Het eerste schooljaar

1.2K 52 3
                                    

Pov: Fleur
"Kom op wordt wakker, het is de dag van onze indelingsceremonie!" Zeg ik terwijl ik Jessica door elkaar schud. "Het is half 7 s 'ochtends. Zo vroeg hoeven we niet wakker te worden. Wij hoeven geen trein te halen hoor" zegt ze met een geïrriteerde stem. "Sorry, maar ik ben gewoon zo opgewonden. En ook een beetje nerveus" zeg ik. "Er is niks om je druk over te maken" zegt Jessica. "En als je het niet erg vindt ga ik nu weer verder slapen" zegt ze terwijl ze weer gaat liggen. Ik pak mijn toverstok en zeg:" aquamenti" waardoor er een straal water op haar komt. "Moest dat nou?" Zegt Jessica. "Kom je bed uit of ik doe het nog een keer" zeg ik dreigend. "Oké oké" zegt ze. En ze komt haar bed uit en gaat zich aankleden. Als ze is aangekleed lopen we naar de grote zaal. Nadat we wat gegeten hebben zegt Hagrid: "Jullie mogen alvast met mij meelopen". We lopen met z'n drieën naar het station. Dan gaan we samen met de andere eerstejaars naar de bootjes en varen naar Hogwarts. Daar aangekomen houdt professor McGonagall nog een kleine speech voor ons en dan lopen we de grote zaal in. Dan worden alle eerstejaars een voor een naar voren geroepen en bij een huis ingedeeld. Dan roept McGonagall: "Jessica" en loopt Jessica naar voren. "Ravenclaw" roept de sorteerhoed nog voordat hij goed op haar hoofd staat. Dan roept ze: "Fleur". Ik slik even en loop dan naar voren. Ik ga op het krukje zitten. Ze zet de sorteerhoed op mijn hoofd. Ik knijp mijn ogen even dicht en dan roept de sorteerhoed: "Ravenclaw!" Ik zucht opgelucht en loop naar de Ravenclaw tafel terwijl er daar wordt gejuicht. "Wij hebben lekker de twee Hogwartsbewonders" roept een van de jongens van Ravenclaw naar de Gryffindor tafel. Ik ga naast Jessica zitten en we lachen allebei. Dan verschijnt het eten op tafel. "Mag ik een sandwich?" Vraagt Jessica. Maar niemand hoort haar. "Ik pak het wel" zeg ik, en ik pak mijn toverstok. Ik zeg "accio sandwich" en de sandwich komt naar ons toe zweven. Jessica wil hem pakken maar ik zeg: "wacht, ik wil er ook een". "O, dit is de laatste" zegt Jessica. "Nee hoor" zeg ik en ik geef een zwaai met mijn toverstok en zeg: "duplicatus" en dan zijn er opeens 2 sandwiches. Na het eten gaan we naar de Ravenclaw commonroom, waar professor Flitwick ons eerst nog een speech geeft. Na de speech zetten we snel een paar spulletjes neer en gaan daarna met de andere kletsen.

Pov: 3e persoon
Het is al een 2 dagen later. "Het is eindelijk tijd voor onze eerste charms les" zegt Fleur blij terwijl ze naar het lokaal lopen. Tijdens de les doet Fleur het supergoed en ze kan de spreuk na 10 minuten al best wel goed. Omdat ze zich verveelt vraagt ze aan Flitwick of ze wat lastigere spreuken mag oefenen. En hij vindt het goed. Iedereen zit haar met open mond aan te staren als ze het vraagt. En al helemaal als ze zien dat die haar ook nog wel redelijk lukken.

Dan is het tijd voor hun eerste potions les. Jessica maakt het eerste drankje meteen helemaal perfect. Dat vindt Snape minder leuk. Maar ook hij geeft toe dat hij perfect is. Maar hij geeft haar er geen huispunten voor. "Ik vind dat ze daar punten voor verdient" zegt Fleur. "Oké, vijf punten voor Ravenclaw" zegt Snape. Fleur kijkt hem recht in de ogen aan met een smekende blik. Dan zegt Snape: "goed tien punten voor Ravenclaw". "Ik had gehoopt dat potions les leuker zou zijn" zegt Jessica teleurgesteld aan het einde van de les als ze het lokaal uitlopen. "Het komt gewoon doordat Snape het geeft. Als we een andere professor hadden gehad was het waarschijnlijk leuker geweest" zegt Fleur. "Terwijl Snape eigenlijk een hele goede man is. Hij vindt het gewoon lastig om zijn emoties eruit te laten" zegt Fleur. Snape hoort dat, en glimlacht even.

De volgende dag is het tijd voor hun eerste transfiguration les. Het is hun eerste uur en Jessica heeft zich verslapen omdat ze de vorige avond tot laat had zitten lezen. Iedereen zit al in het klaslokaal. Er zit een kat op het bureau. Dan komt er opeens een zwart-wit gevlekte hond het klaslokaal binnenrennen en verandert dan in mensvorm. Het is Jessica. Iedereen kijkt haar met grote ogen en open mond aan. Dan verandert de kat opeens in professor McGonagall. 10 punten aftrek van Ravenclaw voor het te laat zijn en het verstoren van mijn les. "Ze bedoelt met 'verstoren van de les' denk ik dat ik haar speciale intro heb verpest" zegt Jessica zachtjes tegen me terwijl ze haar boeken uit haar tas haalt. We lachen allebei.

Ze doen het allebei heelerg goed in hun eerste schooljaar. Fleur blinkt enorm uit in spreuken. Ze kanzelfs spreuken die sommige derdejaars nog niet onder de knie hebben. En Jessicablinkt heel erg uit in toverdranken. Ook doen ze het allebei heel goed bijtransfiguratie. Ze zijn de slimste heksen van hen leeftijd. Ze zijn allebeisuperblij dat ze nu eindelijk ook zelf lessen hebben en ze vinden hetsuperleuk.

His sisterWhere stories live. Discover now