Avengers Endgame Yeni Fragmanı ve Beklentiler Üzerine

133 14 30
                                    

Bildiğiniz üzere, yeni bir fragman geldi. Daha önceki fragmanlar üzerine burada bir şeyler konuştum mu hatırlamıyorum. O sebepten ötürü Endgame hakkında ne düşünüyorsam şu an, hepsini anlatacağım. Bu yüzden, sadece fragman incelemesi ve yorumlaması olarak değil, genel olarak film hakkındaki beklentilerimi anlatacağım bir bölüm olarak düşünebilirsiniz.

Fragmanımız şu

Fragmanın ilk filmlerden başlıyor olmasını sevdim. Her ne kadar sadece kırmızıların kırmızı olduğu siyah-beyaz efekti bana filmle pek alakalı gelemese de güzeldi. Dümdüz siyah ve beyaz olsa bence daha efektif olurmuş.

Çünkü sadece kırmızıların kırmızı olduğu siyah beyaz anlamlı olduğu zaman güzel. Onu da Sincity yapıyordu.

O kısımları geçiyorum ve Tony ile alakalı mevzuya geleyim. 

Marvel bunu kasten mi yapıyor bilmiyorum. Ancak yaptıklarını desteklemiyorum ve iyi bulmuyorum. O da şu ki; fragmanın ilk parçasında Tony'i uzayda kapana kısılmış olarak görüyoruz. Fragmanın sonunda Tony'i kurtulmuş olarak görüyoruz. 

Bu ne şimdi?

Clint'in ekiple buluştuğunu görüyoruz.

Scott'ın kurtulduğunu görüyoruz.

Marvel'la Spoiler köşesinde bugün. 

Filmin yalnızca ilk yirmi dakikasını reklam için kullanacaklarını söylemişlerdi. Eğer bütün gördüklerimiz filmin ilk yirmi dakikası ise o zaman her şey çok hızlı geçiyor ve hiç derine inilmeden yüzeysel olarak anlatılıyor demektir. Bütün bunlar yirmi dakika olamaz çünkü. En basitinden, Nebula'nın bağırarak koştuğu o savaş, muhtemelen sonlara doğru olan bir kapışma kısmı.

Bu fragmanı keşke izlememiş olsaydım. İyi olmadığı anlamında değil ama görmek istemediğim şeyler vardı. 

Tony mevzusuna şuradan da kırgınım aslında. İlk fragmanda, o yürüdükleri kısım da herkesi uzaktan silüet olarak çekmiş ve Tony'i de gizlemişlerdi. Karakterleri arasında bir boşluk vardı, birini CGI ile silmişlerdi. Meğer o Tony imiş. Peki o zaman niye ilk fragmanda sildiniz ki?

Böyle bir çekim varken, keşke yakın plan almasalardı da fragmanda yine bu kısmı kullansalardı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Böyle bir çekim varken, keşke yakın plan almasalardı da fragmanda yine bu kısmı kullansalardı. Yakından görmek ve ilk fragmanda yaratılan sürprizin daha ikinci fragmanda bozuluyor olması hoş değil. Muhtemelen filmin çıkacağı hafta yine fragmanları ve reklamları dayayıp, nasıl spoiler verilmesi gerektiğini hepimize anlatacak.

Bunun haricinde, Clint'in Ronin halinin sadece başlarda göreceğimiz sonra yine Hawkeye olacağını düşünüyorum. Çünkü posterde bile elinde tekrardan yay tutuyor. Keşke bütün film boyunca Ronin haliyle olsa da biraz kılıç şovu görsek. Ekipte kılıç kullanan yok. Sopa, kalkan, çekiç, ışın, yay, tabanca var ama kılıç yok. 

Bütün bu yazdıklarıma bakıp da, fragmanı beğenmediğimi düşünmeyin. Aslında beğendim. Doğru müzik kullanımı ile tüyleri diken diken edici bir fragman koymuşlar ortaya. Ancak ben ilk fragmanlarda kurdukları gizemlerin daha film gelmeden bozuluyor olmasına bozuluyorum.

Ama bir fragman izledikten sonra etkisi bende çabuk geçiyor. Onun da sebebi her izleyenin hikaye olarak fragmanı paylaşması. Tıpkı kar veya yağmur yağdığında gibi, aynı olayı onlarca defa hikayelerde görüyoruz.

Ben filmi heyecanla bekliyorum. Çünkü bu filmden sonra evrenin ne noktaya geleceğini merak ediyorum. Days of Future Past gibi temeldeki dinamikler mi değişecek? Yoksa çizgi romanlardaki gibi büyük değişiklikler olacak ama geçmiş bozulmadan mı devam edecekler? Bunu başka bir yazıda konuşuruz. 

Endgame'e dönecek olursak, film ne kadar bir zaman aralığını anlatacak merak ediyorum. Natasha üç defa saç değiştirdi fragmanda çünkü. Umarım İnfinity War'ın hemen sonrası ve bir yıl sonrasıdır. İnternette beş yıl zaman aralığı olacağına dair yazılar gördüm. Eğer öyle yaparsalar büyük bir yanlış yaparlar. MCU, filmler arasındaki gerçek dünyada geçen zamanı baz almaya gayret etti her zaman. 

Avengers'ın ilk filmi ve Civil War arasında dört sene var iken, Civil War filminde de, New York savaşını dört yıl önce diye nitelendirmişlerdi. 

Açıkça söyleyeyim. Ben Tony ve Steve'in ya ölmesini ya da emekliliğe ayrılmasını bekliyorum. Bu hangisi olursa olur. İkisi de ölebilir, fark etmez. Civil War'da veya İnfinity War'da kaybedemedik onları. Umarım şimdiki filme nasip olur da şu sonu nihayet görürüz.

Son olarak da Quantum Gerçekliği kostümlerine gelelim. Beğenmeyen çok olmuş ama ben beğendim. Benim aklıma şunu getirdi çünkü.

Belki kostümler biraz daha kendilerine özel olabilirdi ama vakitleri olmadığından yapamamışlar muhtemelen

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Belki kostümler biraz daha kendilerine özel olabilirdi ama vakitleri olmadığından yapamamışlar muhtemelen. Ama güzel tasarım. Sadece, biraz fazla sıkı duruyor. O biraz rahatsız edici. Bir de Avengers logosunun kol üstünde değilde göğsün kenarında olması da, garip.

Bunu geçip, Carol ve Thor sahnesini görünce ise aklıma tek bir şey geldi. 

"Kesin shipleyecekler."

Aynı şey Rocket ve War Machine'i omuz omuza görünce de oldu. 

Evet, hoş bir ikili olacaklar ama millet ölesiye shiplemeye başlayacakları için daha ben tadını alamadan suyu çıkmasından ilişkiye karşı nötr olacağım muhtemelen. Fanartlar için açılan kalemler, yüklenen Photoshop ve İllustrator ekranları ve yazılmak için düşünülen Feels'ları hissedebiliyorum.

Neyse. Ben hala Nebula x Tony Stark görmemiş olmama şaşırıyorum. Belki de var ama ben görmedim.

Belkide gördüm ama beynim gördüğümü kabullenmek istemedi. 

Burada her şey mümkün çünkü burası, Marvel'daki herkesin "Adı valla Endgame değil," demesine rağmen adı Endgame olan, Avengers'ın dördüncü filmi Endgame'in fragmanının incelendiği Marvel Mecmuası kitabı. 

Hala sinirliyim o konuda Russo biraderlere. Böyle de yalan söylenmez. Zaten yüz yirmi dakika var olmayan bir şeyi izliyoruz en azından afişte gerçekten gördüğümüz o isim konusunda yalan söylememiş olsaydınız. 

Marvel'da çalışan çaycıya dahi inanasım kalmadı artık. 

--------------------------------------

Siz neler düşünüyorsunuz peki? Fragman hakkındaki düşünceleriniz neler? Film hakkında genel beklentileriniz ne yönde? Russo'ların yalan söylemesi sizi de kırdı mı? Yorumlarınızı heyecanla bekliyorum. 

Görüşmek üzere, hoşça kalın.

Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirWhere stories live. Discover now