Ron binnenkomen. Hij ziet er miserabel uit. Ik mag toch hopen dat hij zich wat beter voelt tijdens de wedstrijd, anders zal hij slecht spelen en dan wint Slytherin. Hij gaat zitten. "Hoe was jullie diner?" Vraagt hij. "Wat?" Vraagt Hermione. "Jullie diner met Slughorn" zet Ron. "Echt stom" zeg ik. Op hetzelfde moment zegt Hermione: "best saai eigenlijk. Hij geeft een feestje voor kerstmis. We horen iemand mee te brengen" zegt Hermione. "Laat me raden, jij neemt zeker McLaggen mee. Die zit toch ook in de Slugclub?" zegt Ron. "Eigenlijk dacht ik eraan om jou te vragen" zegt Hermione. "Echt?" Zegt Ron.

Dan valt er een ongemakkelijke stilte. Om de stilte te doorbreken zeg ik: "Slughorn vroeg iedereen naar beroemde familieleden. En hij bleef Fleur en mij maar vragen stellen over hoe het was om door Dumbledore te worden opgevoed hier op Hogwarts en over onze ouders en hij hield maar niet op met vragen stellen. Serieus, die gast kan zijn mond niet houden. Volgende keer ga ik niet meer." "Dat geld voor ons allebei" zegt Fleur en ze zucht. Na het diner hebben we op onze kamer nog even zitten kletsen en we waren het al snel eens over dat het echt stom was, dat hij zijn mond niet kan houden en dat we niet nog een keer een uitnodiging voor 1 van zijn stomme etentjes of feestjes accepteren. "Wat zie jij er trouwens belabberd uit, Ron. Je moet zometeen wel goed spelen hè? Ik heb er geen zin in dat die slijmerige Slytherins winnen" zeg ik. Dan komt Lavender aanlopen en wenst Ron succes. 'Ugh, ze is zo irritant' denk ik. "Oké, dat is het. Na de wedstrijd vandaag stop ik ermee. McLaggen kan mijn plek hebben" zegt Ron.

Pov: Fleur
"Oké prima" zegt Harry. Dan zet hij een beker voor Ron neer en vraagt: "sap?" "Ja" zegt die en hij pakt de beker. "Hallo iedereen" zegt Luna. Ze draagt een kop van een leeuw op haar hoofd. Ik vind hem echt geweldig. "Hoi Luna" zeg ik. "Je ziet er belabberd uit Ron. Is dat waarom je iets in zijn beker deed? Is het een oppepper?" Vraagt ze aan Harry. Ik zie hoe Harry een klein flesje in zijn zak stopt. "Vloeibaar geluk. Niet van drinken Ron" zegt Hermione. Maar Ron luistert niet naar haar en drinkt het toch. Dan krijgt hij een grote lach op zijn gezicht. "Je kan daarvoor geschorst worden" zegt Hermione tegen Harry. "Ik weet niet waar je het over hebt" zegt hij. Ik zou er wat van hebben gezegd, als hij werkelijk vloeibaar geluk in het sap had gedaan. Ik zag hoe Harry wel deed alsof hij wat in de beker goot, maar dat de dop er nog gewoon op zat en er dus niks uitkwam. "Kom op Harry, we hebben een wedstrijd te winnen" zegt Ron en ze staan op.

Ze spelen echt geweldig, vooral Ron. Hij lijkt niet te stoppen. Iedereen juicht hem toe, ook Jess en ik. "Ik weet dat het niet eerlijk is omdat Ron vloeibaar geluk heeft genomen, maar dit is echt geweldig" zegt Jess. "O hij heeft geen vloeibaar geluk gehad, nog geen druppel" zeg ik. "Wacht wat?" Vraagt ze verbaasd. "Harry deed maar alsof om Ron wat meer zelfvertrouwen te geven" leg ik uit. "Nou, het heeft gewerkt. Hij speelt echt geweldig" zegt ze. "Ja, het is fascinerend wat het met je kan doen als je maar gelooft dat niks fout kan gaan" zeg ik.

De volgende dag loop ik samen met Harry naar onzevolgende lessen aangezien we dezelfde kant op moeten. Hij vertelt me over wat er gisteravond na de wedstrijd nog is gebeurd in deGryffindor commonroom. Blijkbaar zijn Ron en Lavender nu een stelletje,Hermione is boos op Ron en hij heeft een klap gehad van Hermione.

 Blijkbaar zijn Ron en Lavender nu een stelletje,Hermione is boos op Ron en hij heeft een klap gehad van Hermione

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Hey, heb je zin om met mij naar Slughorns kerstmis feest te gaan?" Vraagt hij opeens. "Luister Harry, je weet dat ik graag met je zou gaan, maar ik wil niet meer naar een feestje van Slughorn. Hij werkt op mijn zenuwen en ik ben bang dat ik een keer de controle ga verliezen. Daarnaast heb ik Jess belooft dat ik haar ga helpen met een goede spreuk zoeken voor iets, ze wil me niet vertellen waarvoor, maar ik vermoed dat het een grap is. En hoewel ik Headgirl ben, ga ik haar wel helpen, maar vertel dat maar liever niet door" zeg ik. "Waarom help je haar als je weet dat ze een grap uit gaat halen en je Headgirl bent?" Vraagt hij. "Ik kan nu eerlijk gezegd wel een lolletje gebruiken." zeg ik zuchtend. "O, mijn lokaal is deze kant op. En geen zorgen, je vindt vast wel iemand om mee naar het feest te nemen. Zie je later" zeg ik en ik loop een andere gang in richting mijn lokaal.

De dag erna zitten we in de trein. We gaan naar deBurrow om kerstmis te vieren met de Weasleys en een aantal mensen van de order.Ik kan niet wachten om Fred weer te zien. En Remus en de rest van de Weasleysnatuurlijk ook. In de trein vertelt Harry wat we allemaal hebben gemist:Hermione die McLaggen had meegenomen naar het feest en hem vervolgens de heletijd ontweek, McLaggen die een maand nablijven kreeg na overgegeven te hebbenop Snape (Jess en ik gingen helemaal stuk, ook al had ik wel wat medelijden metSnape) en het gesprek tussen Snape en Draco. Tijdens de rest van de treinritdenk ik na over kerstmis, de mensen die ik eindelijk weer ga zien, decadeautjes die ik voor ze heb gekocht of gemaakt, maar onbewust eindig ikuiteindelijk met wat het gesprek tussen Snape en Draco allemaal kan betekenen.

A/N: sorry dat ik weer zo lang niet heb geüpload. Het volgende hoofdstuk zal over kerstmis in Grimmauld Place gaan en het gaat een bijzondere, emotionele, maar ook leuke kerst worden. Dus daar kunnen jullie alvast naar uitkijken😉

His sisterWhere stories live. Discover now