Daredevil Geri Dönebilir!

33 3 3
                                    

Bundan yaklaşık iki sene önce, 2018 yılında, Daredevil'ın üçüncü sezonu çıkmıştı ve izleyen neredeyse herkes diziden memnun ayrılmıştı. Lakin Netflix ve Marvel'ın yollarını ayırmaları sonucu Daredevil'ın ve diğer Netflix-Marvel dizileri sonlandırıldı. Tüm karakterlerin hikayeleri yarım kalmış olsa da herkesin ortak bir şekilde üzüntü tuttuğu ve arkasından yas tuttuğu tek bir karakter vardı.

Daredevil.

Çünkü Daredevil, üç sezonu ile çıkmış en iyi Süperkahraman dizisi olmayı başarmıştı birçok insanın zihninde. Haliyle en çok onun iptal haberi insanları üzdü.

Ancak bir umut var dostlar, Daredevil bir şekilde yeniden ekranlara dönebilir.

Netflix ve Marvel'ın altı yıl önce yaptığı sözleşmeye göre, karakterlerin dizileri resmi olarak sonlandırıldıktan tam iki yıl sonra Marvel'a geri dönüyor. Daredevil da 2018 de iptal edildiği için, 2020'ye ters bir şey olarak iyi bir şey oldu ve şu an Daredevil yeniden Marvel'ın elinde. Bu ne demek, Marvel, karakterle her istediğini rahatça yapabilir.

Bu hem iyi hem de kötü bir haber.

İyi haber, Daredevil, dizi ya da film ile MCU'ya tamamen girebilir. Biliyorsunuz Netflix dizileri de MCU içerisinde sayılıyordu ama MCU'nun film kanadı dizilerden pek hoşlanmıyordu. Şimdi Daredevil, bu yeni gelecek Disney+ dizilerinin arasında kendine bir yer bulabilir. Bu kulağa çok güzel bir haber gibi geliyor olabilir ama önümüzde büyük bir tehlike olması söz konusu olabilir.

O da bir reboot ya da soft reboot tehlikesi.

Reboot derken ne demek istiyorum? Karakterin her şeyini sıfırlayabilirler ya da eskisi hala mevcut ama siz onları hatırlamayın diye halı altına süpürebilirler. Bu tam ya da yarım silme işlemi de, bizim çok sevdiğimiz ve benim şahsen karakteri mükemmel bir şekilde canlandırdığını düşündüğüm Charlie Cox'un Daredevil olamaması demek.

Aslında sadece Daredevil için konuşmuyorum. O dizideki hiçbir karakterin oyuncusunun değişmesini istemem ben. Hepsi birbirinden harikaydı.

Geçen yılda bu olasılıklar internette dolaşıyordu ama benim aklımda, Daredevil gibi yetişkinlere hitap eden bir dizinin Disney+'ta kendine yer bulamayacağıydı. Ancak Deadpool 3'ün yapıldığını ve Moon Knight dizisinin yapıldığını düşünecek olursak bence Daredevil'ın da dördüncü sezonu Disney tarafından yapılabilir. Burada duyulabilecek tek korku, Netflix'in yaptığı kadar iyi olamaması ve tüm dizinin mahvolabilir olması tehlikesi.

Keşke Disney, parayı bassa da üçüncü sezonu yapan herkesi tümden kendi platformuna nakledip, parayı da verip 'yapın bana dördüncü sezonu' deyip diziyi olduğu gibi sahiplense. Şahsen ben Daredevil'ın filmlerde boy göstermesini istemem çünkü filmler PG-13 olduğundan ve Daredevil'ın kaldıramayacağı bir espri anlayışına sahip olduğundan muhtemelen filmlere cameo yapsa pek hoş olmaz sahneleri.

Körlüğü ile ilgili bayat şakalardan kesin gelir mesela.

Bu yüzden, dizilerde onu görmek daha iyi olacaktır. Mesela Moon Knight dizisine cameo yapsa. Mükemmel olabilirdi. Punisher vs Daredevil gördükten sonra şimdi de Moon Knight vs Daredevil görsek. Harika olabilirdi. Moon Knight, Frank'ten bile deli bir karakter olduğundan Daredevil'ı inanılmaz derecede zorlayacak bir rakip olurdu.

Sözün kısası, Daredevil'ın dönmesi için bir umut var. #SaveDaredevil diyoruz ve sesimizi Disney'e duyuruyoruz. Aslında Defenders kadrosundaki hiç kimsenin dizisi yarım kalsın istemezdim ama aradan birini kurtarma şansımız varsa Daredevil'ı kurtarmak isterdim.

Biraz daha şansım olsa Jessica Jones'u ve Punisher'ı da kurtarmak isterim. Onların da hakları 2021 yılında Marvel'a geri dönecek. Aslında Jessica Jones'tan iyi bir Disney+ dizisi çıkabilir, Punisher belki fazla kalır ama Jessica'nın dedektiflik maceraları, Disney'in yelpazesini genişletecek bir içerik olur. Şu an Disney+'da çok da dedektiflik işi olduğunu sanmıyorum.

Luke Cage ve Iron Fist'i kurtarmak için ise ne yapılmalı bence biliyor musunuz... Heroes for Hire diye ikisinin de baş rol olduğu bir komedi-aksiyon dizisi yapacaksın, o zaman kurtarırsın işte. Umarım Marvel da benimle benzer düşünüyordu.

Ellerine zaten altyapısı olan ve seveni de çok fazla olan karakterler geliyor, bunları kesinlikle değerlendirmeleri lazım.

-----------------

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Daredevil'ı Disney sizce nasıl değerlendirecektir. Kendinize iyi bakın. Marvel'la kalın.

Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirWhere stories live. Discover now