De Weasley's Wizard Wheezes

332 12 5
                                    

Pov: Jessica
Fleur en ik zitten in de grote zaal te ontbijten. Dan komen de uilen binnen met de post. Opeens landt er een uil voor Fleur en mij. Ik haal het briefje van z'n pootje. Ik kijk van wie hij is. Het is een brief van de tweeling! Ik lees hem snel door. Fleur leest over mijn schouder mee. Ze vragen of we een keer in hun winkel willen komen kijken. "Dat is echt een geweldig idee!" Zeg ik enthousiast. Fleur en ik hebben nog niet de tijd gehad om te kijken in hun winkel en ik ben echt super benieuwd. "Laten we meteen dit weekend gaan!" Zeg ik. "Ehm, misschien moeten we dat eerst even met Dumbledore overleggen. We kunnen niet zomaar daarheen, zeker niet midden in het schooljaar" zegt ze. "O ja" zeg ik een beetje teleurgesteld. In al mijn enthousiasme had ik daar niet aan gedacht. Maar ik heb gewoon zo veel zin om hun winkel (en George) eindelijk weer eens te zien (en Fred ook uiteraard). Harry en de anderen zijn er al geweest en het klonk echt als een geweldige plek. Fleur heeft uiteraard door wat ik denk en ze zegt: "we kunnen natuurlijk altijd vragen of dat kan. Mag vast wel" zegt ze. Ik krijg meteen een glimlach op mijn gezicht. "Zullen we het hem meteen vragen?" Fleur kijkt naar de tijd en zegt: "oké, we hebben het eerste uur vrij, dus dat halen we wel." We eten ons ontbijt op en gaan dan naar Dumbledore's kantoor.

Pov: Fleur
We komen aan bij pap's kantoor. Ik klop op de deur. "Binnen" hoor ik hem zeggen en we gaan naar binnen. "Hey, wat kan ik voor jullie doen?" Vraagt pap. "We hebben een brief gekregen van Fred en George met de vraag of we hun winkel binnenkort willen bezoeken. En Jess en ik vonden het wel een goed idee om dit weekend te gaan" zeg ik. "Hmmm, ik kan jullie eigenlijk niet zomaar weg laten gaan zo midden in het schooljaar" zegt hij. Ik zie dat Jess al net zo teleurgesteld is als ik. Mij gaat het niet per se om dat ik de winkel wil zien, maar meer omdat ik Fred weer wil zien. Ik zie hem ontzettend weinig sinds hij gestopt is met Hogwarts. Ik mis hem best wel. "Maar... als jullie al je huiswerk op tijd af hebben en het niet overal gaan rondbazuinen dat jullie er heen mogen... dan kan ik wel een uitzondering maken" zegt hij. Ik krijg meteen een grote glimlach op mijn gezicht. "Dat zullen we uiteraard doen, dat had je ons niet eens hoeven vertellen, nou ja... mij in ieder geval niet" zeg ik terwijl ik een blik naar Jess werp. Ze kijkt me onschuldig aan. Ik lach. We overleggen even snel hoe we het gaan doen en schrijven een brief aan de tweeling. Dan moeten we naar onze les.

De dagen erna zorgen Jess en ik dat we alvast vooruit werken. We blijven daar overnachten, dus willen we het liefst alles af hebben. Dat weekend gaan we met een tas naar de astronomie toren. We pakken allebei een van pap's armen en verschijnselen naar Diagon Alley. Daar wenst hij ons veel plezier en verdwijnt hij weer. We lopen de straat in. Na een tijdje zegt Jess: "volgens mij zie ik hem al" terwijl ze naar een shop met een man met een hoed wijst. Ik zie hoe hij de hoed optilt en er een konijn onder zit. Dan doet hij hem weer naar beneden. Als hij hem weer omhoog doet is het konijn weg. "Ja, dat moet hem haast wel zijn" zeg ik lachend. We lopen erheen. Ik werp een blik naar binnen door de ramen en zie veel kleurrijke spullen. Dan gaan we naar binnen. Er zijn maar 2 andere mensen in de winkel. Het is natuurlijk zo rustig omdat alle kinderen op Hogwarts zijn en de ouders hier waarschijnlijk niet gaan shoppen. Dan komen Fred en George opeens tevoorschijn. Ze rennen naar ons toe en vliegen ons om de hals. Ik geef Fred een kus. "Hey" zeg ik. "Hey" zegt hij. "Leuk dat jullie er zijn" zegt George. "Zullen we jullie een rondleiding geven dames?" Zeggen ze in koor. Jess en ik lachen. "Graag" zeg ik. We lopen door de winkel en ze wijzen ons de verschillende afdelingen aan. "Dat is 1 van onze meest favoriete dingen in de winkel" zegt Fred terwijl hij naar boven wijst. Ik zie een dametje helemaal in het roze op een fietsje over een touwtje fietsen. En ik hoor nu ook dat ze constant zegt: 'ik wil order.' "Het is Umbridge" zegt George. "Joh, dat had ik nou nog niet door" zegt Jess sarcastisch. "Hij is wel echt geweldig" zeg ik lachend. We lopen verder. Ze laten ons van alles en nog wat zien: hun speciale snoep doos (spijbel doos zul je bedoelen), love potions, de muggle tover spullen en nog veel meer. Jessica vindt het allemaal helemaal geweldig waardoor de jongens ook nog enthousiaster worden. Ik ben wat minder enthousiast, maar ja, ik ben dan ook niet echt iemand die ervan houdt. Wel zie ik een aantal dingen die ook nog wel handig zijn voor andere dingen dan grappen uithalen. "Willen jullie nog even zelf rondkijken en eventueel shoppen?" Vraagt George. "Eh, duh" zegt Jessica en ze loopt meteen weg.

Ik loop ook rond. Ik pak een paar spullen, zoals Peruvian Instant Darkness Powder, Decoy Detonators en Extendable Ears. Handig voor als ik een keer moet ontsnappen, wat er best wel inzit. Als ik weer naar de tweeling toe loop zie ik dat Jess flink wat spullen heeft. "Die ga je toch niet op mij gebruiken?" Vraag ik. "Nee, natuurlijk niet" zegt ze. Ik zucht. Ik leg mijn spullen eerst op de toonbank. "Weet je wat? Zo'n mooie, lieve dame verdient wel korting. Vind je niet broer?" Zegt Fred. "Jazeker" zegt hij. "Dat hoeft echt niet hoor" zeg ik, maar ze negeren het. Ik betaal en dan legt Jess al haar spullen op de toonbank. "Nou, alweer een mooie, lieve dame. Die moet dan natuurlijk ook korting krijgen" zegt George. "Wat hebben we toch veel mooie, lieve dames vandaag" zegt Fred. Ik schud lachend mijn hoofd. De rest van de dag helpen we ze in de winkel en kletsen we bij. Jess en ik maken ook nog 3 rollen voor Potions maken (aangezien Snape die op het laatste moment nog op heeft gegeven) terwijl de tweeling ons uitlacht en zeggen dat zij dat lekker niet meer hoeven te doen.

Pov: Fred
Het is alweer de volgende dag. Vanavond gaan Fleur en Jess weer naar Hogwarts. Ik zie Fleur bij de Pygmy Puffs staan. Ik ga naast haar staan. "Wat zijn ze leuk en schattig... en grappig" zegt ze als ze half over elkaar heen vallen. We lachen. Man wat heb ik die lach gemist. Ik kijk naar haar en ik kan alleen denken aan hoe prachtig haar glimlach is en hoeveel ik haar heb gemist. Ik heb nu dat ik haar weer zie pas door hoeveel ik haar heb gemist. Ik ben constant zo druk bezig met de winkel dat ik geen tijd heb om erover na te denken. Ze steekt haar hand uit en aait er 1. "Wat zijn ze zacht" zegt ze. De Pygmy Puff likt haar hand en ze giechelt. "Dat kietelt" zegt ze nog lachend. Ze aait haar en de Pygmy Puff maakt een grappig geluidje ten teken van goedkeuring. We lachen. Dan pak ik haar eruit en geef haar aan Fleur. Ze pakt haar voorzichtig vast en aait haar. Ik zie meteen hoe blij ze van dat kleine beestje wordt. "Je mag haar houden, gratis" zeg ik. Ze kijkt me aan en vraagt: "echt waar?" Ik knik. "Dank je" zegt ze. Ze geeft me een kus. Dan kijkt ze naar de Pygmy Puff. "Zou dit een jongen of een meisje zijn?" Vraagt ze. "Dat is een meisje, geloof ik" zeg ik. "Hmm, ik noem jou... Roosje" zegt ze. "Omdat ze roze is?" Zeg ik. Ze kijkt me grijzend aan. "Natuurlijk kom je met zo'n naam" zeg ik lachend. We gaan weer naar George en Jessica. "Wat heb je daar dan?" Vraagt Jess terwijl ze naar Roosje wijst. "Dit is Roosje. Ik heb haar van Fred gekregen" zegt ze. "Wat is ze schattig" zegt Jessica. We spelen nog even met Roosje en kletsen nog wat. Na een paar uur sluiten we de winkel af.

Dan is het helaas tijd om afscheid te nemen. Welopen met ze mee naar waar ze Dumbledore zouden ontmoeten. Hij staat al op zete wachten. "Ah, hallo Fred en George Weasley. Hoe gaat het met dewinkel?" Zegt hij. "Wel goed" antwoordt George. "En wie isdit dan?" Vraagt Dumbledore terwijl hij Roosje aait. "Dat is Roosje.Ze is een Pygmy Puff die ik van Fred heb gekregen" zegt Fleur. "Hetwas gezellig" zeg ik tegen de meiden. Ik geef eerst Fleur een knuffel."Ik ga je missen" fluister ik in haar oor. "Ik jou ook"fluistert ze. Ze laat me los en geeft me een kus. Dan geef ik Jessica nog eenknuffel. "Hopelijk zien we jullie snel weer" zegt George. "Misschienkunnen we een keer ergens afspreken, wie weet" zegt Jessica. "En ikweet zeker dat we jullie in de vakantie nog wel een keer zien" zegt Fleur.Dan pakken ze allebei een arm van Dumbledore en verdwijnen ze. Ik ga Fleur echtmissen. God, ik mis haar nu al en ze is nog maar net weg. Het is maar goed datik het zo druk heb met de winkel dat ik er niet te veel over na kan denken. George en ik kijken elkaar aanen ik weet dat we precies hetzelfde denken. Dan lopen we terug naar de winkel.

A/N: sorry dat ik zo lang niet heb geüpload. Maar ja, ik had geen WiFi en GEEN 4G op de camping (echt belachelijk) en toen moest ik nog de laatste dingen voor het einde van de vakantie doen. Dit hoofdstuk is wat langer, klein beetje als goedmakertje voor dat ik zo lang niet heb geüpload en ook omdat ik gewoon teveel te vertellen had. Ik ga niet zeggen dat ik weer snel wil uploaden en meer wil gaan schrijven want dat gebeurd vaak niet. Maar ik ga zeker weten niet stoppen met het boek! Dus daar hoeven jullie niet bang voor te zijn.

His sisterWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu