Gerçek Hayatta Spider-Man'in Toz Olup Dönüşü: Peter Parker MCU'da Kalmalı Mı?

66 5 16
                                    

Spider-Man mahlaslı Peter Parker'ın, MCU evreni içerisinde toz olup geri dönmesi insanların üzerinde o kadar büyük bir etki yarattı ki, aynı şey gerçek hayatta da oldu. Sony ile Disney'in arasındaki para anlaşmasının sağlanamaması yüzünden tek bir örümcek ağının üstünde kalan anlaşma, orta bulunamadığı için yapılamadı ve Peter Parker Sony'e döndü. 

Ancak son duyulan haberlere göre, Peter Parker MCU'ya geri dönmüş! 

Niye bu hikayeyi düşünürken annesi babası kavga eden çocuk imajı  canlandı gözümde? Peter Parker zaten annesiz babasız bir karakter. Amcası desen en az üç kere öldü sadece beyaz perdede. May yenge de öyle bir noktada ki üstüne solo filmi çeksen kimsenin itirazı olmaz. Peter Parker böyle bir durumda iken iki büyük şirketin anlaşmazlık yaşaması, Marvel severleri büyük bir çıkmaza ve ayrıma sürükledi. Kimisi bu ayrımı hoş karşıladı ve sevindi, kimisi ise Peter Parker'ı artık daha fazla MCU'da göremeyeceği için üzüldü.

Ben, tartışma tamamen sonlanana kadar bir şey yazmak istemedim. Çevremde de sınırlı sayıda kişiyle görüşümü paylaştım. Şimdi, Peter Parker'ın MCU'da bulunması hakkındaki bütün fikirlerimi en güncel haliyle yazacağım.

Neden iki şirket arasında anlaşmazlık oldu ve tartışma tam olarak neden oldu gibi detayları yazmayacağım. Ben yazana kadar zaten birçok diğer siteden öğrenmişsinizdir zaten. O yüzden sadece kendi düşüncelerime odaklanacağım bu yazıda. 

Şimdi... Biraz garip gelecek size ama ben ne sevindim ne de üzüldüm. Gidişi beni üzmemişti, gelişi de sevindirmedi. 

Benim, Tom Holland'ın canlandırdığı bu Spider-Man'e karşı sevgim çok fazla yoktu ama sabrım vardı

Oops! Ang larawang ito ay hindi sumusunod sa aming mga alituntunin sa nilalaman. Upang magpatuloy sa pag-publish, subukan itong alisin o mag-upload ng bago.

Benim, Tom Holland'ın canlandırdığı bu Spider-Man'e karşı sevgim çok fazla yoktu ama sabrım vardı. Civil War'da geldi hoş geldin dedik gözüktü gitti. Kendi filmi olan Homecoming geldi, işte o noktada yatağın üstünde zıplayarak "Ben çocuk değilim," diyerek mızmızlanmalarını ve filmin kötüsüne tek bir yumruk atamayışını gördük (ki o filmin geçtiği zamana kadar Peter Spider-Man'lik yapıyordu) dedim hadi ilk filmi, karakter ileri ki filmlerde gelişecek. Çok kızamadım çünkü filmi yapanlar ve Spider-Man'in evrenin içerisindeki ilerleyeceği çizgiyi çekenlerin, bizim o sevdiğimiz Spider-Man'e geliş yolunu bize göstereceklerini düşündüm. 

Adım adım gelişecekti Holland'ın karakteri ve bir noktada, bizim yıllardan beri sevdiğimiz o Peter olacaktı. 

Beş film boyunca gördük. Bunların ikisi Avengers'tı ve oralarda az gördük. Ancak oralarda Peter Parker'ın yaşadıklarının, karaktere büyük bir katkı yapması gerekiyordu. Far From Home geldiğinde bunun olacağını ve filmde Peter'ın büyük bir yol kat etmiş olacağını düşündüm.

Olmadı. Far From Home'un en son kısmında, benim beklediğim noktanın yarısını belki geçebilmişti Holland'ın karakter gelişimi 

Siz ne dersiniz bilmiyorum ama aylarca, hatta yıllarca Spider-Man'lik yapmış bir Peter Parker'ın, güçlerini kazandıktan çok ve çok sonra Spider-Sense'i anca çözebilmesini yemedim. Peter, örümcek güçlerini kazandığını Spider-Sense sayesinde anlardı hatta diğer birçok hikayede. 

Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon