Draco

1K 43 2
                                    

Pov: Fleur
Ik en Jessica lopen naar onze volgende les. Dan zie ik Harry, Ron en Hermione lopen. "Wacht hier. Ik moet even met Harry praten" zeg ik tegen Jess. Ik ren naar Harry en roep: "Harry wacht even!". Hij gaat stil staan. "Wat is er?" Vraagt hij. "Kan je tijdens de lunch naar mijn kamer komen? Het is in dezelfde gang als de bieb" zeg ik. "Waarom?" Vraagt hij. "Ik wil je iets geven" antwoord ik. "Kan je het niet nu geven?" Vraagt hij. "Nee, ten eerste ligt het nog daar. Ten tweede hebben we nu geen tijd want we hebben les" zeg ik. "Oké, ik zal er zijn" zegt hij. Dan hoor ik opeens iemand roepen: "heb je een date Potter?". Als ik omkijk zie ik een tweedejaars Slytherin met lichtblond haar. "Hou je kop Draco" zegt Harry. "Nee sukkel. Ik snap überhaupt al niet dat ook maar een meisje met jou af zou willen spreken" zegt hij. "Waag het eens om hem nog een keer te beledigen" zeg ik. "Of wat?" Zegt hij uitdagend. Ik trek mijn toverstok en richt 'm op hem. "Je mag niet toveren buiten de les. En jij bent zo'n Ravenclaw nerd dus jij zal geen regels overtreden" zegt hij. Ik loop naar hem toe. Hij loopt naar achteren en botst tegen de muur. Ik sta nu recht voor hem met mijn toverstok op zijn keel. Ik kijk hem boos aan. "Je durft het niet om de regels te overtreden. Je bent te zwak. Net zoals die sukkel van een Potter" zegt hij. Nu word ik echt boos. Niemand beledigt mij en vooral niet mijn broertje waar ik bij ben. Ik kijk nog bozer en duw mijn toverstok iets meer in zijn keel. Dan kijkt hij opeens een beetje gealarmeerd. "Wat is er mis met jou?" Vraagt hij.

Pov: Jessica
"Wat is er met jou?" Vraagt de jongen. "Er is helemaal niks mis met mij" zegt Fleur kwaad. "Volgens mij is er juist iets mis met jou. Maar geen zorgen, ik kan het wel fixen" zegt ze met een gemeen lachje. Dan zegt ze: "furnunculus" en er komen allemaal zweren op zijn hoofd. "Nog steeds niet verbeterd. Misschien word je wel slimmer als je een groter hoofd hebt. Engorgio skullus" en zijn hoofd groeit opeens. "Nog steeds niet. Misschien... densaugeo" en zijn tanden groeien. "Kijk, dit is al een stuk beter" zegt ze met een gemeen lachje. Hij ziet er nu echt belachelijk uit. Hij heeft een enorm hoofd vol met zweren en hele lange tanden. Er zijn in de tussentijd veel mensen omheen gaan staan kijken.
"Fleur maak het ongedaan" zeg ik streng. "Finite incantatem" zegt ze met een zucht en hij wordt weer normaal. Hij probeert snel weg te lopen maar dan houdt Fleur hem tegen. "En waar denk jij dat je heen gaat?" Vraagt ze boos. "Laat me met rust" zegt hij boos. "Nee, ik laat jou hier niet zomaar mee wegkomen sukkel" zegt ze boos. Hij kijkt nu opeens heel erg bang. Dan realiseer ik het me opeens: 'O nee. Hij neemt het weer over' denk ik. "Fleur hou op" zeg ik. "Nee. Hij moet boeten" zegt ze boos. "Fleur" zeg ik smekend. Ze zet haar toverstok weer op zijn keel. 'Het werkt niet. Ik moet het anders aanpakken' denk ik. "Harry kan jij haar laten ophouden?" Vraag ik aan Harry. Hij loopt naar haar toe en zegt tegen haar: "Hoe graag ik ook wil dat hij boet voor alles wat hij gedaan heeft, dit is niet de manier" zegt hij. Hij legt zijn hand op haar schouder en zegt: "alsjeblieft Fleur hou op. Ze kijkt hem aan. Ik zie haar ogen gloeien. Maar als ze Harry aankijkt worden ze weer normaal. Dan begint ze opeens te schreeuwen terwijl ze haar handen tegen haar hoofd drukt. Ze moet vechten om Voldemort weer uit haar hoofd te krijgen, en dat zorgt voor veel hoofdpijn. Ze zakt neer op de grond. Na ongeveer een minuut houdt ze op met schreeuwen en begint ze te huilen. Dan komt professor McGonagall aanlopen. "Wat is hier aan de hand? Waarom zijn jullie niet in jullie les?" Vraagt ze boos. Dan ziet ze Fleur op de grond zitten en zegt: "iedereen onmiddellijk naar de les". "Jessica neem Fleur mee naar jullie vader. Meneer Malfoy kom met mij mee" zegt ze. Ze pakt de angstige jongen bij z'n arm en neemt hem mee.

Ik help Fleur overeind en we lopen naar pap's kantoor. Als ik de deur opendoe komt hij aansnellen en helpt me Fleur op een stoel te zetten. "Wat is er gebeurd?" Vraagt hij. "Een jongen genaamd Draco Malfoy beledigde haar en Harry en toen verloor ze de controle" zeg ik. "En meneer Malfoy?" Vraagt hij. "Die is meegenomen door Minerva" antwoord ik. "Oké" zegt hij. "Gaat het Fleur?" Vraagt hij. "Ja, het gaat wel" antwoordt ze kreunend. "Ik bedoelde niet fysiek" zegt hij. "Ik voel me gewoon zo stom dat Hij weer de controle kreeg" zegt ze terwijl ze haar ogen neerslaat. "Het maakt niet uit. Hij beledigde degene om wie je het meest geeft, het is niet raar dat je boos werd. Alleen is het bij jou net iets heftiger dan bij anderen" zegt hij geruststellend. "Dank je" zegt ze dankbaar. "Ik wil dat jullie allebei hier blijven tot de volgende les begint" zegt hij streng. "Maar..." protesteren we allebei. "Nee. Jullie blijven hier" zegt hij. "Maar waarom moet ik hier blijven?" Vraag ik. "Omdat jij haar weer kalm en vrolijk moet maken. En ze geeft meer om jou dan om mij, daarnaast heb ik nog veel werk te doen" antwoordt hij. kan je dat doen?" Vraagt hij aan me. "Oké" zeg ik. Ik vrolijk haar op door met haar te praten. Eerst over hoe dapper ze was door zo tegen hem op te komen. Daarna over andere dingen zoals hoe jammer we het vinden dat we nu astronomy missen.

Nadat we de bel horen gaan we snel naar onze volgende les, transfiguration. Sommige mensen in de gang fluisteren als we voorbijlopen. Anderen staren ons aan. Er zijn 3 nieuwsgierige meisjes die aan ons vragen wat er precies was gebeurd. Maar ik heb gezegd dat dat niet hun zaken waren en dat ze ons met rust moesten laten. De gebeurtenis was in rap tempo doorverteld. Bijna de hele school wist er inmiddels van. Maar gelukkig liet iedereen ons met rust. Hopelijk zijn ze nu niet bang voor Fleur.

Als we in het lokaalaankomen lopen we naar professor McGonagall en we vragen haar hoe het nu metDraco is. Ze vertelt dat ze zijn geheugen voor een deel heeft gewist, hij weetalleen nog dat ze ruzie hadden gehad maar niet meer dat haar ogen gloeiden. Enomdat niemand anders het heeft gezien is het allemaal weer in orde. Maar hijzal waarschijnlijk altijd wel een beetje bang voor haar blijven. We zuchtenallebei opgelucht als we dat horen. Dan gaan we zitten en begint de les.

His sisterWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu