Dev Robot Kullanan Ve Motorcu Japon Spider-Man

73 7 0
                                    

Evet, yanlış duymadınız. Size daha önce söylemişimdir, şu ana kadar Spider-Man'in yüzlerce varyasyonu yaratıldı. Hepsi birbirine bağlandı ve ortaya Spider-Verse ve Spider-Geddon gibi eventler bile çıktı. Artık Spider-Man, Peter'ı ısıran bir örümcek çok daha fazlası oldu. 

Peki, bu varyasyonlar arasında en uçuk olanları hangileri?

Bence bu onlardan biri. Maymun Spider-Man veya Apocalypse'in dört atlısından biri olan Spider-Man yine bir nebze anlayabildim ve uçukluk sınırına çok fazla da yaklaşmadığını düşündüğüm varyasyonlar. Ancak bu, gerçekten tam bir Japon kafasıyla üretilmiş ve orijinali ile hiç alakası olmayan bir Spider-Man. 

İzniniz ile anlatmaya başlayayım. 

Marvel'ın, Toei diye bir firma ile anlaşması sonucunda bu dizi ortaya çıkıyor

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Marvel'ın, Toei diye bir firma ile anlaşması sonucunda bu dizi ortaya çıkıyor. Pek fazla ömrü sürmüyor olsa da, ortaya koydukları senaryo gerçekten ilginç ve gerçekten, orijinali ile hiç alakası yok. 

Bu dizideki Spider-Man'imizin adı Takuya Yamashiro ve bir motorsiklet yarışçısı. Karakterimiz günlerini gün edip motoruyla yarışlar kazanırken, bir gün babasının ağır yaralandığı haberini alıyor. Kayalıklara gidiyor, babasını buluyor. Ancak kurtarmıyor ve ölümüne tanık oluyor. Babası ondan, kendisinin başlatmış olduğu araştırmayı devam ettirmesini istiyor ama Takuya'nın ne olduğunu bilmiyor.

Sonra etrafını uzaylılar sarıyor, Takuya kaçarken bir mağaraya düşüyor. Mağarada onu Planet Spider'dan gelen dört yüz yaşında bir uzaylı karşılıyor. İnsan görünümlü uzaylı, Takuya'nın yaralandığını ve ölmek üzere olduğunu görüp onu iyileştiriyor. Babasını öldürenlerin Iron Cross Army olduğunu söyleyip, hem babasının intikamı için hem de evreni kurtarmak için Iron Cross Army'nin durdurulması gerektiğini anlatıyor. 

Akabinde Takuya'ya bir bileklik veriyor. Sol kolunda görmüş olduğunuz bileklik. Bu bileklik ona bir dev bir robot çağırıp kontrol etmesini sağlıyor ve de, Spider-Man kostümünü içinde sakladığı için istediği zaman çıkartıp giyebilmesini sağlıyor. Bir nevi Flash yüzüğü gibi düşünebilirsiniz. 

Bu da dizinin introsu. Ne harika değil mi? Ha ama şimdi söyleyeceğim şey ile her şey daha bir anlam kazanabilir sizler için.

Bu dizi 1978 yapımı.

Evet, biraz daha anlamlı olmuştur belki her şey. Daha çizgi romanlara şimdiki kadar hürmet edilmediği zamanlar, Spider-Man çıkalı otuz yıl bile oldu olmamış bir durumda. Muhtemelen o yüzden alıp bütün karakteri değiştirebilmeyi başardılar. Günümüzde böyle bir değişiklik yapmak isteseler, karşı koyacak çok kişi var çünkü Spider-Man, gerçekten de yaşlandı. 

Her ne kadar şu an güncelde otuzlu yaşlarına varmış olsa da, 

Burada da dövüş sahnesini, kıyafeti giymesini ve ağlarını atıp tırmanmasını vesaire görebilirsiniz. Gerçekten komik ve anime kokuyor. Gerçekleşen olayları üç defa göstermeleri ve üç defa farklı açılardan göstermeleri gibi unsurlar animelerden gelme. Ancak anime kuralları gerçek oyuncuların oynadığı işlerde pek de güzel durmuyor. 

Ha tabi bir de kapalı mekanda tırmandığı yerlerin aslında zemin olduğu o kadar belli ki. Yine de haklarını yemeyelim, dublörü gerçekten düz duvara tırmandırtmışlar.  Ya da bir katakulli ile öyle göstermişler. 

Eğer 1978 yılında televizyonda bununla karşılaşsaydım, muhtemelen hayran hayran izlerdim. Onu kabul etmek zorundayım. Yine de bu, şimdiki zamandan bakıldığı zaman komik olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 

Bunu ben altı yıl önce, Marvel'ın kendi orijinal sitesini karıştırırken keşfetmiştim. Spider-Man'in izlememiş olduğum bir dizisi nasıl olur, diye kendime sorup, karşıma çıkan videoya tıklamış ve ilk bölümün tamamını izlemiştim. Yirmi dakika zaten, çok bir şey değil. Yine de kafamı açan bir bölüm olmuştu çünkü bir karakteri uyarlarken karakterden bu kadar çok çıkılabileceğini ilk orada görmüştüm.

Adam robot kullanıyor ama robot uçarken Leopar şeklini alıyor.

Sen Spider-Man'sin. "Spider" Man. Robot niye leopar?

Neyse. Bugünlük de eğer size bilmediğiniz ve ilginç bir şey gösterebildiysem ne mutlu bana. Şimdilik görüşmek üzere.

Ha bir de, bu karakteri Spider-Verse eventi sırasında gördük. Marvel'ın bütün Spider-Man'leri topladığı bir yere bu versiyonunu da unutmadan koymuş olması sevindirdi.

 Marvel'ın bütün Spider-Man'leri topladığı bir yere bu versiyonunu da unutmadan koymuş olması sevindirdi

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin