Morbius Fragman Yorumu

39 6 11
                                    

Yıllar önce tahmin edebilir miydik Rhino'nun bir filmi olacağını, Scorpion'un solo bir filme sahip olacağını, bilemezdik. Morbius'u da tahmin edemezdik. Peki şimdi ne yapıyorlar? Morbius'a film çekiyorlar. Morbius'a, Morbius...

Sony'den mantıklı bir açıklama bekliyorum. Neden onlarca, yüzlerce karakter arasından bu karakter seçildi. 

Vampir modası çok tuttuğu için mi?

Yoksa her villianın adını yazıp bir kavanoza koydunuz ve kura mı çektiniz?

Muhtemelen sebebi böyle bir şeydir. Neden Morbius? Kim istiyordu Morbius filmini? Venom filmini insanlar istiyordu çünkü Venom, filmi çekilmeye değecek karakterlerden biri. Morbius ise değil. Morlun bile daha çok hak ediyor kendisine ait film çekilmeyi. Ancak, bize getirilen film Morbius ve şaka falan değil, gerçekten geliyor.

Fragman çıkana kadar ben hala şaka sanıyordum, meğer filmi gerçekten çekmişler. 

Şimdi, filmin senaryosuyla alakalı herhangi bir şey söylemeden direkt MCU ile olan bağlantısına geçmek istiyorum. Gördüğümüz kadarıyla MCU'nun içerisinde bir hikaye olacak, Vulture'u gördüğümüze göre böyle anlamalıyız sanırım. Ya da onlar da Michael Keaton ile bir karakter için anlaştılar ve o anlaştıkları karakterde inanılmaz bir tesadüfle suçlu.

Yok, bence MCU'da geçmesi ve o karakterin Vulture olması daha mantıklı geliyor kulağa. Şöyle ki, eğer bu film direkt MCU içerisinde geçecekse, bu filmin geleceğe dair şöyle bir yatırımı olabilir: Hazır Blade filmi de yolda, bu filmin sonunda karakter iyi yolu değil kötü yolu seçsin ve Blade filminde de baş düşmanımız Morbius olsun.

Çünkü Morbius her ne kadar Spider-Man'in düşmanı olsa da Blade ile de karşılaşmış bir karakterdir.

Venom filmi beklediklerinden daha iyi kazanmış olabilir de, bu filmin öyle çokça gişe yapacağını sanmıyorum

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Venom filmi beklediklerinden daha iyi kazanmış olabilir de, bu filmin öyle çokça gişe yapacağını sanmıyorum. Aha buraya yazıyorum, her ne kadar yanılma ihtimalim olsa şansımı deneyeceğim.

Bence filmin dünya çapındaki gişesi altı yüz milyonu geçmeyecek. Disney'in inanılmaz pazarlama gücüne rağmen Ant-Man and the Wasp 622 milyonu geçemediyse Sony'nin yaptığı ve kimsenin bilmediği bir karakter olan Morbius filmi altı yüz milyonu geçemez. Jared Leto eğer uzun süre boyunca Joker'i oynayıp birçok fangirl'ün daha kalbini çalmış olsaydı belki o zaman filmin bir milyona yaklaşması için biraz daha şansı olabilirdi.

Konusu hakkında merak ettiğim en büyük şey, filmdeki villian kim olacak? İçimden bir ses, umarım bunu yapmazlar dese de diyor ki; Morbius'un güçler kazandığını gören hikayemizin villianı da o gizemli mağara gidip vampir güçleri edinecek ve kötü vampir olarak, bizim iyi yürekli Morbius'a kafa tutacak. 

Umarım bunu yapmazlar. Ancak Venom'da tıpatıp bunu yaptılar ve bu filmin fragmanında da büyük harflerle "Venom'u yapan insanlar yapıyor bu filmi ha," diye uyarı da koymuşlar. 

Bir de film muhtemelen PG-13 olacak ve içerisinde kanın gözükmediği bir vampir filmi daha izleyeceğiz. 

Bu film nasıl iyi olabilir peki? Karakterin vampire dönüşe sürecini iyi anlatırsalar ve bu durumun dramasını iyi verirlerse, oyuncular kendilerine yazılan senaryoyu taşıyıp hakkını verebilirlerse seyredilebilir bir film çıkabilir. Sonuçta, Marvel filmi olduğu için her türlü gideceğiz ama bir Guardians of Galaxy'e gittiğim gibi gitmek var bir de Ant-Man and the Wasp'a gittiğim gibi gitmek var. 

Çizgi romanlarda da pek bir numarası olmayan bu karakterin filmini nasıl ilginç yapacaklar hiç bilmiyorum. Umarım ortaya iyi bir şeyler çıkar. Jared Leto fena bir cast değil, iyi bir performans ortaya koyacağına inanıyorum. Ayrıca filmde Matt Smith de var, doktor sevenler için konulmuş sanırım. 

Onun dışında, Morbius'un arkasında mor izler bırakarak uçup kaçtığı sahnelerde CGI biraz zayıf, umarım geliştirmeye devam ediyorlardır. Filmin uçup kaçma sahnelerindeki CGI kötü olursa gerçekten katlanılamaz bir hal alır çünkü.

Fragmandan göründüğü kadarıyla, klişe bir hikaye. MCU içerisinde bile klişe çünkü Doctor Strange'e benziyor. MCU'nun dışından bakacak olursak Dr. Connors'un senaryosuyla birebir örtüşüyor. Biri kertenkele ötekisi de yarasa. 

İşin içine korku ve gerilim elementini eklerseler daha keyifli bir film olabilir. Morbius karakterinin, diğer karakterlere yaşattığı gerilime şahit olursak ve film bizi de germeyi başarırsa izlemesi daha keyifli olacaktır diye düşünüyorum. Vulture bağlantısının da tek bir sahneyle harcanmış olmamasını ümit ediyorum.

Filmin logosunun fontu sıkıcı olmasının yanı sıra, renkleri de Venom filminin logosundaki renkleri andırıyor. Bir tutarlılık mı yakalamaya çalışıyorlar bilmiyorum ama bana bayağı bir benzer geldi.

--------------------------------------

Peki siz fragmanı nasıl buldunuz? Sizce MCU'ya bağlı mı yoksa değil mi? Sony bizimle "eylenir mi?" Jared Leto'dan vampir olur mu, vampirli filme artık gerek olur mu? Cevaplarınızı belirtmeniz durumunda çok memnun kalırım. Şimdilik görüşmek üzere. Kendinize iyi bakın. Marvel'la kalın. 

Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirWhere stories live. Discover now