Spider-Man'in Üçüncü Filminde Ben De Olabilirim!

44 5 23
                                    

Önceki bölümlerde Daredevil'ın haklarının Marvel'a, Disney'e geri döndüğünü dolayısıyla artık Daredevil'ın MCU'da boy göstermesi için hiçbir engelin kalmadığını söylemiştim. Bunu baz alacak olursak, Daredevil'ın Spider-Man'in üçüncü filmde yer alabilir olması haberine heyecanlanmam lazımdı.

Ama heyecanlanamıyorum arkadaş. O nasıl bir kadro öyle? Spider-Man filmi çekiyoruz farkında mısınız? Burası İnfinity War filmi değil, yanlış gelmiş olabilir misiniz?

 O nasıl bir kadro öyle? Spider-Man filmi çekiyoruz farkında mısınız? Burası İnfinity War filmi değil, yanlış gelmiş olabilir misiniz?

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hem Dr. Strange ile Wanda hem eski Spider-Manler hem eski Spider-Man'lerin sevgilileri hem eski Spider-Manlerin kötü adamları falan aman aman ne kadrodur bu. Bir de üstüne yetmezmiş gibi Daredevil da diyorlar. 

Biz Spider-Man filmi izlemek istiyoruz, en azından ben istiyorum. Neyse, hiddeti bir kenara bırakayım ve kendimi daha açıklayıcı bir şekilde ifade etmeye çabalayayım. Şöyle ki; Marvel'ın artık her karakterin filme başka karakterler koymayı sevdiğini biliyoruz. Bunu biz de seviyoruz, Avengers'tan sonra her filmde bir başka süper kahramanı görmeye alıştık ve bundan vazgeçemiyoruz. Avengers gibi grup filmleri haricinde bu birden fazla süper kahraman olayı bazen iyi oldu bazen kötü oldu.

Mesela Thor Ragnarok ya da Winter Soldier gibi filmlerde bu olumlu bir etki sağlarken bence Civil War ve Homecoming gibi filmlerle de olumsuz bir etkiye neden oldu.

Civil War'ı olumsuz olarak niteleme sebebim filmin bir Captain America filmi sayılması. Hayır, o bir Captain America filmi değildi ve sırf çok satan çizgi romanın adını bir an önce kullanıp, o yılki Batman v Superman'in karşılaşması fırsatından yararlanmak için senaryoyu değiştirip Steve Rogers'ın üçlemesinin son filmine iç savaşı yamadılar.

Civil War, ayrı bir film olmalıydı. Her iki tarafı da objektif bir şekilde anlatan ve iç savaş olayına daha derinden yaklaşan bir film olmalıydı ama olmadı ve Captain America'nın üçüncü film hakkını yediler.

 Her iki tarafı da objektif bir şekilde anlatan ve iç savaş olayına daha derinden yaklaşan bir film olmalıydı ama olmadı ve Captain America'nın üçüncü film hakkını yediler

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Aynı şeyin Spider-Man'in de başına gelmesini istemiyorum. Bence Spider-Verse olacaksa bu ayrı bir film olmalı. Spider-Man'in kendi üçlemesine bu dahil edilmemeli. İkinci filmin sonunu biliyoruz. Üçüncü film, Spider-Man'in kimlik sorunları ile uğraşmasının gerektiği ve bu kimlik sorununun başına getirdiği belalarla mücadeleye etmeye çalışırken kötü adamın, Peter'ın sevdiklerinin peşine düşmesini konu almalı.

Spider-Verse'ü nasıl yansıtacaklar ya da yansıtacaklar mı bilmiyorum. Tüm bu söylenenler hala daha bir rivayet aslında. Henüz bu haberlerin hiçbiri doğrulanmadı. Bir rivayet üzerine bu kadar konuşmak belki gereksiz olabilir ama eminim ki eğer Spider-Verse çok ve çok istenirse Disney, Civil War'da yaptığı için Peter'ın üçlemesinin olması gereken son hikayesini değiştirip daha çok seyirci için karakter gelişimini bir kenara atarak Spider-Verse'ü filme yedirmeye çalışır. 

Spider-Verse bunu çok iyi bir şekilde yaptı. Hem Miles'ın orijin hikayesini anlattı hem de birçok farklı Spider-Man'i de bize gösterdi. Üstelik filmde birçok farklı kötü karakter de vardı. Lakin onun bunu başarabilmesinin bir nedeni vardı; bir animasyondu o çünkü. 

Tüm karakterleri hızlı bir şekilde anlatıp bu hızlı anlatımı bir stil olarak kullanıp hikaye sunumunu güçlendirebiliyordu. Bu filmde olmaz ama. Filmde Strange ve Wanda'nın olması bile büyük bir olay iken diğer Spider-Manlerin kendi yan karakterleri ile gelmesi filmi çok şişirir. Age of Ultron gibi bir filmle karşı karşıya kalabiliriz. 

Benim hayalim şöyle; üçüncü filmde Daredevil ve Spider-Man olsun, baş düşman da Kraven olsun, MCU'daki kimlik konusunda dertli olan Spider-Man'den başka bir dertli olan Daredevil olduğu için (diğer herkesin kimliği ortada neredeyse) Spider-Man ve ...

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Benim hayalim şöyle; üçüncü filmde Daredevil ve Spider-Man olsun, baş düşman da Kraven olsun, MCU'daki kimlik konusunda dertli olan Spider-Man'den başka bir dertli olan Daredevil olduğu için (diğer herkesin kimliği ortada neredeyse) Spider-Man ve Daredevil buluşmuş olsun. Kraven, Peter'ı ve sevdiklerini avlamaya çalışırken Daredevil ve Spider-Man de Kraven'ı durdurmaya çalışsın.

Bu müthiş bir film olur. Çoklu evrenlere, onlarca karaktere vesaire gerek yok. Spider-Man, olağanüstü durumlar haricinde birileriyle takım olarak çalışmayan bir karakter. 

Benim en üzüldüğüm şey, Stan Lee, Spider-Man'i, çizgi romanlardaki çocuk karakterlerin yalnızca sidekick değil ana karakter de olabileceğini göstermek için yazmıştı. Lakin Disney Peter'ı evrene bir sidekick olarak soktu ve kendi iki filminde bile başka karakterlerin gölgesinde kaldı neredeyse. 

Doctor Strange'in ikinci filminden sonra muhtemelen MCU'nun ana derdi çoklu evrenler olacak. O yüzden Spider-Man'in de üçüncü filmi çoklu evren içerebilir ama karakterin kendi hikayesinin, ikinci filmin kaldığı yer ile çoklu evreni bağlamak, bunu güzel bir şekilde dahil etmek ve filmin, şişkinliğini iyi sindirmesini sağlayacak bir hikaye kurup, kurgusunu yapmak, yönetmenin yapabileceği ya da Disney'in yapmak isteyeceği bir şey mi?

Belki de eski Spider-Manler gelecek nasıl olsa izlenir diye film boşlanabilir de. Ya da sırf espri ve komedi uğruna da birçok güzel potansiyel harcanabilir. 

Eğer Daredevil gelirse üçüncü filme ve eğer karakterin körlüğünü komedi malzemesi yaparlarsa ağır sövebilirim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Eğer Daredevil gelirse üçüncü filme ve eğer karakterin körlüğünü komedi malzemesi yaparlarsa ağır sövebilirim. Netflix dizisindeki karakterizasyonu tamamen bozup filmin esprili diline uydurmak için karakteri kırpıp değiştirirlerse de ağır sövebilirim. 

Kısaca diyebilirim ki üçüncü filmi merakla bekliyorum. Aslında anismayon kanadında Spider-Verse varken filmlerde görmeye gerek de yok biliyor musunuz? MCU da klon mevzusunu izlemeyi Spider-Verse izlemeye tercih ederim. Animasyon kanadında Spider-Verse işini gayet iyi becerdiler.

Daredevil ve Strange'in çok farklı temalarda olmaları nedeniyle aynı filmde bulunmasını istemem. Biri hikayeyi daha sokak seviyesine çekerken öteki karakter çoklu evrenlere taşıyabilir mevzuyu. Filmin belirli bir temaya sahip olamaması uğruna bu iki farklı karakteri buluşturup üzerine bayat ve karakterlere uymayacak espriler yaptırırlarsa da ağır sövebilirim. 

---------------

Sizin gelen haberler ışığındaki görüşünüz ne? Üçüncü filmden neler bekliyorsunuz? Neler olabilir ya da olmalı? Yorumlarınızı yazarsanız minnettar kalırım. Kendinize iyi bakın. Marvel'la kalın.

Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirWhere stories live. Discover now