Hayranlar Olarak Kabul Etmemiz Gereken Bir Gerçek

53 4 19
                                    

Selamlar sevgili Marvel severler ve Marvel sevmeyenler! Bugün buraya bir gerçek hakkında konuşmaya geldim. İsterseniz meraknızı daha fazla gıdıklamadan bu gerçeğin ne olduğuna geçelim. Aslında zaten bildiğimiz ama çok da kabul etmek istemediğimiz bir gerçek. 

Peki o gerçek ne mi?

İşte o gerçeğe ilişkin detaylar.

(Google'daki haber siteleri gibi davranıp konuyu uzatsam ya.)

"Hiçbir aktör yeri dolduralamaz bir cast değildir."

Evet. Kabul etmesi zor, belki de kabul edilemez. Ancak, teknik olarak böyle. Tabi biz işin duygusal kanadından baktığımız için zaten bu gerçeğin aksini savunuyoruz daima ama işin aslı, bu böyle. Marvel'da birçok castı beğeniyor ve yerinin asla doldurulamayacağını düşünüyor olsak da, öyle değil aslında. Bir karakteri birden fazla kişi oynayabilir ve birden fazla da kişi iyi oynayabilir. 

Çizgi romanlarda bile her çizerin elinde tipi bir başka oluveren karakterlerin beyaz perdede tek bir suratla kalması da saçma olur zaten. 

Her ne kadar ben de bu gerçeği Charlie Cox yüzünden kabul etmek istemesem de biliyorum, eğer Marvel, Daredevil'ı MCU'ya başka bir cast ile sokacaksa o castın da başarılı olma ihtimali var. Kesinlikle iyi oynar demiyorum ama çok başarılı olup, Charlie Cox kadar başarı gösterebilir. Tabi biz hayranlar olarak duygusal yaklaştığımız için, yeni gelen aktör ne kadar başarılı olursa olsun bazılarımıza asla yeterli gelmeyecek.

Mesela Hugh Jackman yerine başka bir Wolverine gelecek bir gün. Belki iyi olur veya belki kötü olur. Ancak iyi olursa bile birçok insan sırf oyuncu Hugh Jackman olmadığı için beğenmeyecek. Bu beni biraz üzüyor ve endişelendiriyor. Bu yüzden bu gerçeği kabul etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Bunu ilk olarak, Tom Cruise/Tony Stark meselesinde fark etmiştim. Evet, MCU işe giriştiği ilk zamanlarda Tony Stark rolü için düşünülenler arasında Tom Cruise da varmış. İnsanlar bu facti okuduğunda çoğunlukla aynı tepkiyi verdi. 'Kesinlikle RDJ'den daha iyi olamazdı.' 

Birincisi, seçilen Tom Cruise olsaydı ve filmlerde onu görseydik ve Tom da inanarak ve severek oynayıp başarılı bir performans gösterseydi RDJ'yi hiç görmeyeceğimiz için onunla kıyaslama yapamazdık, o yüzden bu pek mantıklı bir cevap değil.

Ki bence, Tom Cruise eğer ciddiye alarak oynasaydı iyi bir Tony Stark olurdu bence.

Ki bence, Tom Cruise eğer ciddiye alarak oynasaydı iyi bir Tony Stark olurdu bence

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin