Büyük Güç Büyük Sorumluluk Getirir Ama MCU'da Değil

237 12 22
                                    

Homecoming filmini hatırlıyorsunuzdur değil mi? Benim için filmin vurucu anları pek fazla değildi. Olan vurucu anlardan biri de, şu aşağıda görebileceğiniz, Peter'ın kayalıklar altında iken bir anda üstüne gelen iman gücüyle kayalıkları kaldırması sahnesiydi. 

Ama işte şöyle bir durum var ki, Spider-Man üç defa el değiştirdiği için ve Marvel eskiden yapılan şeyleri tekrardan kullanmak istemediği için sahnenin gerçek potansiyeli harcanmış. Aslında, Peter'ın, Spider-Man olarak oradan kurtuluşunu simgeleyen o sahne, bir de şu aşağıdaki gibi olsaydı daha iyi olmaz mıydı?

Tamam müzik, eski filmin telifli bir ürünü o yüzden müzik olmasa da olur ancak bu sahneye yakışan tek söz vardı o da klasikleşmiş olan, "Büyük güç büyük sorumluluk getirir," sözüydü işte. Lakin Marvel'daki çalışanlar eski filmlerden olabildiğince uzakta kalmaya çalıştığı için, böyle bir potansiyeli kaçırdık işte. 

O durumu da tam olarak anlamıyorum aslında. Büyük güç büyük sorumluluk getirir lafını kullansalar Sony dava mı açacak? Ben amcanın sesini duymamıza gerek yok, Peter kendi ağzıyla o lafı tekrar etse de olmaz mı sizce? Kayalıkların altında, kimse yardım etmediğinde ve orada sıkıştığını düşündüğünde Ben amcasından sessizce özür dilese bu sahne daha iyi olmaz mıydı? Bence çok daha iyi olurdu. 

Ama işte, Tony'nin lafına kaldık. Tamam, Tony'nin ettiği laf da önemli ve ders verici nitelikte bir cümle ancak Peter Parker'ın öyle bir anda aklına gelecek ilk sözün o olmaması lazım. Çünkü Peter, olağan her durumda amcasının ona söylediği bu sözü hatırlayan bir kişilik.

Disney'in bu Ben Amca hiç yokmuş ve Peter'a hiçbir şey söylememiş, gibi davranıyor olmasını hiç sevmiyorum aslında. Evet, Ben Parker'ın vurulmasını iki defa gördük ve üçüncü de seyircilerin birçoğu kusabilir ama Peter bundan neden bahsetmiyor ki? Başı sıkıştığında, ölümle yüz yüze geldiğinde Ben amcasını hatırladığını görsek.

Bu arada, Peter, toz olurken aklından bir yandan da Ben amcasını geçirdiğini ve ondan özür dilediğini hayal etmek istiyorum. Lütfen, lütfen senaryo yazarları da böyle düşünmüş olsun ama yönetmenler bunu kameraya yansıtmak istememiş olsun.

Neden mi? Çünkü Peter, öldüğü zaman Ben amcasını hatırlatan bir kişilik.

Örnekte görüldüğü gibi; (Ultimate Spider-Man'in 160. Sayısı.)

"Onu kurtaramadım

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

"Onu kurtaramadım. Ben amca, onu kurtaramadım. Ne yaptığım önemli değil. Ama seni kurtardım. Kurtardım. Kurtardım..."

Bu yüzden Tom Holland Spider-Man'inin biraz eksik kaldığını düşünüyorum. Çünkü denklemden Ben Parker'ı ne kadar çıkarabilirlerse o kadar çıkarmak istiyorlar. Sonuç olarak da ortaya böyle bir portre çıkıyor. 

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce de o sahnede büyük bir potansiyel vardı ama kullanmadılar mı yoksa Marvel'ın yaptığı daha mı iyi?

İlk filmde böyle bir şansları vardı ve bence artık kaçırdılar. İkinci filmde veya ondan sonra Ben Parker'ın bir zamanlar var olmuş olmasından hiç bahsetmezler bence. 

Üzücü.

Üzücü

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin