Artık Old Olmuş New Mutants'tan Yeni Fragman

41 4 6
                                    

Bundan yıllar yıllar önce bir filmin fragmanı yayınlanmıştı. Adı New Mutants'tı. Ancak filmin yapım aşamasında Disney ile Fox'un oynaşmaları olunca film de bundan etkilenmişti haliyle ve yapım süreci oldukça uzun bir süreye yayılmış, yapılan planın dışına çıkılmıştı. Hayranlar, filmin bu durumunu gördükten sonra bu filme asla kavuşamayacaklarını ve bir noktada filmin iptal edileceğini düşünüyordu, ta ki bugüne kadar.

Geçtiğimiz günlerde önümüze gelen fragmanla beraber filmin iptal olmadığını anlamış olduk. Peki soruyorum size... Biz hala heyecanlı mıyız bu film için?

New Mutants benim kafamda uzun bir süre önce bitti. Evet, ilk fragmana dair yaptığım yoruma bakarsanız çok heyecanla beklediğimi göreceksiniz. Çünkü o zamanlar Deadpool ve Logan'dan sonra Fox'un böyle enteresan filmler deneme serisine katılacak bir film olarak düşünmüştüm New Mutants'ı. Ki öyle de olacaktı bir süper kahraman korku filmi olarak ama Disney işin içine girdikten sonra filmin pek de korkunç olamayacağını düşünüyorum.

Yapılan haberlere göre, film yapılmaya başlandığından beridir PG-13 olması planlanıyormuş. Ben bu fragmana bakınca, bir önceki fragmana kıyasla korku elementini daha kısılmış olarak görmüştüm. Meğer aslında film hep PG-13'müş. Bu da benim umutlarımı biraz kırdı şimdiden. 

Filmin yapımında yer alan birkaç kişi inatla PG-13 bir filmde de korku unsuru verilebileceğini söylese de ben pek inanmıyorum öyle olabileceğine

اوووه! هذه الصورة لا تتبع إرشادات المحتوى الخاصة بنا. لمتابعة النشر، يرجى إزالتها أو تحميل صورة أخرى.

Filmin yapımında yer alan birkaç kişi inatla PG-13 bir filmde de korku unsuru verilebileceğini söylese de ben pek inanmıyorum öyle olabileceğine. Ki bu fragmanda da görürseniz fragmanın sonunda Magik devasa bir canavarla savaşıyor. Onu gördüğüm anda bendeki filmin korkunç olacağına dair bütün umutlar söndü. Evet film karanlık olacak ama film korkunç olmayacak. Evet film gerginlik uyandırıcı olacak ama korkunç olmayacak.

Yine de eski heyecanımın hatırına gideceğim bir film olacak. Çok iyi olacağını sanmıyorum. Rezil çıkarsa şaşırmam, iyi bir film çıkarsa şaşırırım ama. Bu kadar uzun bir yapım sürecine sahip olup da -planlanmamış bir uzun çekim süreci- başarılı olan bir filmle karşılaşmadım. Bu kadar ertelenip de başarılı olmuş kaç film var ki?

İyi çıkma ihtimali de var ama, o kadar da sönük bir ihtimal değil. Filmin kaliteli olup olmayacağından daha emin olduğum bir şey varsa o da filmin gişede bir başarı gösteremeyeceği. Çünkü insanların ilgisi söndü, insanlar unuttu. Eminim ki bu ikinci fragmanı görüp de "A böyle bir film vardı değil mi?" diyenler olmuştur. 

Fragmanlarda gösterilenlerden bahsedersek, ben Magik'in ilk sahnede "On sekiz erkeği teker teker öldürdüm," deyip sonraki sahnede çığlık atarak kaçmaya çalışması ve son sahnede canavara karşı tek başına durmasını biraz garip buldum. 

اوووه! هذه الصورة لا تتبع إرشادات المحتوى الخاصة بنا. لمتابعة النشر، يرجى إزالتها أو تحميل صورة أخرى.

اوووه! هذه الصورة لا تتبع إرشادات المحتوى الخاصة بنا. لمتابعة النشر، يرجى إزالتها أو تحميل صورة أخرى.

On sekiz tane adamı öldürdüğünü kendinden emin bir şekilde söyleyen birini o hastanedeki hiçbir şey korkutamaz bence

اوووه! هذه الصورة لا تتبع إرشادات المحتوى الخاصة بنا. لمتابعة النشر، يرجى إزالتها أو تحميل صورة أخرى.

On sekiz tane adamı öldürdüğünü kendinden emin bir şekilde söyleyen birini o hastanedeki hiçbir şey korkutamaz bence. Ki o oturup yuvarlak bir oturma düzeninde kendilerini tanıtma sahnesi bence filmin başlarındadır. Yani filmdeki karakterlerin tutarlılığı ve alt yapısı ne kadar sağlam olur fragmandan kestiremiyorum. 

Fragmanın müziği güzeldi, güzel bir fragman müziği.

Gördüğünüz gibi, ben bile ne diyeceğimi bilemiyorum. New Mutants'a neden heyecanlanmadığımızı bir örnekle açıklamam gerekirse; taşınma esnasında size kolaylık sağlasın diye el arabası istediğinizi ama el arabası gelene kadar sizin çoktan yeni evinize taşındığınızı düşünün. New Mutants bu kadar geç kaldı. 

Ki fragman sonunda da üç Nisan yazıyor.

Hangi yıl?

2021 de olabilir, 2022 de olabilir.

---------------------------------

Sizin filme karşı düşünceleriniz nasıl? Bu filmin iyi olacağını ya da gişede başarılı olacağını düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı belirtirseniz çok memnun olurum. Şimdilk görüşmek üzere. Kendinize iyi bakın. Marvel'la kalın. 

Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirحيث تعيش القصص. اكتشف الآن