Moon Knight Dizisi ve Diğer D23 Haberleri

43 5 8
                                    

Başlığı böyle yazdım. Kusura bakmayın. 

Elimden geldiğince, d23 çerçevesi içerisinde duyurulan haberleri size de ileteceğim. Eğer eksiklerim olursa siz de yorumlara yazarak tamamlayabilirsiniz. 

Black Panther 2 Duyuruldu

Çıkacağını tabi ki de biliyorduk

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Çıkacağını tabi ki de biliyorduk. Bir milyarı aşan bir gişe hasılatı kazandıran filmin devamı çekilmez mi? Tabi ki çekilir. Üstelik ikinci filmin villian koltuğunda Namor'un oturacağına dair söylentiler de var. Ama Namor evrene girecekse filmin şu soruyu iyi cevaplandırması gerekecek: "Thanos saldırdığında Namor neredeydi?" Çünkü onun atlantis halkının da buharlaşmış olması gerekiyor ve Namor öyle askerleri toz olduğunda oturduğu yerde ağlayacak bir karakter değil. Umarım film bu sorulara bir cevap getirir. Belki de en iyi cevabı Namor'ı filme dahil etmemek olacak. 

Eternals Karakterlerinin Kostüm Konseptleri Yayınlandı

Eternals'da her haberiyle bomba gibi gelmeye devam ediyor

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Eternals'da her haberiyle bomba gibi gelmeye devam ediyor. Bu d23'te söylendiğine göre, Eternals MCU'nun en önce geçen filmi olacak. Yani yüzlerce yıl öncesi bile olabilir. Kadim varlıklardan söz ediyoruz. Oldukça da kalabalık bir kadrosu var. Richard Madden'da oradayken, Marvel acaba kendi Game of Thrones'unu mu yapmaya hazırlanıyor? Dizi değil elbet Eternals ama çekmek istedikleri kitle muhtemelen Game of Thrones'u severek izleyen kitle. Kostümler'in çok ahım şahım bir tarafı yok. Asıl o karakterlerin gerçek formlarını görmek gerekli. Film gelince bakarız. Game of Thrones dedim çünkü Richard Madden'dan sonra Kit Harrington'ın da kadroya dahil olduğu söyleniyor.

Bu arada, Eternals kadrosuna göre Eternal'lar Avenger'ları ve Guardians'ın hepsini pataklayabilirmiş ki, doğru. Eternal'ların sadece bir tanesi bile birçok kahramanın toplam gücünden daha güçlü.

Falcon and Winter Soldier'da U.S Agent

Falcon and Winter Soldier tarafından da kadroya yeni bir isim eklendi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Falcon and Winter Soldier tarafından da kadroya yeni bir isim eklendi. Wyatt Russel (en sağdaki), U.S Agent rolüyle dizide olacak. Fiege'in söylediğine göre dizinin en dikkat edeceği ve odak noktası olacak şey, Bucky ve Sam'in ilişkisi olacakmış. Enteresan bir dinamik yaratacaklarına eminim. Steve'in iki farklı zamandan arkadaşı ve artık ortada bir Steve yok. 

WandaVision Kadrosuna Yeni ve Tanıdık İsimler

WandaVision kadrosuna hem tanıdığımız hem de yeni yüzler eklendi. Thor filmlerinde görme şansımızın olduğu Darcy karakteri, WandaVision kadrosuna dahil edildi. Marvel'da kullanmaya fırsat bulamadığı karakterleri değerlendirmenin yolunu iyi buldu. Nerede az kullanılmış ve derinleştirme fırsatı bulunamamış karakter, at dizilere. Darcy karakteri yaratıldığında bu dizilerin var olacağı belli miydi bilinmez ama göreceğimizden mutluyum. Zaten dizilerin en güzel yanı, ana karakterler yüzünden göremediğimiz yan karakterlere odaklanılıp yeterli ekran süresinin tanınabilmesi olacak. 

Bir diğer eklenen karakter de, Ant-Man and the Wasp'da Scott'ın evini basıp duran FBI ajanı rolündeki Randall Parks. Dediğim gibi, nerede yan karakter varsa koy diziye. Kötü mü, hayır ama Thor filmindeki bir karakter ile Ant-Man filmindeki bir yan karakter nasıl bir araya gelecek gerçekten merak ediyorum.

Kathryn Hahn'da Wanda'nın gürültülü komşusunu oynayacakmış. Umarım dizi Wanda ve Vision'ın olacağı bir Çocuklar Duymasın'a dönmez. Bir komşu karakterini böyle anons ettiklerine göre dönme ihtimali var ama bilemedim. Endişeliyim. 

Yeni Disney+ Marvel Dizileri Açıklandı

Konuşmak istediğim habere geldi. Biz, bütün Phase 4 takvimini duyduğumuzu sanıyorduk ki yanılmışız. Meğer üç dizi daha varmış ve bu üç dizi, diğer duyurulan tüm dizilerden daha ilgi çekici olma potansiyeline sahip. Çünkü gelecek olan üç karakterin üçü de MCU'da bir timsali olmayan karakterlerden.

Moon Knight, Ms. Marvel ve She-Hulk. 

Ms. Marvel ve She-Hulk haberini oldukça tuttum. Çünkü onlar gerçekten de tam dizisi yapılacak karakterler. Koyacaksın She-Hulk'ı ekrana, her bölüm başka bir dava çözsün arada bir adam pataklasın. Evet, She-Hulk avukat. Sanırım dizilerdeki avukat kotasını Matt'i postalamalarının ardından Jennifer ile dolduracaklar. Ah Marvel be. Jennifer için Matt'i üzdün. 

Ms. Marvel'da güzel. MCU'daki ilk müslüman karakter olacak kendisi, eğer doğru uyarlarsa. En azından, ilk müslüman baş rol diyebiliriz. Belki Avengers filmlerindeki o figüranlardan biri müslümandır da, ana karakterlerden hiçbiri şu ana kadar değildi. Üstelik Kamala Khan, MCU tipi esprileri rahatlıkla kaldırabilecek ve üstünde sırıtmayacak bir karakter. Belki ufaktan ufaktan Champions'a da yol yaparlar. 

Moon Knight dizisini duyduğumda ilk şaka sandım. Gerçek olabileceğine inanmadım. Çünkü Moon Knight, yeri geldiğinde Frank'ten bile daha vahşi olabilen bir karakter. Böyle bir karakterin çiçekli böcekli MCU'nun neresine koyacaklarını tam olarak anlamlandıramadım. Yeri geldiğinde Joker kadar delirebilen ve çift kişilik yüzünden daima sorunlar yaşayan, diğer kahramanlarla pek anlaşamayan bu karakterin dizisi nasıl olacak? Bambaşka bir Marc Spector mı koyacaklar ortaya? 

Dizinin R-Rated olması şart. Yani anlayacağımız dilde, artı on sekiz olmalı. Belki kafa koparmak ya da dökülen iç organlar kadar 'gore' olmasa da Netflix dizileri kadar vahşileşebilmesi lazım ki, karakter kendi potansiyelini ortaya koyabilsin. Yoksa Venom filmi gibi bir şey çıkacak ortaya. Adamı alıp son hızla duvara yapıştırıyor ve bedene hiçbir şey olmuyor. 

Elbette kötümser olmamak lazım. Fiege de biliyordur karakterin çizgi romanlarında nasıl bir durumda olduğunu. Onu elbet bir şekilde uyarlayacaklardır ama ben tahmin ettiğim kadar heyecan duyamıyorum. Aslında, Marvel'ın karanlık karakterleri de MCU'da kendi eserlerine sahip oluyorlar diye heyecanlanmalıyım ama yapamıyorum.

Disney+'ın yanına Disney18+ diye bir şey çıkarsa ve bütün R-Rated yapımları oraya tıksa ya. Gerçi bu isimde biraz fazla yanlış anlaşılmaya müsait duruyor. Ama olsun.

Dizide hiçbir kan, hiçbir ceset görünmese bile Marc'ın çoklu kişilik bozukluğu yüzünden geçirdiği delilik nöbetleri ufak izleyiciler için olamaz zaten. Akıl sağlığı yerinde olan bir Moon Knight'ta karaktere ihanet olur. 

Düşüncelerim aşağı yukarı böyle. Eğer buraya yazmadığım ama gördüğünüz bir gelişme varsa, yorumlarda belirtmeniz durumunda minnettar kalırım size. 

İleri ki haberlerde görüşmek üzere. Marvel'la kalın. 

Dip Not: Spider-Man mevzusu hakkında ilerleyen günlerde konuşacağım. 

Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirWhere stories live. Discover now