Endgame'den Silinen Sahne

70 1 5
                                    

Yakın bir zamanda, bir sahne yayınlandı internette. Bu film sahnesi Endgame'e aitti ve anlatılanlara göre, filmden çıkartılmış bir sahneydi. Bugün o sahne hakkında birkaç paragraf konuşmak istedim. 

Sahne, Tony'nin öldüğü o kısımdan. Pepper, Stark'ın başında ağlar iken Clint bir anda diz çöküyor ve diğer karakterler de karşısında diz çöküyor. Rhodes sırtını dönüyor, Gamora ise oradan yavaşça uzaklaşıyor. 

Bu sahneye karşı iki farklı görüş var. Ya çok sevildi de "Neden filme konmadı?" dendi ya da hiç beğenilmedi de "İyi ki filmden çıkartılmış," dendi. Peki böyle keskin çizgilerle belirlenmiş bir ayrımın ben tam olarak neresindeyim. Ben, beğenen taraftayım. 

Neden peki? İlk olarak, ben Endgame'de bütün karakterlerin bir arada durduğu o "Assemble" sahnesinin daha iyi çekilebileceğini düşünüyorum. Kamera ön cepheye yakın bir açıyla birkaç karakterin önünden geçti sadece. Bütün karakterlerin önünden geçip de en son Cap'e gelseydi, belki bu sahneye karşı daha az sevinç ile bakabilirdim. 

Bu sahnede, bütün önemli karakterleri bir arada görebiliyoruz. Evet, cenaze sahnesinde de hepsini görüyorduk ama sırayla. Üstelik, kostümleri de yoktu. Bu yüzden bu sahnenin filmde olmasını isterdim. Bütün birincil karakterleri, kostümleri ile birlikte geniş bir açıdan görebilmek için. Filmde pek böyle bir şansımız olmadı.

İkinci nedenim, "Gamora yaşadı mı yaşamadı mı?" gibi bir soru işaretinin kafamızda oluşmasını engellerdi ve film bunun cevabını bize vermiş olurdu. 

Bir diğer neden, diz çökme olayını Clint'in başlatmış olması. Clint'in "Ronin" olarak geçirdiği günlerden edindiği ninjalığı benimsediğini görebiliyoruz. Hemen arkasından T'Challa, bir kral olmasına rağmen eğiliyor. Quill'in hızlıca ve kontrollü olarak diz çökse de mesela, Steve öyle değil. Steve neredeyse dengesini kaybedip de yere düşecekmiş gibi oluyor bir an. Diz çökmekten ziyade, kendini yere bırakıyor. 

Steve'in, Tony'nin ölümüne karşı verdiği tepkiyi filmin yeterince gösteremediğini düşünüyorum. Çünkü, Tony'nin Morgan'a kaydettiği videoyu gördüğümüz sırada, kızcağızın arkasında Steve ve Thor da var aslında. O anda Steve'in Tony'e son bakışını görebilmemiz lazımdı ama bu sadece İMAX versiyonunda geçerli. Normal edisyonunu izlerseniz, Steve'in omuzlarından yukarısını göremiyorsunuz. 

Tony'nin ölümüne karşı Steve'in tepkisini daha derin bir biçimde gösterdiği için, bu sahnenin filmde olmasını isterdim.

Bunun haricinde, Strange'in Tony'e olan bakışını görebiliyorsunuz. İnfinity War'dan beri beklediği o olasılığın gerçekleşmiş olması ve kazanmak için bundan başka bir yolun olmadiğini bilmesinin getirdiği acıyı oyuncunun suratında görebiliyorsunuz. Filmde olmasını isterdim.

Bir de ekstradan, Shuri'nin spor ayakkabı ile savaşa geldiğini de görebiliyorsunuz.

Bu nedenlerden ötürü, bu sahnenin filmden silinmesini istemezdim. Hem cenaze sahnesi hem de bu sahne filmde kalabilirdi. Zaten film uzun, süresini kimse dert etmezdi. Üstelik, bu sahneyi ikinci defa vizyona soktuklarında da koymamışlar. Neden? Bu sefer ne engel olmuş onlara ki? Hiç anlamadım. Keşke anlayabilseydim. 

Siz nasıl buldunuz sahneyi? Yorumlarınızı bekliyorum. Kendinize iyi bakın. Marvel'la kalın. 

Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirWhere stories live. Discover now