De 'missie'

506 26 1
                                    

Pov: Fred
"Het Yule Ball komt eraan. Heb je al iemand gevraagd?" Vraagt George aan me. "Nee nog niet" antwoord ik. "Dan moet je Fleur vragen" zegt hij. "W-wat?" Zeg ik stotterend. "Ja, ik weet dat je haar leuk vindt. Je zou haar als date moeten vragen" zegt hij. "Ik weet het niet" zeg ik twijfelend. 'Ik zou het heel erg graag willen maar ik ben te bang dat ze me afwijst. Waarom kan hij dat niet gewoon snappen?' Denk ik. Dan komt Jessica aanlopen. "Hey jongens, wat is er?" Zegt ze. "Fred wil Fleur niet voor het bal vragen" zegt George. Ik kijk hem boos aan. "Je zou haar moeten vragen" zegt Jessica. Ik zucht. Dan zie ik opeens een jongen van Durmstrang naar Fleur toe lopen. 'Hij gaat haar vast voor het bal vragen. Nu is het te laat' denk ik verdrietig.

Pov: Fleur
Ik zit op de binnenplaats een boek te lezen. Opeens komt er een jongen van Durmstrang naar me toe lopen. Ik kijk geïrriteerd op van mijn boek. "Zou jij met mij naar het bal willen?" Vraagt hij met een heel erg accent. Ik ben even overdonderd en weet niet wat ik moet antwoorden. Dus kijk ik om me heen. Dan zie ik schuin achter hem bij een pilaar Fred staan. Ik kijk recht in zijn ogen. Dan weet ik wat ik moet doen. "Het spijt me, maar ik wacht nog op een speciale jongen om me te vragen. Maar ik weet zeker dat heel veel andere meiden graag met je zouden willen gaan" zeg ik beleefd. Hij lijkt even van de kaart te zijn gebracht. Waarschijnlijk is hij nog nooit eerder afgewezen. Dan loopt hij gewoon weg. Ik hoor een paar meiden smoezen: "ze is gek dat ze hem afwijst. Hij is zo knap en sterk. En heb je die spieren gezien?" 'Ik kies mijn date niet op uiterlijk, maar op karakter. Ik wil geen knappe date die hartstikke gemeen is. En die meiden zouden dat ook niet moeten doen' denk ik. Dan ga ik weer verder lezen.

Pov: Jessica
"Ga met haar praten Freddie" zegt George. "Ja, kom op. Ze vind je hartstikke aardig en vind het leuk om met je te praten" zeg ik. Hij zucht en zegt: "oké." Dan loopt hij naar haar toe. "We moeten Freddie zien te overtuigen dat hij die speciale jongen is" zegt George tegen me. "Laten we ideeën bedenken in de bieb" zeg ik. Hij knikt en we lopen naar de bieb. Daar bedenken we ideeën voor hoe we het voor elkaar gaan krijgen.

Na een tijdje hebben we een idee en lopen we weer naar de binnenplaats. Ik zie dat Fred nog steeds met Fleur aan het praten is. We lopen naar hen toe. "Hey jongens, hoe gaat ie?" Vraag ik. "Goed" antwoordt Fleur. "Sorry Fred maar kan ik haar heel even lenen?" Vraag ik. "Oké" zegt hij. Dan staat Fleur op en lopen we naar onze slaapkamer. "Wat is er?" Vraagt Fleur. "Ik moet met je praten over iets heeeeel belangrijks" zeg ik. "Wat dan?" Vraagt ze. "Jou en Fred" antwoord ik. "Wat bedoel je?" Vraagt ze nonchalant. "Je vindt hem leuk. Ik zie het wel aan je" zeg ik. Ze zucht en zegt: "oké." "En laat me raden, Fred is die speciale jongen waardoor je gevraagd wilt worden voor het bal" zeg ik. "Ja, ik vind hem echt heel leuk" zegt ze terwijl ze heel erg begint te blozen. We blijven hier nog een tijdje over praten. Opeens zegt ze: "Ik heb trouwens gemerkt dat jij en George wel erg veel tijd samen doorbrengen. En ik heb een vermoeden dat je hem ook een beetje leuk begint te vinden." Ik begin te blozen. "Ja, wel een beetje" zeg ik. Hier praten we ook nog even over.

Pov: George
Ik ga naast Freddie zitten. "Freddie, je moet Fleur voor het bal vragen. Je vindt haar echt leuk. Dat merk ik gewoon aan je" zeg ik. "Maar wat als ze me afwijst" zegt hij. "Dat gaat niet gebeuren. Want Jessica en ik zijn bijna zeker dat Fleur jou ook leuk vind" zeg ik. "Ik weet het niet" zegt hij twijfelend. "Kom op Freddie, doe het gewoon" zeg ik. "Oké, ik zal erover nadenken" zegt hij. "En jij en Jessica?" Vraagt hij opeens. "Hoe bedoel je?" Vraag ik. "O kom op, ik ken je broertje. Ik zie wel hoe je naar haar kijkt. Je vindt haar leuk, of niet?" Zegt hij. Ik begin een beetje te blozen. Hij plaagt me nog een beetje en dan gaan we weer onze eigen dingen doen. Maar hij heeft wel gelijk, ik vind haar echt leuk. Ze is zo slim, lief en knap. En ze is ook nog eens supergrappig en een goede grappenpartner.

Pov: Fred
'Ik kan niet geloven dat ik dit echt ga doen' is het enige wat ik kan denken. Jessica en George hebben me overtuigd om Fleur voor het bal te vragen. Ik loop de binnenplaats op. Fleur zit hier vaak te lezen als ze vrij heeft. En ja hoor, daar zit ze op het bankje te lezen. Ik kijk naar haar. 'Ze is zo lief en mooi. Ik wil echt graag met haar naar het bal' Denk ik. 'Maar wat nou als ze me afwijst? Wat nou als ik niet die speciale jongen ben?' Denk ik angstig. Dan komt George naast me staan. "Daar ga je dan broertje" zegt hij. Dan kijkt Fleur op en glimlacht ze naar me. Daardoor begin ik echt te twijfelen. Ik wil haar niet kwijt. "Ik kan dit niet" zeg ik en ik ren weg.

Pov: Fleur
Ik zit op de binnenplaats weer een boek te lezen. Ik zie vanuit mijn ooghoek dat iemand naar me kijkt en kijk op. Als ik zie dat het Fred is glimlach ik naar hem. Dan rent hij opeens weg. Ik besluit achter hem aan te gaan om te vragen of alles wel goed gaat. Ik doe mijn boek in mijn tas en ren achter hem aan. Als ik een hoek omloop zie ik hem op een bankje zitten. Hij kijkt naar de grond. Ik ga naast hem zitten. "Wat is er?" Vraag ik. Hij kijkt me aan en zucht. "Jessica en George willen dat ik iets doe. En ik wil dat ook graag. Maar ik ben te bang" zegt hij. "Je moet gewoon je hart volgen. Als je hart het wilt moet je die angst opzijzetten. En als je nu besluit om het niet te doen, ondanks dat je hart het wil, krijg je er misschien later spijt van" zeg ik. Hij zucht. "Dank je. En je hebt gelijk. Ik moet mijn hart volgen" zegt hij dankbaar. "Heel erg bedankt Fleur. Dankzij jou weet ik nu wat ik moet doen. Jij bent het slimste, liefste en mooiste meisje dat ik ooit heb leren kennen" zegt hij. Ik ben ontroerd. Hij haalt diep adem en zegt dan: "Wil je met mij naar het bal?" Ik ben even sprakeloos. Dan zeg ik: "Ik wil niets liever." Dan kussen we elkaar. "Zullen we teruggaan naar de binnenplaats?" Vraag ik. "Ja" zegt hij terwijl hij zijn hand uitsteekt. Ik pak 'm vast en we lopen hand in hand terug naar de binnenplaats.

Pov: George
Ik zie Fred en Fleur hand in hand de binnenplaats oplopen. "Kijk, missiegeslaagd" zeg ik blij tegen Jessica en we geven elkaar een high five. 'Watis Jessica toch geweldig' denk ik. Dan besluit ik om haar gewoon te vragen."Hey Jess, heb jij eigenlijk al een date voor het bal?" Vraag ik."Nee, nog niet" antwoordt ze. "Zou je dan met mij naar het balwillen gaan?" Vraag ik. Ze krijgt een grote glimlach op haar gezicht en zegt:"Ja, heel graag." Dan pak ik haar hand vast en glimlach. Ik ben zo blij.

His sisterWhere stories live. Discover now