Black Widow ve Eternals Filmlerine Yorumlarım

42 1 0
                                    

Merhaba arkadaşlar! Bu bölümümüzde sizlere Black Widow filmi ve Eternals filmleri hakkındaki yorumlarımı sunacağım. Filmi izlemedim ama son iki haftadır uyumadan önce astral seyehat ayinleri yaparak kendimi diğer alternatif evrenlere aktarabilmeyi başardım ve o evrenlerdeki bana ulaşıp, filmler hakkındaki yorumlarımı öğrendim. Öğrendiklerimi size de aktarmak istediğimden ötürü bu bölümü yazıyorum sizlere. Tabi ki de spoiler olmayacak yorumlarımda.

Hadi bakalım, başka evrenlerdeki marvelismarvel'lar neler söylemiş filmler hakkında. 

Black Widow Yorumlarım:

243576 Numaralı evrendeki Marvelismarvel: Film gayet iyiydi yani, beklediğimizi verdi. Karakterler iyi işlenmişti ama Black Widow'u zaten on yıldır ekranda gördüğümüz için onu daha fazla işlemelerinin nedenini anlamadım. Şahsen Red Guardian'ın geçmişini daha çok merak ediyordum ama ona pek değinilmedi. Taskmaster ise bence iyi değildi ve harcandı. Sonunda ölmemiş olsa yeni filmlerde ortaya çıkacağını düşünürdüm. Kimliği hakkındaki plot twist ise heyecan vermedi, tahmin edilebilirdi. Espri konusunda ise keşke Winter Soldier seviyesinde kalınsaydı dedim ama o noktayı biraz aşmışlar sanki. Aksiyon sahneleri, daha önceki Black Widow sahnelerinden gördüklerimiz ile oluşuyordu. Taskmaster'ın yaptığı hareketleri de sayarsak, eski Marvel filmlerinden gördüklerimiz ile oluşuyordu.

996347 Numaralı Evrendeki Marvelismarvel: Film bence kötüydü ve bu kadar beklediğimize değdiğini sanmıyorum. Casusluk tarafına daha fazla ağırlık vermeleri gerekirken klişe bir aksiyon filmi olmuş. Filmin nadir güzel yanlarından biri, Natasha'nın sonunda bir filme kavuşmuş olması. Onun dışında, ilgi çekici gibi olan yan karakterlerden de pek bir numara çıkmadı. Taskmaster'ın kimliği, filmin iyi yanlarından biri diyebilirim. Beyaz kostümü giyişinden sonraki aksiyon sahneleri de kayda değerdi. 

152782 Numaralı Evrendeki Marvelismarvel: Filme gidemedim dünya çapında Bor'ona-19 hastalığı yayıldığı için sinemalar aylardır kapalı. Ama yakında virüs bitecek çünkü bizim evrenimizde ortaçağ sırasında kilise, bilimin gelişmesine ket vurmadı ve sizden daha erken geliştik dolayısıyla. Virüs yakın zaman içerisinde bitecek ve bir yıl bile olmadan kurtulmuş olacağız. 

Eternals Yorumlarım:

996347 Numaralı Evrendeki Marvelismarvel: Bir grup filmi olacak yer yer Avengers'tan daha iyiydi. Hikaye kozmik bir çapta geçtiği için hikaye olarak da Avengers'tan daha geniş bir çapa sahipti kurgusu açısından. Karakterler renk renk ve çeşit çeşitti. Aralarındaki dinamiklerin iyi kotarıldığını düşünüyorum. Aksiyon sahneleri, Endgame'den sonra yeterince epik gelmedi belki ama genel olarak MCU'nun içerisinde yüksek noktalara rahatlıkla koyabileceğim aksiyon sahnelerine sahipti. CGI olarak da çok başarılıydı. Tüm filmin neredeyse uzayda geçtiği böyle bir filmde de CGI'ın kötü olması oldukça kötü bir durum olurdu. Neyseki öyle bir durum yok. Ama film kötü karakterini pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Thanos'tan sonra kolay kolay iyi bir kozmik kötü gelmeyecek gibi. 

152782 Numaralı Evrendeki Marvelismarvel: Pek bir beklentim yoktu ve o yüzden de beklediğimi buldum. Çok fazla karakter vardı ve Avengers'tan farklı olarak onların pek üstüne gitmiyordu. Birkaç karakter, oynadıkları oyuncular sayesinde ön plana çıksa da genel olarak Avengers gibi olmayan, karakterlerin yeterince önem görmediği bir senaryosu olduğunu düşünüyorum. Her filmde gördüğümüz Marvel mizahının ise bu filme yakışmadığını, Thor gibi bir stili olmadığı için esprilerin bu filmde sırıttığını düşünüyorum. Savaş sahneleri idare ederdi. Ragnarok'taki gibi tabloluk sahneleri pek yoktu ama CGI teknolojisi geliştiği için bazı sahneler iyiydi. Ancak bazı sahneler de vardı ki, sanki o sahneyi yapması gereken CGI artisti covid olduğu için orayı yarım bırakmışlar gibiydi, basbayağı efekt olduğu belli oluyordu. After Credits sahnesine de pek güldüğüm söylenemez açıkçası, niye var bilmiyorum. 

152782 Numaralı Evrendeki Marvelismarvel: Henüz izlemedik ama yarın Türkiye'ye Disney+ geleceği için eski MCU filmlerini yeniden izlemeyi düşünüyorum. 

-----------------

Eternals neyse de ben Black Widow'a gerçekten üzülüyorum. Onca sene boyunca filmi beklendi, karakter öldü, cenazesi dahi yapılmadı ama filmi gelecek diye ümitliydi onda da küresel virüs çıktı yani daha ne olsun? 

Filmi nasıl buldunuz? Sormak isterdim ama henüz izlemedik. Lakin astral seyehat yapıp diğer evrenlerdeki sizlere sorabilirim. Ama onu da diğer evrenlerdeki benler yapmıştır.

Diğer evrenlerdeki benlere sormalıyım oralarda okunma sayılarım nasıl acaba? 

Kendinize iyi bakın. Marvel'la kalın.

Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirWhere stories live. Discover now