Black Widow Fragmanı Konuşmacaları

62 10 16
                                    

Evet! Sonunda çıktı! Black Widow! Ama fragmanı. Filmi henüz çıkmadı. Ancak fragman duymuş olmak bile güzel.

Endgame'i izleyenleri bileceği izlemeyenleri bilmeyeceği üzere Natasha Endgame'de fındık ezmeli sandviçe dönüşüp geçmişe gitmişti ve geçmişteki Natasha da masa başında otururken kendini yemişti. 

Şimdi de bu fragman sayesinde Natasha'nın, bir fındık ezmeli sandviçe nasıl dönüşebildiğinin hikayesini göreceğiz. İsminin neden fındık ezmesi Widow ya da Black Fındık Ezmesi olmadığını öğreneceğiz. 

Tamam tamam, fazla uzatmayayım. Fragman çıktı ve fragmanla bir sorunum yok. Uzun zamandır beridir bir Marvel filmi fragmanıyla bu kadar sorunsuz olduğumu hatırlamıyorum. Ha ama yine de film hakkında bazı endişelerim var. Bunların birincisine gelelim. 

Black Widow'un saçı. Şimdi, bu film Civil War sonrasında geçiyor. Ancak Natasha'nın saçına bakarsanız saçını örme tarzı Endgame'deki gibi. Şimdi şöyle mi oldu. Natasha Civil War'da kaçtı, bu olayları yaşadı, Infinity War geldi saçını sarı yapıp kısa model yaptı sonra herkes toz oldu ve beş yıllık bir süre geçti ve o süre sırasında artık gizlenmediği için bu filmdeki saç modeline geri mi döndü?

Çok büyük bir sorun değil. Aynı fragmanda bundan daha büyük bir sorun daha var. Ben sadece her filmde Black Widow'u farklı bir saçla görüp bu filmde farklı görememiş olmanın anlık bir hüznünü yaşadım. 

İkinci aklıma takılan, filmde dair ilk konsept görüntülerin düştüğü zamandan beridir aklımda olan şey.

Bu nasıl Taskmaster? Bu nasıl bir Taskmaster kostümü dizaynı? Nasıl bir tercih bu? Çizgi romana benzememesini bırak, hiçbir şeye benzemiyor

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bu nasıl Taskmaster? Bu nasıl bir Taskmaster kostümü dizaynı? Nasıl bir tercih bu? Çizgi romana benzememesini bırak, hiçbir şeye benzemiyor. Bayağı düz bir asker bu. Kaskı kuru kafaya benzese belki kurtarır ama kurtarmıyor. Olmamış. Rezalet. Çok kötü. Tasarımcılar bunu yaparken ya sarhoşmuş ya da para almamışlar. Bence para almamışlar. Böyle bir kostüm tasarımı ancak bedavaya yapılır.

Umarım filmin sonunda Taskmaster kostümünü geliştirir de biraz daha kabul edilebilir bir şeye dönüşür. Dediğim gibi, çizgi romana benzeyip benzememe olayını geçtim, bu karakteri özel yapıp diğer askerlerden ayıran bir tasarım değil bu. 

Millet Taskmaster ile Red Guardian'ın kapıştığı kısımda Taskmaster'ın kalkanını gördük diye seviniyor da kostüm yok kostüm

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Millet Taskmaster ile Red Guardian'ın kapıştığı kısımda Taskmaster'ın kalkanını gördük diye seviniyor da kostüm yok kostüm. Böyle bir tasarımsızlık üstüne kalkanı koysalar ne olur. Oku ve yayı olsa ne olur? 

Konsept resminde pek bir şey dememiştim çünkü konsept resim, değiştirmek ve birkaç defa üstüne düşünmek için vakitleri vardı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Konsept resminde pek bir şey dememiştim çünkü konsept resim, değiştirmek ve birkaç defa üstüne düşünmek için vakitleri vardı. Ancak böyle yapmakta kararlılar. 

Bence filmde Taskmaster'ın hiçbir zaman Taskmaster şeklinde anılmaması ve hatta kaskın altındaki suratını görmememiz dahi mümkün bence. Crossbones gibi harcayabilirler adamı.

Gerçi bir yandan da fragmanlarda yalan söylemek konusunda tez hazırlama kapasitesine sahip bir Marvel'dan söz ediyoruz. Fragmanda gördüğümüz hiçbir şeyi filmde görmeme şansımız da var. 

Genel olarak, villian konusunda ortalama bir Marvel filminin ötesine geçemeyecek bence. En azından Taskmaster geçemeyecek ki, filmin gerçek villianı kim bilmiyorum. Taskmaster gerçek villianın yardımcısı gibi gözüküyor şu anlık. 

Fragmanda Ross'u yakalamak falan da mümkün ama Ross hiç umurumda değil. Bu filmi heyecanla beklemek için belli başlı sebeplerimiz var.

Birincisi, yıllardır ekranda gördüğümüz Nat'in kendine ait bir filmi çıkıyor.

Black Widow mitolojisindeki Yelena gibi karakterleri göreceğiz, hatta zorlarsak Ava bile fırlayabilir kenardan. Bir sahnede, aynı anda hareket eden bir grup kadın var onlar muhtemelen filmdeki villianın yeni  Black Widow'lar ve onlardan biri Ava olabilir, falan filan böyle teoriler. 

Red Guardian kostümü güzel, başarılı. O karakter de filmin komik sahnelerinin sebebi olacak karakter muhtemelen. Her ne kadar istemesek de böyle komik bir casusluk filmini de arkadan bıçaklayacak derecede çocuk mizahlı sahneler koyacak Marvel, yapacak bir şey yok. 

Film Winter Soldier kadar iyi olmasa da olur ama yaklaştığını görmek isterim. Bir ya da iki kademe aşağısında olabilir. Ancak dövüş sahnesi, olay örgüsü ve karakter motivasyonları açısından iyi olmalı. Çünkü bu bir Black Widow filmi. Aşağı yukarı Marvel'ın kendi çapında yaptığı Mission Impossible tarzı bir şey olacak. 

Kafama son takılan şey de, bu filmde gerçekleşen hiçbir olayı bizim Endgame ya da Infinity War'da görmemiş olmamız. Elbette senaryoları beraber yazılmadığı için görmemiz zor ama sanki o filmlerdeki Natasha, bu fragmandaki olayları yaşamış Natasha değildi. Hiçbir easter egg yoktu, en azından şimdiki gözle yakalayacağımız. Filmde, sonradan yazıp da bir şekilde  Endgame'e bağlarlar mı bilmiyorum.

Ancak Endgame'e bakarsak, Natasha o yemek masasında oturup Red Guardian'a tatlı tatlı bakarken hiç de kendini bir aile içinde hissetmemiş olmalı ki Endgame'de aile hakkında monolog atarken onlardan bahsetmedi. 

Yeni bir Black Widow karakterini bu filmde tanıtabilirler. Gelecek filmlerde kullanacakları bir Black Widow karakteri burada ortaya çıkabilir, şu an yazarken aklıma geldi. Neden olmasın?

--------

Siz fragman hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz Taskmaster hakkında ne düşünüyorsunuz? Film sizce iyi olacak mı yoksa Captain Marvel gibi ortalama mı olacak? Yoksa yeni bir Winter Soldiler mı geliyor?

Şimdilik görüşmek üzere. Kendinize iyi bakın. Marvel'la kalın. 


Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirWhere stories live. Discover now