Sirius Black

723 39 1
                                    

Pov: Jessica
Ik ben net klaar met mijn huiswerk en besluit om even naar buiten te gaan ook al is het best wel koud. Ik doe mijn warme jas aan en doe de deur open. Als ik buiten sta haal ik diep adem. Ik wandel een stukje en ga dan naar het meer. Ik ga daar tegen een boom aan zitten. Ik staar naar het meer. 'Wat is de winter toch prachtig' denk ik. Dan zie ik een zwarte hond aan de overkant van het meer zitten. Hij kijkt naar me. Dan komt hij naar me toe rennen terwijl hij hard blaft. Als hij bij me is likt hij me en ik aai hem. "Wat ben jij een lieve hond. Maar waar kom je vandaan?" Zeg ik. Ik zoek naar een halsband maar kan er geen vinden. Dan pakt hij mijn mouw vast en trekt hij me mee. "Moet ik je volgen?" Vraag ik. De hond schudt zijn hoofd op en neer. Ik sta op en volg de hond. Hij leidt me the Forbidden Forest in. Dan rent hij weg en verdwijnt achter een boom. "Hey, wacht op mij!" Roep ik. Als ik om de boom heen ren zie ik hoe de hond in een man verandert. Hij heeft lang zwart haar en een ingevallen gezicht. Ik herken hem ergens van. Als hij zich omdraait zie ik het eindelijk.

"Pap?" Vraag ik met een trillende stem. Hij glimlacht naar me. "Jessica, mijn dochter" zegt hij en hij geeft me een knuffel. Ik knuffel hem zo hard dat hij zegt: "ik ben ook blij om jou weer te zien maar ik krijg zo geen lucht." Ik lach en laat hem snel los. "Pap, je moet het me uitleggen" zeg ik. "Ik wil weten hoe het zit met de Potters, en Peter Pettigrew en al die Muggles." "Ik zal je alles uitleggen" zegt hij. Hij gaat zitten en ik ga naast hem zitten. Hij legt me alles uit. "Ik wist wel dat jij onschuldig bent! Jij zou zoiets nooit doen!" Zeg ik. Hij glimlacht. Dan bedenk ik me opeens iets. "En mam dan?" Vraag ik. "Jullie zouden zogenaamd samen al die moorden hebben gepleegd" zeg ik. "Mam is net zo onschuldig als ik ben" zegt hij. "En waar is ze? Is ze ook ontsnapt?" Vraag ik hoopvol. "Nee, onze cellen zaten niet dicht bij elkaar genoeg. Maar we gaan haar onschuld bewijzen. Net zoals we mijn onschuld gaan bewijzen" zegt hij. Ik geef hem een knuffel. "Ik moet nu weer terug naar Hogwarts" zeg ik. "O wacht. Je kent toch wel Fleur Potter? James en Lily's geheime dochter?" Vraag ik. Hij knikt. "Nou, we zijn allebei door Dumbledore geadopteerd. En zij is ook vrij zeker dat je onschuldig bent. Niet zoveel als ik maar toch. Mag ze weten dat je hier bent? En mag ze het echte verhaal weten?" Vraag ik. "Als jij haar vertrouwt wel" zegt hij met een glimlach. "En Harry Potter dan?" Vraag ik. "Hij komt later. Fleur is vrij zeker dat ik onschuldig ben. Harry gelooft dat ik een moordenaar ben. Hij zal er ook achter komen. Maar pas zodra ik mijn missie heb voltooid" zegt hij. "Welke missie?" Vraag ik nieuwsgierig. "Ik weet niet of ik je dat wel moet vertellen" zegt hij. "O kom op! Ik kan je helpen" zeg ik. "Het spijt me Jess maar dat is te gevaarlijk" zegt hij. Ik zucht teleurgesteld maar zeg: "oké." Dan staan we op. "Ik moet nu helaas echt terug" zeg ik. "Ik zal proberen elke dag even naar het meer te komen" zegt hij. "Maar wel als hond" zeg ik streng. "Het is te riskant om als mens rond te lopen" zeg ik. "Risico maakt het leven juist spannend" zegt hij. Ik kijk hem streng aan. "Best" zegt hij zuchtend. "Waar gaan we het Fleur trouwens vertellen?" Vraag ik. "Weet je waar the Shrieking Shack is?" Vraagt hij. Ik knik en zeg: "maar daar kan je helemaal niet komen. "Jawel. Loop naar de Whomping Willow en druk met een tak op de wortel. Daar vind je een gang. Ga daar doorheen en dan kom je er vanzelf. Ik zal daar morgenmiddag op jullie wachten" zegt hij. "Oké" zeg ik. We nemen afscheid en dan loop ik terug naar Hogwarts.

Vandaag ga ik Fleur naar m'n vader brengen. Ik ben zo opgewonden. Ik kan niet wachten. Ik loop naar de bieb, daar zit ze nu huiswerk te maken. "Hey Fleur, heb je even?" Vraag ik haar. "Tuurlijk. Gaat het lang duren?" Vraagt ze. "Ja, ik denk dat het wel een uurtje duurt" antwoord ik. "Oké" zegt ze en ze doet haar boeken in haar tas. We lopen naar onze slaapkamer. Daar legt ze haar boeken weg. "Je moet een warme jas aandoen, we gaan naar buiten" zeg ik. "Oké?" Zegt ze en ze trekt haar warme jas aan. Dan lopen we naar buiten. "Waar gaan we eigenlijk heen?" Vraagt ze. "Dat zie je vanzelf wel" zeg ik. Als we aankomen bij de Whomping Willow vraagt ze: "wat doen we hier? Die boom is hartstikke gevaarlijk." "Geen zorgen" zeg ik en ik pak een lange tak. Dan raak ik de wortel aan en de boom stopt met bewegen. Fleur kijkt er met grote ogen naar. "Hoe deed je dat?" Vraagt ze verbaasd maar ik pak haar arm en trek haar mee door het gangetje. Dan komen we aan in the Shrieking Shack. "Dit is the Shrieking Shack in Hogsmeade. Maar wat doen we hier? Ze zeggen dat het hier spookt" zegt ze. "Dat zie je zo wel" zeg ik mysterieus. We lopen de trap op. Dan staan we voor een deur. "Oké, niet schrikken en geen magie, oké?" Zeg ik. Ze knikt. Dan doe ik de deur open. "W-wat?" Zegt Fleur terwijl ze met grote ogen naar een zwarte hond kijkt.

Pov: Fleur
Jessica doet de deur open. Dan zie ik een zwarte hond zitten. "W-wat?"Zeg ik. 'Het zou toch niet? Is dat echt? Sirius Black?' Vraag ik me af. Mijnvader heeft me ooit eens vertelt dat hij en zijn vrienden animagussen zijn. Hijeen hert, Sirius een zwarte hond en Peter een rat. Alleen Remus is geenanimagus, hij is een weerwolf. Dat is ook de reden dat ze animagussen zijngeworden, om hem te steunen tijdens de volle maan. Ik blijf met grote ogen naarde zwarte hond kijken terwijl hij langzaam in een man veranderd. Hij heeftlang, zwart haar, grijze ogen en een ingevallen gezicht. "Is... is datecht... Sirius Black?" Vraag ik aan Jessica. Hij glimlacht naar me. Ikblijf hem een beetje argwanend aankijken. "Laat het ons uitleggen"zegt Jessica. We gaan op de grond zitten en Sirius gaat naast Jessica zitten.Ze leggen me alles uit. Over hoe Peter mijn ouders heeft verraden en niet hij.En over hoe hij Peter probeerde te vermoorden maar Peter 12 Muggles vermoorddeen wegkwam. Uiteindelijk zeg ik: "ik had al zo'n vermoeden dat je onschuldigwas. Jij en James waren zulke goede vrienden. En ik heb je natuurlijk ook eenbeetje gekend" zeg ik. Dan geef ik hem een knuffel. "Ik ben zo blijdat je onschuldig bent. Maar hoe gaan we dat doen met Harry? Hij is er echt vanovertuigd dat je een moordenaar bent" zeg ik. "Dat regel ik wel. Daarhoeven jullie je geen zorgen over te maken" zegt Sirius. We blijven nogeen tijdje kletsen. Na een tijdje zegt Sirius: "je lijkt zoveel op Lily."Ik glimlach. "En je bent dan misschien niet officieel James' dochter, maarje lijkt toch op hem" zegt hij. "Komt vast omdat hij altijd met mespeelde. En we hebben nog iets gemeen" zeg ik. "Wat dan?" VraagtSirius nieuwsgierig. Ik sta op en dan verander ik in mijn animagusvorm, eenhinde. Ik ben op mijn 10e een animagus geworden. En ik ben net zoals mijn vadereen hert, alleen dan de vrouwelijke versie. "Wow" zegt Sirius. Ikverander weer terug. "Ja. Ik werd het op mijn 10e" zeg ik. "Opje 10e?! Halleluja dat is jong!" Roept Sirius. Ik en Jessica schieten inde lach. "Wij moeten nu weer terug naar Hogwarts" zeg ik. "Ah,jammer. Ben ik weer helemaal alleen" zegt Sirius met een pruillip."Geen zorgen. Daar kom je wel overheen" zeg ik sarcastisch terwijl ikhem een schouderklopje geef. "Ik kom elke dag naar het meer als hond. Dankan ik jullie nog even zien" zegt hij. "Oké, maar wees welvoorzichtig! En alleen in je animagusvorm!" Zeg ik streng. "Jessicazei precies hetzelfde" zegt Sirius. We lachen en dan lopen Jess en ikterug naar Hogwarts.

His sisterWhere stories live. Discover now