New Mutants Bir Kez Daha Ertelendi

32 3 8
                                    

Çeşitli sebeplerden en az iki-üç defa ertelenmiş bir film olması beni oldukça üzüyor. Halbuki bu filmin ilk defa fragmanını gördüğümüz de ne de heyecanlanmıştım. Şimdi ise herkes tarafından filmin kötü olacağı kabullenildi. Çünkü bu kadar ertelenen ve değer görmeyen bir filmin ne olursa olsun iyi olamayacağını düşünülüyor. Ki haklılar da aslında. Ben de filmden, ilk gördüğümdeki düşüncelerime nazaran iyi bir film olmasını beklemiyorum artık. Yalnızca görmek istiyorum. Görelim de şu hasret bir bitsin. 

Filmde, Game of Thrones'taki ününü kullanamk için Maise Williams'ı koymuşlardı, dizi bitti! Şu an ortalıkta yok Game of Thrones. Yandı bitti kül oldu. Spin-off'ları da gelecek mi belli değil. 

Bu film ilk duyurulduğunda daha İnfinity War bizim için uzak bir hayaldi. Şimdi ise Endgame geldi Tony öldü ve bu film hala çıkmadı, çıkamadı. Logan, Deadpool ve bu film ile Fox bize farklı şeyler denediğini gösteriyordu ne güzel ama işte, çekirge bir sıçradı iki sıçradı üçüncü de...

Marvel ve Fox'un bu karışık durumlarına karşın film hangi çizgide duracak acaba? MCU'da olmayacaktır ama X-Men evrenine de bundan sonra bir katkı yapmak gerekir mi? Tamamen bağımsız olarak mı düşünmeliyiz? Sanırım öyle düşünmeliyiz. En azından ben öyle düşünüp, bu filmi diğer tüm X-Men filmlerinden farklı bir dünyada değerlendirmek istiyorum. Çünkü o kadar uzun zamandır ortalıkta yok ki...

13 Ekim 2017 filmin ilk teaser trailerının çıkış tarihi. İsterseniz 13 Ekim 2017 dolar kuruna bakalım.

 İsterseniz 13 Ekim 2017 dolar kuruna bakalım

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Dolar 3,64 imiş...

Dolar, tam olarak günümüzdeki kurundan %50 daha düşükmüş. 7,20'yi gördüğümüz bir zamandayız...

Fragmanı ilk izlediğim zaman daha ben oy atamıyordum. 

Fragmanı ilk izlediğim zaman İmamoğlunu hemen hemen hiç kimse tanımıyordu.

Fragmanı ilk izlediğim zaman tostçu erol hala Türkiye gündemindeydi. 

Fragmanı ilk izlediğim zaman Venom'un iyi bir film olabileceğini umuyordum.

Fragmanı ilk izlediğim zaman ben justpozan hesabını açmamıştım daha. 

Fragmanı ilk izlediğim zaman Assassins Creed Origins'in hala bir Assassins Creed oyunu olacağını düşünüyordum.

Fragmanı ilk izlediğim zaman eğitim sistemi daha yeni değişmişti. (Gerçi bu her film için geçerli.)

Fragmanı ilk izlediğim zaman internet alışverişi yapacağımda doğum tarihim hakkında yalan söylüyordum.

Fragmanı ilk izlediğim zaman Can Sungur Geekyapar'daydı. 

Bu film ilk duyurulduğunda şimdi üretilecek aşı için biliminsanlarının dizlerine kapanacak olan aşı karşıtları çocuklarını 'büyük oyunun parçası olmamaları' için aşı yaptırmıyordu. 

Bu liste böyle uzar da gider. 

Peki Yeni Mutantlar filmimizin yeni çıkış tarihi nedir? 

Peki Yeni Mutantlar filmimizin yeni çıkış tarihi nedir? 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Evet. 28 Ağustos 2020. Size bunu yapmanızı tabi tavsiye edemem ama eğer o dönem sinemalar açık olursa ben giderim. Gerekirse radyasyon geçirmeyen o tek parça kıyafetlerden giyip gaz maskesi takarım ama yine giderim bu filme. Harika bulduğumdan ya da sabırsızlıkla beklediğimden değil. Şu bitmek bilmeyen uzatma işi bitsin diye. 

Bir yandan kendimi istemsizce bu filmle özdeşleştiriyorum. Filme sürekli "Bak senin zamanını belirledik o zaman gelecek sen de ortaya çıkıp insanlar seni görecek, hakkında konuşacaklar," vesaire diyorlar ama bu tarih sürekli erteleniyor. En sonunda insani sebeplerden ertelenmesi için bir bahane kalmıyor ve tabiatın kendisi harekete geçip insanlığa virüs bulaştırıyor. Bu yüzden bile bu filmin çizgi roman adapstasyonu filmler tarihine adını yazdırması lazım. Oyun dünyasında Duke Nukem Forever diye bir oyun vardı. Aşağı yukarı on - on beş yıl çıkmak bilemedi. Sürekli ertelendi, askıya alındı ve yeniden yapıldı. 2011'de piyasaya çıktı ve neredeyse kimse beğenmedi. Bu filmde öyle olacağı bariz. Ben yine o durumda Duke Nukem Forever'ı oynamıştım. Bu filmi de izleyeceğim.

Ha tabi buraya kadar, filmin 28 Ağustos tarihinde sinemada olabileceğini kabul ederek konuştum. Peki Ağustos sonunda sinemaların açıldığını görür müyüz? Bence göremeyiz. "E niye beş yüz kelimedir tatava yapıyorsun?" diyebilirsiniz; hakkınızdır da tabi. Bölümün amacı bu, geyik muhabbeti yapmak. 

Bence Sinemalar Eylül sonuna doğru açılmalı. Çevrelerde, Temmuz'da açılması planlanıyor da, o dönemde piyasaya girecek olan her film intihar edecek demek olur bu. Çünkü normal şartlara kıyasla dört kat daha az izlenecektir. New Mutants yine girer vizyona çünkü onun kaybedeceği bir şey yok. Kaybedeceği her şeyi zamanla kaybetmiş bir film zaten. 

Bir de şöyle düşünelim. Bu filmin baş rolü kim? Magik. Aksini söyleyen olabilir ama bence öyle. Peki diğer ertelenen Marvel filminin baş rolü kim? Black Widow.

İki adet kadın baş rol karakterin filmi covid-19 yüzünden ertelendi. Covid-19'u bu cinsiyetçi yaklaşımı yüzünden kınıyorum. Kadın karakterlerin kendi filmleriyle bir duruş sergileyemeyecekler mi? Black Widow kendi filmi çekilemedi bir türlü sürekli ertelendi diye dayanamadı uçurumdan atladı be! Biraz insaflı olsan ne olurdu covid-19? Bir dur ara ver şöyle otur soluklan, sen çay içerken biz gidip Black Widow ve New Mutants izleyelim sen işine geri dön sonra biz de evde oturduğumuz gibi konuşmaya devam edelim. 

Bir virüse yakışmayan hareketler bunlar. 

Şakayı bir kenara bırakırsak, normalde sinema filmlerini internetten kiralayıp izlemeyi sevmem ama oldu da bu film vizyona çıkarsa ve ben sinemaya gidemezsem, bilet parasını internetten izlemek için veririm. Çünkü film çıktığından beridir her gün on kuruş biriktiriyorum. Şu an seksen bir liram var.

Sekiz yüz on gün olmuş. Ki bu filmin fragman çıkış tarihi. Adını ilk duyduğumuzdan itibaren biriktirseydim şu an İnfintiy Saga'nın Blu-Ray setini alırdım rahatlıkla. Ancak izleyemezdim çünkü bir Blu-Ray oynatıcım yok. 

------------------

Peki siz bu filmin bir kez daha ertelenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Film hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı merakla bekliyorum. Kendinize iyi bakın. Marvel'la kalın.

Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirWhere stories live. Discover now