Marvel'ın Mobil Oyunlarını Neden Oynamıyorum?

44 1 3
                                    

Bir Marvelsever, Marvel ile alakalı çıkan her şeyi eksiksiz tüketmek zorunda mıdır? Böyle bir soru var olsa da bugün o soruyu tartışmayacağız. Kısaca, hayır, deyip geçebiliriz soru için. Peki eksiksiz tüketmek zorunda değil ama bir yandan da yeni içeriklerin çıkmasını da sabırsızca mı bekliyor Marvelsever? Evet, bir bakıma öyle. 

Ben de her ne kadar Marvel'a dair yeni içeriklerin çıkmasını heyecanla beklesem de mevcut olan mobil oyunlarını uzun zamandır oynamıyorum. Hepsine bir zamanlar bakmış ve bir zamanlar uzun uzun oynamış olmama rağmen artık oynamıyorum. Bu bölümde bunun detaylarını ve nedenlerini sizlerle konuşmak istiyorum. 

Konsol tarafında oyun konusunda sıkıntıda olsa da Marvel, mobil oyunları bakımından fena bir noktada değil. Nitelik olarak değil, nicelik olarak bakarsak durum böyle. Oldukça fazla oyunu var Marvel'ın mobil kanadın da ki bir zamanlar bu sayı daha fazlaydı. Ne yazık ki mobil oyunlar online mağazalardan indirildiği için, yapımcılar istedikleri zaman oyunu marketten kaldırabiliyor ve böylelikle oyun çoğu zaman sonsuza kadar yok oluyor. 

Yani aslında Marvel'ın çok güzel cep telefonu oyunları vardı ama bir çoğu şu an mağazada yok ne yazık ki. Bu bölümde mağazada mevcut olanlar hakkında konuşmak istiyorum ama. 

İlk olarak Future Fight'ı ele alalım

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

İlk olarak Future Fight'ı ele alalım. Marvel Future Fight, ilk gördüğüm zaman benim aklımı başımdan alan bir oyun olmuştu. Karakter modellemeleri, hikayesi ve oynanış tarzı tam benim seveceğim tarzda bir oyuna benziyordu. Oyun ilk çıktığında oyunu oynamamı sağlayabilecek yeterlilikte bir mobil cihazım yoktu. Olduktan sonra kendimi oyuna kaptırdım ve uzun süreler boyunca oynadım. Peki beni Future Fight'tan uzaklaştıran ne oldu? Zaman istemesi. Oyun çok fazla zaman istiyor arkadaşlar. Bazı görevleri tekrar tekrar yapmanız, karakter geliştirmeniz ve bunlar için tabiri caizse amelelik yapmanızı istiyor oyun sizden. Bunu istemediğim için oyunu bir süre sonra bıraktım. Ki geri döndüğümde de aldığı son güncellemeler ile oyunun daha kötü bir hale geldiğini gördüm. 

Contest of Champions'a baktığımız da ise sevgili dövüş oyunumuzun bize karşı tek bir şeyi sayıklayıp durduğunu görüyoruz

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Contest of Champions'a baktığımız da ise sevgili dövüş oyunumuzun bize karşı tek bir şeyi sayıklayıp durduğunu görüyoruz. Para. Oyun bizden para almak için planlar kuruyor oynadığımız süre boyunca. İlk başlarda pek öyle gelmese de ve iyi oynadığımız süre boyunca oyunda daima ilerleyeceğimizi düşünsek de pek böyle olmuyor. Ki kontrollerini de pek beğendiğimi söyleyemem. Sağa sola kaydırmak üzerine kurulu kontroller bana fazla 'mobil' geldi. Eski tarz analog ve düğmeler olsa daha iyi oynayacağımı düşünüyorum. Karakter açma işi de biraz fazla şansa bağlı. İstediğiniz karakterlere ulaşmak eğer bahtsız biriyseniz oldukça zor olabiliyor. Ha ama bahtsız ve paralıysanız o zaman tüm karakterlere ulaşmak daha kolay. Yine çok kolay değil ama nispeten daha kolay. Oyunun benden tam olarak o kesinlikle para istediği noktaya kadar oynamadım ama yavaş yavaş kendini o noktaya doğru getirdiğini görünce bıraktım. Yapı olarak Future Fight'tan daha eğlenceliydi belki ama 

 Yapı olarak Future Fight'tan daha eğlenceliydi belki ama 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Puzzle Quest oyunu ise... sıkıcı. Normalde taş eşleştirme oyunlarını severim ama bu oyun sıkıcı. İlk baktığım zaman kısa sürede bırakmıştım. Geri dönüp birkaç defa daha oynamayı denedim ama hep kısa süreler içerisinde bıraktım. Grafik olarak da eskiydi, sanki Android 4.0 için geliştirilmiş gibi ki muhtemelen öyle çünkü oyun çok eskiden beri var markette. Keşke bu oyun yerine başka Marvel oyunları markette kalsaydı. Oyun Marvel oyunu olmasaydı, oyun mekaniğinin donukluğu ve akıcı olmaması nedeniyle oynayan hiç kimse olmazdı lakin muhtemelen Marvel lisansını kullandığı için aktif olarak oynayan birçok insan vardır. 

Son olarak da Strike Force oyunu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Son olarak da Strike Force oyunu. Bu oyunu oynamayı oldukça istiyordum ama tur bazlı savaş mekaniği beni sarmadı ne yazık ki. Normalde bu oyun tarzını severim, çok oynamasam da. Üstelik oyunun grafikleri ve karakter modellemeleri de oldukça başarılı. Ancak oyunu kısa süre oynadıktan sonra bıraktım çünkü dediğim gibi, 'sarmadı'. Ama eğer siz tur bazlı savaş mekaniğine alışıksanız ya da o tarz oyunları seviyorsanız, bu saydığım dört oyun arasında sizi en çok meşgul edecek oyun Strike Force'tur. Çünkü hem grafik hem oynanış bir kenara animasyonlar da oldukça başarılı oyunda. 

--------------

Gelecek bölümlerde, marketten kaldırılmış Marvel oyunları üzerine de konuşmayı planlıyorum. Peki siz bu oyunları oynadınız mı? Oynadıysanız sevdiniz mi nefret mi ettiniz? Yorumlarda belirtirseniz çok minnettar kalırım. Kendinize iyi bakın. Marvel'la kalın. 

Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirWhere stories live. Discover now