Bir Takım Goygoylar ve Dedikodular

38 5 8
                                    

Avengers'ın ilk filminden sonraki döneme bakacak olursak, en Marvel filmlerinden yoksun kaldığımız yıl 2020 yılı oldu. Tabi böyle söyleyince çok büyük bir dertmiş (!) gibi görünebilir. Yine de yıllardan beri alıştığımız bir zincirin ve serinin kopması biraz kötü oldu. Ancak bizim seyir zincirimiz kopsa bile asla kopmayan ya da bitmeyen bir şey var, hem de sadece Marvel'da değil.

Dedikodu. Evet, goygoy diyorum. Hani şu cam kenarından sarkıp çekirdek çitletilerek yapılan dedikodu. Tabi bunu film şirketlerine ve oyunculara vesaire uyarlayın.

Bugün bir takım dedikodularımız var. Bazıları yalan olabilir, bazıları gerçek olabilir. Dedikodunun da olayı bu zaten. Yalan veya doğru olduğuna bakmadan konuşursun ve ne kadar uçuk gibi görünürse görünsün, gerçek olarak kabul edersin. 

O zaman, hadi başlayalım bakalım neler varmış dedikodularımızda. 

Marvel Da Mı İlluminati'ye Hizmet Ediyor! 

Nerede üçgen görsek illuminati diye adlandırdığımız dünyada ortaya çıkmış ve de devam etmekte olan, adında İlluminati geçmesine rağmen serinin içerisinde herhangi bir üçgen sembol barındırmayan Marvel'ın ekiplerinden biri olan İlluminati'nin MCU'ya gelebileceği rivayeti var. 

İyi güzel de kardeşim Tony Stark öldü. Çizgi romanda bu ekipte Blackbolt, Black Panther, Xaiver, Reed Richards ve Doctor Strange var. Dünyanın en kudretli ve en zeki kişilerinin toplandığı bir ekip İlluminati ve çizgi romanda kurulma amaçları sonsuzluk taşlarını korumak. Şimdi, taşlar zaten bitti gitti onu geç. Tony de öldü. Diğer karakterleri halledersin ama bu saatten sonra bir İlluminati'ye girişmek, yine imkansız değil veya kötü olmaz tabi ancak eksik olacaktır elbet. Black Panther, Doctor Strange gibi zaten evrende olan isimler liderliği sürdürebilir ekip içerisinde tabi. Gerçi uyarlayacaklarsa da direkt olarak bu ekibi mi seçerler yoksa biraz daha farklı bir kadro mu görünür bilinmez. 

Diyeceğim o ki, İllimunati'nin gelmesi güzel şeylere vesile olabilir tabi ancak fikrimi soracak olursanız, bence gerek yok. Ultimates gibi bir ekip, İlluminati'ye nazaran daha çok uyuyor MCU'ya. 

Kamala Kağan Mı Geliyormuş?

Son on yıl içerisinde yaratılmış olan ve ortaya çıktığı andan beri büyük kitlelerin sevgisini kazanmayı başarmış olan Kamala Khan, nam-ı diğer Ms. Marvel'ın yeni Captain Marvel filminde gözükebileceği rivayet ediliyor. 

Bence hem ticari olarak hem evrenin gidişatı açısından çok mantıklı olur. Çünkü Kamala, müslüman bir karakter ve henüz hiçbir çizgi roman filminde Müslüman bir kahramanımız olmadı. Eğer DC erken davransaydı Green Lantern'ları görebilirdik ancak onları toprak altında kaldı. Bu yüzden Marvel'ın bu konuda bir şansı var.

Kamala'ya ayılıp bayılmıyorum ama yan karakter olarak oldukça işlevsel olabileceğini ve hikayelere renk katacağını düşünüyorum. Fangirl olması hem de müslüman olması, dünya çapında karakteri henüz tanımamış büyük bir kitleye kendini sevdirebilecek nitelikleri. Ayrıca gelecekte bir young Avengers olacaksa içerisine koymak için harika bir karakter. Çizgi romanlarda Kamala orijinal Avenger ekibine katılıyor ve sonra oradan istifa edip Champions adında kendi takımını kuruyor, burada o Avenger kısmını atlayabilirler ve direkt olarak genç bir ekipte göreve başlayabilir. 

Captain Marvel 2 filminde görülmesi Carol'ı bir mentor görevine sokabilir ve henüz yalnızca üç filmde gördüğümüz bir karakterin sıfırdan mentor karaktere dönüşmesi izleyiciye pek mantıklı gelmeyebilir. Tony Stark, Peter Parker'a bir şeyler öğretmek için kaç film harcadı düşünürseniz, Carol'ın Kamala'ya öğreteceği hiçbir şey, kendi filmlerinin sağladığı etkilerden kaynaklanmayacak.

Scott bile Kamala'ya daha iyi bir öğretmen olur Carol'dan. 

Wandavision Domdokuz Bölüm Mü Olacakmış?

Duyurulduğundan beridir ilgiyle beklediğim Wandavision dizisinin dokuz bölüm olacağı söyleniyor. Umarım gereksiz bir uzatılma olmaz. Çünkü bu diziler ilk duyurulduklarında hepsinin altı bölüm olacağı söyleniyordu. Sonra da aralarından bazılarının bölüm sayısı arttı, tıpkı şimdi Wandavision'a olduğu gibi. 

Senaryo olarak, Vision Quest isimli bir filme öyküneceği söyleniyor. İsim benzerliği bir yana, film; beraber yaşamaya çalışan iki gencin romantik draması diyebilirim.1975 yapımı filmde, bizi ilgilendiren çok da bir şey yok gibi aslında. O yüzden bu haberi bu kadar konuşup geçiyorum.

Thanos Geri Dönebilir miymiş?

Yaklaşık Avengers'ın ilk filminden başlayan bir inşa sürecini İnfinity War ile zirveye çıkartıp Endgame ile taçlandıran karakterimiz Thanos'un, bir daha görülebileceği rivayetler arasında. Gelmesi muhtemel olan Nova filminde yahut başka bir filmde görünebilir olması rivayet ediliyor.

Şahsen istemiyorum bunu. 

Lütfen Thanos'u aşalım. Evet karakteri ben de çok seviyorum evet bence de MCU'nun en iyi antagonistiydi. Ancak sürekli ve sürekli görmeye devam etmek, ki düşünürseniz Endgame'de bile aslında Thanos'un varlığı biraz zorlamaydı, özellikle son savaş. 

Bu yüzden, Thanos dosyasını burada kapatalım. Filmlerin içerisinde Thanos'u bir daha görmeye gerek yok. Duymaya devam edebiliriz ismini, doya doya bahsetsinler ama görmeye bence gerek yok, uzatmayın. 

Bonus: Clint Mi Sağır Kalacakmış?

Son olarak da, Clint Barton'un Hawkeye dizisinin finalinde sağır kalacağı rivayet ediliyor. Çizgi romanlarda Clint zaten işitme cihazı sayesinde duyan bir karakter. Matt'in körlüğü gibi Clint'de de sağırlık var. Ancak filmlerde bu karaktere hiç aktarılmadı. Bence bu saatten sonra sağır kalmasının bir anlamı yok. Eğer sağır kalacaksa, muhtemelen karakteri emekli etmeyi planlıyorlar. Ki tüm filmler boyunca yalnızca bir saat gözüküp de emekli olmak kulağa komik geliyor. 

Bir de, bu sağırlık mevzusunu bence New York savaşında çok iyi yapabilirlerdi. Çünkü düşünecek olursanız, New York savaşında hiç kimse ciddi bir yaralanma almadı. Eğer Clint sağır kalsaydı New York savaşında, orada yaşanan savaşın ciddiyetini ve trajedisini anlatmak için Age of Ultron'a ve Civil War'a gerek kalmazdı. 

O yüzden, bu saatten sonra Clint'in sağır kalması bence bir şeyi değiştirmez.

---------------

Siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı paylaşırsanız çok memnun olurum. Kendinize iyi bakın. Marvel'la kalın.

Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin