Foto's en herinneringen

490 28 6
                                    

Pov: Fleur
Ik zit samen met Jessica op onze logeerkamer. We kletsen gezellig. Dan hoor ik de deur opengaan en een hele bekende stem: Harry! Ik sta snel op en ren naar beneden. Dan vlieg ik hem om de hals. "Fleur? Ik wist niet dat jij hier ook zou zijn" zegt hij verbaasd. "Het is ook fijn om jou weer te zien" zeg ik sarcastisch. "O maar ik vind het ook fijn om jou weer te zien" zegt hij snel. Ik lach om zijn reactie. Dan verschijnt Sirius achter me en hij houdt zijn armen open. Harry rent naar hem toe en geeft hem een knuffel. Dan gaan we de keuken in.

Het is een paar dagen later. We zijn bezig metopruimen. Ik ben bezig in een kast als ik een foto van een klein zwartharigmeisje zie.

 Ik ben bezig in een kast als ik een foto van een klein zwartharigmeisje zie

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ze lijkt wel erg veel op Jess. "Wie isdit?" Vraag ik aan Sirius terwijl ik de foto aan hem geef. "Dit isJessica toen ze nog klein was" zegt hij. "Hoe komt die fotohier?" Vraag ik. "Ik heb hem meegenomen" antwoordt hij."Wat hoor ik nou, hebben jullie een foto van Jessica als kleinmeisje?" Zegt George. Hij en Fred lopen naar ons toe. Sirius geeft Georgede foto. "Ah wat schattig" zegt Fred. "Kennelijk was ze ook alsklein meisje al knap" zegt George. Dan komt Jessica aanlopen. "Waarhebben jullie het over?" Vraagt ze nieuwsgierig. "Ik heb een foto vanjou als klein meisje gevonden" zeg ik. Jessica kijkt naar de foto. Alleanderen komen nu ook nieuwsgierig aanlopen. "Waarom staan jullie allemaalzo bij elkaar?" Vraagt Ron. "Een oude foto van Jessica" zeg ikterwijl ik ze de foto geef. Ze bekijken hem. "Wat was je schattig"zegt Hermione. Dan geven ze de foto aan Sirius. "Wat is ze veel gegroeidin de tussentijd. Ik vind het zo jammer dat ik haar niet heb kunnen zienopgroeien" zegt hij terwijl hij naar de foto kijkt. "Ik kan je hetniet volledig laten zien maar ik heb nog wel wat foto's van onze tijd opHogwarts" zeg ik. We gaan aan tafel zitten en ik zeg: "Accio foto's Jessica." De foto's komen aanvliegen. "Hier was zeongeveer 8 jaar" zeg ik terwijl ik hem een van de foto's geef.

Hij glimlacht terwijl hij naar de foto kijkt

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hij glimlacht terwijl hij naar de foto kijkt."Dat is precies Jessica zo met die ondeugende blik" zegt hij."Ja, ze heeft heel veel grappen uitgehaald op Hogwarts. Vooral voordat zelessen ging volgen" zeg ik. "Jessica had altijd veel plezier,alhoewel de professoren het wat minder leuk vonden" zeg ik lachend. Siriuslacht ook. "En op deze foto was ze ongeveer 12 jaar" zeg ik terwijlik hem een andere foto geef.

"Nadat ze 11 werd en lessen begon te volgenhaalde ze minder vaak grappen uit

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Nadat ze 11 werd en lessen begon te volgenhaalde ze minder vaak grappen uit. En ze werd ook wat serieuzer. Maar ze haaldenog steeds wel eens een grap uit" zeg ik. "Het feit dat ze bijDumbledore is opgegroeid heeft ervoor gezorgd dat ze wat serieuzer is dan mij.En dat is ironisch aangezien ik Sirius ben" zegt hij. Ik schudteleurgesteld mijn hoofd. 'Waarom altijd de Sirius grappen?' Denk ik. "Alsje stopt met je stomme grappen kunnen we naar de laatste foto" zeg ik. Dangeef ik het aan hem. "Deze foto is vorig jaar in de kerstvakantiegenomen" zeg ik.

 "Deze foto is vorig jaar in de kerstvakantiegenomen" zeg ik

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hij glimlacht. "Dit zijn echt prachtige foto's" zegt hij. "Als je wilt mag je ze wel houden" zeg ik. "Heel graag" zegt hij. Ik pak de foto's en leg ze voor me op tafel. Ik pak mijn toverstok en zeg: "Duplicatus" waardoor ze verdubbelen. Ik geef de kopieën aan Sirius. Hij stopt ze in een zakje. Dan pak ik ook de foto die Sirius nog had en dupliceer ook deze. De kopie stop ik in mijn zak. Dan geef ik de foto terug aan Sirius. "Heel mooi dat jullie Sirius oude foto's van Jessica laten zien maar het zou erg Fijn zijn als jullie nog even zouden kunnen helpen" zegt Molly. We staan snel op en gaan weer verder met opruimen.

Als we weer even pauze houden komt Sirius naar metoe. "Zou je nog wat verhalen over Jessica kunnen vertellen? Dan kan ikhaar toch nog een soort van zien opgroeien" zegt hij. Ik glimlach en zeg: "natuurlijk." We gaan aan tafel zitten. "Eens even denken, o, toen we 6jaar oud waren hebben Jessica en Peeves de kamer van Snape helemaal besmeurtmet inkt. Hij was niet zo blij en werd zo boos op hen. Ik was achter ze aangegaan om ze te waarschuwen maar ik was al te laat. Toenkwam hij opeens binnen. Je had zijn gezicht moeten zien toen hij zag wat er metzijn kantoor was gebeurd" zeg ik lachend bij de herinnering aan Snape'sgezicht. "Dat is mijn dochter" zegt Sirius lachend. "En toen we7 jaar oud waren gingen we s 'avonds laat stiekem naar de Shrieking Shack. Er was groteongerustheid in het kasteel en veel mensen waren op zoek naar ons. Het washilarisch om al die bezorgde gezichten te zien en vooral toen we gewoon deschool binnenliepen alsof er niks gebeurd was" zeg ik lachend. "Datis een goede" zegt Sirius lachend. Dan komt George naar ons toelopen."Waar praten jullie over?" Vraagt hij nieuwsgierig. "Ik vertelSirius wat verhalen over toen Jess en ik nog klein waren" antwoord ik."Mag ik erbij komen zitten zodat ik ook mee kan luisteren?" Vraagthij. "Natuurlijk" zeg ik. Ik ben nog bezig met een verhaal vertellenals Jess komt aanlopen. "Wat is er zo grappig?" Vraagt ze als ze zietdat we lachen. "Ik vertel verhalen van vroeger" antwoord ik. Dan gaat ze ook zitten en vraagt lachend: "weet je nog die keer dat we verdwaald raakte in hetbos?" "Ja, dat weet ik nog. En ik vond het niet grappig. Ik vond hetdoodseng" zeg ik. "We zijn er toch levend uitgekomen?" VraagtJess lachend. "Ja" zeg ik. "Nou dan" zegt ze. Ik zucht. Derest van de middag vertellen we nog meer verhalen. Er komen steeds meer mensenbijzitten en aan het einde van de middag zit iedereen erbij. We vertellenallemaal verhalen van vroeger en lachen om elkaars verhalen.

Hé, het is vandaag 1 april en weten jullie wat dat betekent? Ik snap het als je meteen denkt aan grappen en dat ook klopt ook. Maar ik heb het over dat FRED EN GEORGE JARIG ZIJN! 🎉veel mensen weten dit waarschijnlijk niet en dat snap ik ook wel maar ik wilde het toch graag zeggen. Dus gefeliciteerd Fred en George!

His sisterWhere stories live. Discover now