RDJ'nin Tony Stark'ı Çok İyi Oynamamış Olması Sorunsalı

104 7 8
                                    

Siz de başlığı görüp hemen aksini yorumlara yazmak için gelenlerden misiniz? Hoş geldiniz Marvel'ı severek takip edenler, bu kitabı severek takip edenler ve RDJ'yi çok severek takip edenler. Biliyorsunuz bu kitap Unpopular Opinion içeriyor ve bu da işte o napopüler düşünceler içeren kısımlarından biri.

Hemen yorumlara döktürmenize gerek yok, RDJ'nin iyi oynadığının farkındayım. Sadece bölüme okuyucu çekmek ve ekmek kazanmak için böyle yollara başvuruyorum. Neyse. Peki bugün neyi konuşmak istiyorum.

Robert Downey Jr Tony Stark'ı çok iyi canlandırmadı. Kendi Tony Stark yorumunu yaptı ve onu seyirciye iyi sundu. Bu iki cümlenin arasında gözle görülebilir bir fark var.

Ha dersiniz ki, "bana ne çizgi roman Tony Stark'ından ben çizgi roman nedir bilmem filmin güzelliğine bakarım Robert Downey Jr süper onun peluşunu alırım sımsıkı sarılmadan uyumam geceleri ve gündüzleri öpmeden uyanmam," hakkınızdır. Sadece, RDJ cast edildikten sonra yapılan eserlerle gelip "Bak RDJ ile çizgi roman Tony'si ne kadar benziyor Marvel iyi ki onu işe almış," demeyin.

Mesela şu Avengers Assemble animasyonundaki Tony Stark.

Mesela şu Avengers Assemble animasyonundaki Tony Stark

اوووه! هذه الصورة لا تتبع إرشادات المحتوى الخاصة بنا. لمتابعة النشر، يرجى إزالتها أو تحميل صورة أخرى.

Ya da şu All New All Different çizgi romanı. 

 

اوووه! هذه الصورة لا تتبع إرشادات المحتوى الخاصة بنا. لمتابعة النشر، يرجى إزالتها أو تحميل صورة أخرى.


Bu çizgi roman da 2015'te çıktı. Tabi ki de çizgi roman çizilirken Tony, RDJ'ye benzetilerek yapılacaktı. RDJ'nin ne kadar da çizgi romanlardaki Tony çizimine benzediğini kanıtlamak için bu çizgi romandan panel kullanmak, kullandığın ürünün son kullanım tarihine bakmadan tüketmek gibi. Tarihlerle arada düşmanlık varmış gibi sürülen bir hayat. 

Tavır olarak da, RDJ öncesi Tony Stark'ı hiçbir zaman RDJ'nin oynadığı kadar çok bilmiş ya da sivri dilli değildi. Daha ciddi ve depresif bir karakterdi. Zaten bu yüzden bir B-List karakterdi ve insanlar filmi çıkana kadar çok da önemsemiyordu karakterin. Karakterin en büyük kişisel özelliği, alkolik olmasıydı. 

Önceki bölümlerde anlattığım gibi, kimliği de gizliydi aslında. Tıpkı Spider-Man gibi gizli kimliğini dünyadan saklıyordu. Bu da filmlerden sonra değişen özelliklerden. 

RDJ geldi ve Tony'i 'Dahi, milyoner, zampara, hayırsever," kişiliğe çevirdi. Bu da insanlar tarafından çok sevildi. Ki sevilebilir. Başka bir evrende karakterin hal ve tavırları farklı yansıtılabilir. 

Benim tek demek istediğim, RDJ'nin çizgi roman sayfalarından fırlamış gibi olduğunu iddia edenlerin bir noktada yanıldığını söylemek. RDJ çizgi roman sayfalarından fırlamadı, onu alıp başka bir şekilde yansıttı ve bu çok sevildi. Çünkü eğlenceli filmlerde eğlenceli karakterler daha çok çeker çünkü insanlar filmlere çoğunlukla eğlenmek için gider. 

Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Yani Tony Stark'ın bir kalbi olduğu çok kanıtlanmaya çalışıldı ama aslında karakterin hep bir kalbi vardı. Filme yansıtıldığında bunu bir kenara koydular ama onca film sonra yine aynı noktaya döndüler. 

Ha RDJ Tony olduktan sonra çizgi romanlardaki Tony Stark'a ne oldu? Değişti tabi. Filmden gelen insanlar filmdeki karakteri okumak istedi ve böylece kitaplardaki Tony'nin karakterizasyonun ölçeği de filmlere göre revize edildi. 

Bundan şikayetçi miyim peki? Ben Iron Man çizgi romanı okumadığım için, hayır şikayetçi değilim. 

Ama çizgi romandan uyarlanan bir filmin çizgi romanı değiştirecek güce gelmiş olmasına üzülüyorum. Tabi bu bütün karakterlere oldu esasında ama filmlerde baş rol Tony olduğu için en büyük yansımasını Tony'de gördük. 

------------

Peki siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Yorumlarınız nedir? 

Kendinize iyi bakın, Marvel'la kalın. 


Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirحيث تعيش القصص. اكتشف الآن