Captain Marvel Nasıl Olmuş

151 12 23
                                    

Selamlar! Nasılsınız? Uzun bir zaman geçti filmin çıkması üzerinden. Aşağı yukarı on gün galiba. Biraz beklemek istedim. Herkesin izlemesini beklemekten ziyade, içimden yazasım gelmedi. Şu anda da pek yok o yüzden oldukça kısa, net ve öz bir yorumlama yapıp bırakacağım. Pek uzatma isteğim yok. 

Şöyle ki, filmi muhtemelen bu bölümü okuyacak olanların büyük bir çoğunluğu izlemiştir. O yüzden direkt olarak spoiler vererek gireceğim konuya.

Eğer izlemediyseniz, bundan sonrasını okumamanızı tavsiye ederim. Yanlışlıkla geçmek için aşağı da kaydırmayın.

.

.

.

.

.

Nick Fury'nin göz durumu çok tatları kaçırdı. Winter Soldier filminden beridir Nick Fury'nin o gözünü nasıl kaybettiği bir merak konusuydu. Kime güvendi de kaybetti gözünü, diye uzun uzun tartışıyordu. Captain Marvel filminin duyurulmasıyla ve içerisinde Nick Fury'nin de olacağının söylenmesiyle, doğal olarak birçok insan aynı soruyu sordu. Fury'nin gözünün nasıl yaralandığını bu filmde görme imkanımız var mı acaba?

Evet, o imkana ulaştık da kaçımız bundan memnun kaldı merak ediyorum. Keşke bu gerçeği hiç bilmeden hayatıma devam edebilsem. Olan oldu artık. Benim merak ettiğim birkaç soru var bu konu ile alakalı.

Mesela Winter Soldier filminin senaryosu yazılırken o gözün bu şekilde kayıp edildiği biliniyor muydu. Yoksa bu filmin çekimlerinde alınmış ve geçmiş filmlerin hiçbir şekilde umursanmadığı bir karar mı oldu? Karaktere saygısızlık yapıldığını düşünmediler mi?

 Yoksa bu filmin çekimlerinde alınmış ve geçmiş filmlerin hiçbir şekilde umursanmadığı bir karar mı oldu? Karaktere saygısızlık yapıldığını düşünmediler mi?

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.

Altını tekrardan çizeyim; burada sorun Fury'nin gözünü filmin espri yapma uğruna kaybetmesi değil. Winter Soldier'da durumun ciddiyetinin altını çize çize haykırdıktan sonra bu durumu bir şaka malzemesine çevirmek sorun. Yoksa, Fury bu evrende de bir kedi tarafından kaybetmiş olabilirdi gözünü, sadece önceki filmleri bu filmlere uygun çekmiş olsalardı.

Bu filmin bitişiyle kafamda birkaç soru daha oluştu. İzninizle onları da sorayım sizlere. Belki sizlerin bir cevabı vardır. 

Mesela, Nick Fury, doksanlardan sonra on sekiz yıl boyunca Iron-Man haricinde bir süper kahraman bulamadı mı? On sekiz yıl boyunca hiçbir kahraman bulamazsam ben derin derin düşünürdüm muhtemelen on dokuzuncu yıl herhangi birini bulup bulamayacağıma dair. Marvel, Iron Man ile Captain Marvel'ın arasını doldurmaya çalışır mı sizce? Bence birkaç karakter ile daha o araya gireceklermiş gibi geliyor

Diğer bir sorumu da jenerik sonrasından bahsederken soracağım.

Ben filmi fazlasıyla ortalama buldum. Zaten çok büyük bir beklentim yok. Bilmeyenler varsa tekrardan altını çizeyim. Çizgi romanlarda tanrısal karakterleri sevmediğim için Carol'u da ne Ms. Marvel iken ne de Captain Marvel iken sevdim. 

Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirDonde viven las historias. Descúbrelo ahora