MCU'ya Kırgın Olduğum Konular

61 5 12
                                    

Arkadaşlarımızı, dostlarımızı ve tanıdıklarımızı seviyor olsak bile sevmediğimiz huyları olur çoğu zaman. Onlara olan sevgimiz olabildiğince büyük olduğundan, bu huyları tölere eder ve yokmuş gibi davranabiliriz. Sağlıklı ilişkiler de bir nebze bu sayede yürür. 

MCU'da da benzer bir durum geçerli benim için. Her ne kadar seviyor olsam da kendisini, yapmadığı için kırgın olduğum bazı konular var kendisinde. Bugün sizlere onları derledim ve sizlerle paylaşmak istedim. Umarım benzer düşünceleri paylaşıyoruzdur. 

Herkes toplanıp birlik olsak bir şeyler değişir demek isterdim ama bazıları için çok geç kaldık. 

Hadi bakalım, neymiş benim kırgın olduğum konular! 

Steve Rogers'ın Çocukluğunu Görememiş Olmak 

Bu beni gerçekten çok üzüyor biliyor musunuz

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bu beni gerçekten çok üzüyor biliyor musunuz. Tony'nin gençliğini birkaç defa da olsa gördük, babasını gördük en azından. Ailesiyle alakalı birçok şeyi gördük ve yaşadık. Steve Rogers öyle miydi peki? Hikayesine başladığımız noktasından sonra hiçbir şekilde ailesine bir gönderme de bulunulmadı ya da ailesine dair bir sahne görmedik. İddia ediyorum ki, eğer Steve Rogers'ın çocukluğunu görseydik, birçok seyirci, hepsi olmasa da, Steve Rogers'a karşı beslediği antipatiyi kaybederdi. Tam yeşilçam seyircisinin seveceği dramatiklikte bir çocukluk geçirmişti Steve Rogers ama bize göstermemeyi ve anlatmamayı seçtiler. Steve'i Steve yapan, kabadayıları sevmemesinin nedeni de babasıdır aslında. Sarhoş babasını annesin karşı korumaya çalışırken şiddetin ne denli iğrenç bir şey olduğunu keşfedip ülkesini kabadayılardan kurtarmak için askere yazılmaya hayatını adan biri Steve Rogers. Gördük mü? Hayır. 

Hawkeye'ın Sağır Olmaması

Karakterin bir özelliğini resmen eklemediler

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Karakterin bir özelliğini resmen eklemediler. Güya ilk senaryo taslaklarında Hawkeye, New York savaşı sonrasında sağır kalacakmış da yapmamışlar. Bence olmalıydı. Hawkeye'ın, dizisinden önce sağır olması dizisinde işlemek için harika bir konu olabilirdi. Dizinin içerisinde sağır olsa da belki kurtarabilirler ama  filmlerde başına bu olayın gelmesi bize karakteri daha iyi görme, tanıma şansı verirdi. Yapmadılar çünkü MCU'da Hawkeye pek de umursanan bir karakter değil. Orijinal altılıyı incelersek, arasında en az ekran süresine sahip karakter Hawkeye. 

Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirWhere stories live. Discover now