Headgirl

413 15 4
                                    

Pov: Jessica
Ik zit in de bibliotheek een boek te lezen als pap opeens binnenkomt. "Ah, daar ben je" zegt hij. "Hey, wat is er?" Vraag ik. "Ik wilde even iets met je overleggen" zegt hij. "Oké" zeg ik en ik leg mijn boek weg. Hij gaat tegenover me zitten. "Waarover wilde je met me overleggen?" Vraag ik. "Ik wil graag dat Fleur Headgirl wordt, maar ik wil weten of jij dat ook goed vindt, want als je het niet eerlijk vindt dat zij wel Headgirl wordt en jij niet dan kies ik iemand anders" zegt hij. "Ben je gek? Natuurlijk vind ik het wel goed. Ik weet zeker dat ze een geweldige Headgirl wordt! Maar mag ik misschien wel weten waarom mij niet hebt gekozen?" Zeg ik. "Natuurlijk. Ik zat te twijfelen tussen jou en Fleur. Ik heb uiteindelijk voor Fleur gekozen, omdat ze verantwoordelijker is dan jou. Jij haalt nog wel eens een grapje uit en als Headgirl geef je dan het slechte voorbeeld. Ook heb je als Headgirl meer verantwoordelijkheden dan als Prefect" zegt hij. "Oké, ik snap het. En je hebt gelijk, Fleur is verantwoordelijker en ze zal ook een betere Headgirl zijn dan mij" zeg ik. "Ik ben blij dat je het goed vindt. En dan zal ik je nu maar verder laten lezen" zegt hij. "Oké" zeg ik. Ik pak mijn boek weer en lees verder.

Pov: Fleur
Ik zit aan het ontbijt. "Fleur, zou je zometeen naar mijn kantoor kunnen komen?" Vraagt pap opeens. "Ja, tuurlijk. Waarvoor?" Vraag ik. "Dat vertel ik je dan wel" zegt hij. Ik eet mijn ontbijt op en ga dan samen met hem naar zijn kantoor. Ik ga in de stoel tegenover zijn bureau zitten. "Waarom moest ik hierheen komen?" Vraag ik. "Ik wil graag dat jij de nieuwe Headgirl wordt" zegt hij. "Echt?" Vraag ik blij. "Ja" zegt hij. "Maar hoe zit het dan met Jessica?" Vraag ik. "Ik heb het eerst aan haar gevraagd en ze vond het goed. Ze vond zelfs dat ik er verstandig aan deed om jou te kiezen en niet haar" zegt hij. Dat stelt me gerust. Ik zou niet willen dat Jessica jaloers is dat zij geen Headgirl is en ik wel. "Oké" zeg ik. "Wil je nog wat meer te horen krijgen over je taken of ken je die al?" Vraagt hij. "Ik ken ze al wel redelijk, een aantal van mijn vrienden waren het ook" zeg ik. "Mooi, als je toch nog vragen hebt kan je ze altijd aan me vragen. Tenzij je me nog iets anders hebt te vertellen kan je nu gaan" zegt hij. "Oké, ik zie je later" zeg ik. Ik sta op en loop weg. Ik ga naar mijn kamer. Als ik naar binnen ga zie ik dat Jessica op haar bed een boek zit te lezen. "Hey" zeg ik. "Hey, en?" Zegt ze terwijl ze haar boek weglegt. "Ik ben de nieuwe Headgirl" zeg ik. "Ik wist wel dat hij je daarom wilde spreken" zegt ze. Ik lach. "Ik ben blij voor je" zegt ze.

Een paar weken later begint school weer. Jessica en ik gaan met de Hogwartsexpress naar Kings Cross station, zodat we erbij zijn met de treinreis, want ik moet mijn taken als Headgirl vervullen. Als we daar aankomen ga ik even de trein uit. Jessica blijft zitten zodat anderen de coupé niet per ongeluk pakken. Ik zie Harry staan en loop snel naar hem toe. "Hey" zeg ik terwijl ik hem een knuffel geef. "Hey" zegt hij. Ik begroet ook Ron en Hermione. "Jessica en ik hebben al een coupé, zullen we alvast gaan zitten?" Vraag ik. "Oké, is goed" zegt Hermione. We gaan de trein in en lopen naar de coupé. "Hey" zegt Jessica als we naar binnen gaan. Ik ga naast haar zitten. De anderen leggen hun trunks weg en gaan dan ook zitten. Als het fluitje klinkt dat de trein gaat vertrekken zeg ik: "ik moet zometeen weg. Ik ben Headgirl, dus ik moet zorgen dat de prefects hun taken doen." "Je bent Headgirl? Cool" zegt Hermione. Ik glimlach. "Ik moet nu gaan" zeg ik. Ik sta op en loop naar de coupé voor de prefects.

Ik ga naar binnen en begroet de anderen. "Ben jij de nieuwe Headgirl van Ravenclaw?" Vraagt een jongen aan me. "Ja" zeg ik. "Ik wist het" zegt hij. Ik lach. "Ik ben trouwens Wyatt, ik ben de nieuwe Ravenclaw Headboy" zegt hij. "Ik weet wie je bent, we zitten bij elkaar in de klas, slimmerik" zeg ik. "O ja" zegt hij lachend. Dan komen 2 jongere Ravenclaws binnen. "Ik neem aan dat jullie de nieuwe Ravenclaw prefects zijn?" Vraag ik. "Jep" zegt de jongen. We leggen ze hun taken uit en dan gaan ze op weg. Ik loop terug naar mijn coupé. "Hey" zeg ik als ik naar binnen ga. "Hey" zeggen de anderen. "En, hoe was het?" Vraagt Jessica. "Het was wel leuk. Wyatt is de nieuwe Headboy. En de nieuwe Ravenclaw prefects zijn ook wel aardig" zeg ik. "Ah, leuk" zegt ze. Opeens zegt Harry: "o, jullie moeten horen wat we gezien hebben." Ze vertellen wat ze gezien en gehoord hebben. Dan begint Harry te praten over hoe hij denkt dat Malfoy een Death Eater is. Ik vind het onzin, maar hij blijft het zeggen. "Het is benauwd hier" zegt hij. Hij staat op, pakt iets en loopt de coupé uit. De rest van ons blijven achter en kletsen wat.

Na een tijd komen we aan. Ron en Hermione pakken hunspullen. Jessica en ik helpen ze aangezien we toch geen spullen mee hebben. Datis een van de voordelen van op Hogwarts wonen. Dan zie ik Harry's spullenliggen. Daardoor realiseer ik me dat Harry er nog steeds niet is. "Hé,waar is Harry?" Vraag ik. "Vast al op het perron" zegt Ron. Wegaan de trein uit en lopen richting de koetsen. Maar eerst worden alle spullenonderzocht. Aangezien Jessica en ik niks bij ons hebben mogen we meteendoorlopen. We gaan alvast in een koets zitten en wachten daar op Ron enHermione. Harry is nog steeds nergens te zien. We komen op Hogwarts aan en gaannaar binnen. We lopen naar de grote zaal en daar gaan Jessica en ik aan deRavenclaw tafel zitten en Ron en Hermione aan de Gryffindor tafel. Ik merk datHarry nog steeds nergens te zien is. Na een tijd komt hij naar binnen gelopen.Hij heeft wat bloed op zijn gezicht zitten. Hij gaat hij de anderen zitten. Napap's toespraak lopen we naar hem toe. "Hé, wat heb jij dan gedaan?"Vraagt Jessica. "Ik ging Malfoy bespieden, maar hij had me door, verlamdeme en brak mijn neus" vertelt Harry. Ik kijk boos naar de Slytherin tafel.Als ik geen Headgirl was geweest had ik hem te grazen genomen. Dan vraagt papof iedereen naar zijn commonroom kan gaan. We zeggen gedag tegen de anderen engaan naar onze commonroom.

His sisterWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu