New Mutants Film Yorumu

34 1 0
                                    

Hayatımda hiç böbrek taşı düşürmedim ama düşürsem sanırım şimdi hissedeceğim gibi hissederdim. Sonunda şu film çıktı. Sonunda, onca ertelenmeden ve boş vermeden sonra çıktı bu film. Peki çıktı da, çıktığına değdi mi? Benim için evet, değdi ama şöyle ki ben filmin kötü çıkacağını ve iyi olmayacağını zaten biliyordum. 

New Mutants, yıllar önce yapımına başlanan, Deadpool ve Logan ile beraber Fox'un "Biz MCU'ya benzemeyi beceremedik  bari ayrı bir şey yapalım," ekolünün bir üyesiydi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

New Mutants, yıllar önce yapımına başlanan, Deadpool ve Logan ile beraber Fox'un "Biz MCU'ya benzemeyi beceremedik  bari ayrı bir şey yapalım," ekolünün bir üyesiydi. PG-13 yapıp çocuklara hitap etmekte başarılı olamayınca R Rated yapıp daha yetişkinlere yönelik filmler çekmeye karar vermişlerdi. O ekole Gambit de dahil oldu sonrasında. Oyuncusu seçildi ama Gambit filmi çekimlere başlayamadı bile. New Mutants ise çekildi ama çok zahmetli ve zor bir çekim süreci geçirdi.  Sonrasında da ertelendi ve ertelendi. Bu sene martta çıkacaktı ama küresel bir salgın patlak verince film bu sefer çevre şartlarından ötürü bir daha ertelendi.

Ve "Hadi çıkarsa çıksın artık," dercesine 2020 yazında filmi piyasaya soktular.

Filmin konusunu anlatmam gerekirse. Ortada bir rehabilitasyon merkezi söz konusu. Dört tane mutanta bir doktor o rehabilitasyon merkezinde ilgilenirken filmin başında bir mutant daha dahil oluyor rehabilitasyon merkezine ve olaylar gelişiyor. 

Herhangi bir şekilde çizgi roman isimleri zikredilmese de film de Sunspot, Wolfsbane, Magik, Cannonball ve Mirage  karakterlerini görüyoruz. 

Açıkça söyleyeyim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Açıkça söyleyeyim. Eğer filmde Magik olmasaydı gerçekten de filmi es geçip izlemeyebilirdim. Hem Magik karakterini görmek için hem de Magik karakterine hayat veren oyuncuyu izlemek için filme bilet aldım. Filmde en çok yer verilen karakterlerden biri Illyana olduğu için memnun kaldım ben ama filmin her şeyi gerçekten çok kötü.

Her ne kadar bir önemi olmadığını düşünsem de spoiler vermeyeceğim filme dair. Ancak hayatımda bu kadar zorlama bir hikaye örgüsü görmedim. Fragmanlarda olan şeylerin çoğu zaten yok. Süresinin iki saatten az olmasından anlaşılıyor filmin büyük makaslara maruz kaldığı. Korku ögeleri desen, hangi korku öğeleri. O ilk fragmanlardaki korku ögelerinin hiçbiri yok. Olan da korkunç değil ve çok az. Filmin türüne gerilim diyemezsin, gerilim unsurları yok denecek kadar az. 

Film kesinlikle bir takılma filmi. Karakterler kaldıkları o merkezde oturuyor, konuşuyor ve atışıyor o kadar. Aksiyonmuş korkuymuş sanki filmde yokmuş da birinin verdiği direktif üzerine sonradan eklenmiş gibi. 

Süper kahraman filmleri tarihinin en hakkı yenmiş filmlerinden biri olarak tarihe geçtiğini düşünüyorum ben New Mutants'ın

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Süper kahraman filmleri tarihinin en hakkı yenmiş filmlerinden biri olarak tarihe geçtiğini düşünüyorum ben New Mutants'ın. Harika ve yepyeni bir soluk olabilecek iken yerin dibine diri diri sokulup gömülmüş bir filmin cenaze törenine katıldık resmen. 

Şöyle söyleyeyim. Eğer filmdeki oyuncular arasından sevdiğiniz bir yüz varsa oturup internetten izleyebilirsiniz. Çünkü filmin büyük çoğunluğu karakterlerin orada burada takılıp konuşması olduğu için siz sevdiğiniz oyuncuları uzun uzun (Bir saat kırkbeş dakika filmde ne kadar uzun olursa) izliyorsunuz. 

Kurguya neden zorlama dedim; film aslında kırk beş dakikada hatta yarım saatte bitebilir. Ancak uzatılmış da uzatılmış gibi duruyor. 

Senaryo ne kadar değişikliğe uğradı bilmiyorum. Ancak hikaye oldukça özensiz kalmış. Olan gizemi korumak konusunda film hiçbir çaba göstermiyor. Gizem, var gibi oluyor sonra her şeyin nedeni daha filmin yarısında anlaşılıyor ve o saniyeden sonra korku falan kalmıyor çünkü olan olayların nedeni çok net bir şekilde belli ve neden o dakikadan sonra çözülmediği sorusu kafanızı kurcalamaya başlıyor. 

Filmde lockheed'i görmek güzel bir detaydı. Ben kendisini Shadow Cat'in yanındaki mor ejderha diye bilirdim bu filmde Magik'in yanındaydı. 

Daha uzun uzun konuşacak bir şey yok aslında film hakkında

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Daha uzun uzun konuşacak bir şey yok aslında film hakkında. Yapılmaya başlanmış ama yarısında vazgeçilmiş fakat yarım da bırakılmak istenmediği için yalapşap yapılıp bırakılmış bir maket, bir performans ödevi gibi. Evet, böyle açıklayabilirim. 

Film o kadar 'yalan' ya da boş ya da özensiz ya da gereksiz kalmış ki benim teknoloji tasarım dersimdeki yaptığım maketlere benziyor. 

Ve bir de son 'savaş' sahnesindeki dev yaratığın CGI efekti o kadar kötü ki, o kadar kötü ki. İki yıl öncesinden kaldığını rahatlıkla anlayabiliyorsunuz. 

Filme puan bile vermek istemiyorum. Kalbim kırık; güzelim bir filmi hiç ettiler. 

--------------------------

Siz filmi izlediniz mi? Film hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı belirtirseniz çok sevinirim. Kendinize iyi bakın. Marvel'la kalın. 


Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirWhere stories live. Discover now