Punisher 2. Sezonu Neden Kötüydü

102 11 3
                                    

Bu konu hakkında çok konuşmak istemiyorum aslında. İçimde, hiçbir zaman geçmeyecek olan bir yara olarak kalacağını hissediyorum. Üzgünüm esasında, pek öfke olarak nitelendiremeyiz. Hayal kırıklığına uğradım da denilebilir. 

On üçüncü bölümü bitirdiğim andan itibaren geçen yirmi dört saat içerisinde, iyi bir sezon olduğuna inanmak istedim ama büyüsü ancak yirmi dört saat sürdü. Ertesi gün, sezon içerisinde yapılabilecek şeyleri nasıl yapmadıklarını ve nasıl harcadıklarını gördüm. 

İlk sezonu beğenmemin en büyük nedenlerinden biri, anlatacaklarını ilk sezonda anlattıktan sonra saf Punisher'ı ikinci sezonda görecek olmanın getirdiği beklentiydi. Ancak gelmedi ve üçüncü sezon da gelmeyecek şimdilik. Dolandırılmış gibi hissediyorum açıkçası. 

Hemen altını çizeyim. Jon Bernthal'i, Frank Castle olarak beğendim, geçen bu üç sezon boyunca (Daredevil'ın ikinci sezonunu da dahil ediyorum.) Adam, olması gerektiği zaman tam olarak bir Punisher olabiliyor. Ancak bunun bu kabiliyetini tam olarak kullanmasını, senarist kişilikler pek istememiş bu sezonda. Çünkü ikinci sezonda kendisini yine doğru dürüst Punisher olarak göremiyoruz. 

Bu sezon şu yeleği kaç defa giydi? Toplasak bir yarım saat eder mi? Hiç sanmıyorum

Ops! Esta imagem não segue nossas diretrizes de conteúdo. Para continuar a publicação, tente removê-la ou carregar outra.

Bu sezon şu yeleği kaç defa giydi? Toplasak bir yarım saat eder mi? Hiç sanmıyorum. Daredevil'da kırmızı kostümü giydirmemelerine bir şey diyemem çünkü o siyah köstüm de esasında çizgi romanlardan gelen bir kostüm. Ancak ve ancak, Frank neden sivil geziyor ki? Savaşman gerektiği zaman giy yeleğini çık çatış. Punisher'sın sen o yeleği duş alırken dahi çıkarmıyor olman lazım.

Netflix'in yaptığı en büyük hatalardan biriydi birinci sezondaki; Frank'i, Punisher'lığı bırakırken görmüştük daha ilk beş dakikada. Neden böyle bir karar aldıklarını o zaman da anlamamıştım. İkinci sezonda da 'Bıraktım ben o zamanları' diyerek başlıyor. Gerçi sonradan dizi, Frank'in doğasını anladığını karakterlerin cümlelerini belli etse de, niye karakterin Punisher'lığı bırakmasına dair böyle bir sevda var ki dizi yapımcılarında?

Netflix gerçekten kırdı bizi. Daredevil ile güzel güzel üç sezon izledik, Jessica Jones ile iyi iki sezon izledik. Luke Cage ile meh denilecek iki sezon izledik. Iron Fist'i de K'un L'un da mahsur kaldığını düşündüğüm müddetçe meh sayılabilecek bir dizi olarak görmekteyim. 

 

Ops! Esta imagem não segue nossas diretrizes de conteúdo. Para continuar a publicação, tente removê-la ou carregar outra.
Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirOnde histórias criam vida. Descubra agora