Tobey Maguire'ın Spider-Man Üçlemesi Üzerine

60 4 34
                                    

Marvel'ın film anlaşmalarını başka stüdyolara satması sonucu ortaya çıkan ilk filmlerden biri Spider-Man olmuştu. Sony'nin yapmış olduğu 2002 yapımı Spider-Man, birçoğumuzun da ilk izlediği Marvel filmlerinden olduğunu düşünüyordum... şu ana kadar ama MCU ile birlikte bunun artık pek mümkün olmadığını gördüm. İlk izlediği Marvel filmi Avengers'ın ilk filmi olan ya da Thor Ragnarok olan insanlar var.

Bu bölüm onlar için değil. Bu bölüm, Sam Raimi'nin yönettiği Spider-Man üçlemesini izlemiş olanlar için.

Aslında herkes için de, söyleyeceklerime onay vermek ya da vermemek için üç film hakkında da bir şeyler bilmek gerekiyor. Neyse, giriş bölümünü fazlasıyla uzattım. En iyisi filmlere geçelim.

2002 yılında çıkmış olan filmi ben ilk olarak VCD'de izlemiştim. Sonrasında da defalarca izledim. Hatta şöyle bir anı anlatayım sizlere. 

Zamanında bizim VCD oynatıcı televizyonun üstündeydi. Benim de boyum kısa olduğu için koltuğun tepesine çıkıp CD'yi koymam gerekirdi. Bir gün ikinci CD'yi takacağım an CD elimden kaydı ve yere düşürdüm. Sonuç olarak kırıldı ve elimde birinci filmin sadece birinci CD'si kaldı. Yani ben yıllarca, bütün karakterlerin şükran günü için toplandığı ve Norman'ın Peter hakkındaki gerçeği fark ettiği sahnenin öncesine kadar izleyebildim.

Bu da böyle bir detay. Şimdi filmden bahsetmeye geçebiliriz. 

Her izlediğimde biraz daha fark ettiğim bir detay oldu. Özel efektler. Bu film yaşlanmış. Gerçekten yaşlanmış. Özellikle Green Goblin'in uçtuğu sahneler, gerçekten de film çıktıktan birkaç sene sonra yaşlanmış. Sanırım o kısımlara çok para ödememişler. Belki de ödemişler ama teknoloji çok hızlı gelişmiş. 

İlk film hakkında en sevdiğim şey, saf bir orijin filmi olması. Spider-Man'in orijin hikayesini en doğru ve en iyi şekilde gördüğümüz hikaye bu hikaye. Diğerlerinde ya yarım yamalak oldu ya da hiç gösterilmedi. İlk olmasıyla beraber en doğru olanı ve en iyi olanı, bu filmin bize sunduğu orijin öyküsü. 

İzlerken Aklıma Takılan Şeyler

Bir de ilk film olmasının getirdiği, şimdilerde komik kaçan ama o zamanlar gerekli olan bazı detaylar var. Mesela Peter Parker, Mary Jane'in fotoğrafını çektiği sırada örümcek tarafından ısırılıyor, tamam. Sonra örümceği elinden atıyor Peter ve elindeki ısırığa bakarak kadrajdan çıkıyor. Sonra arkada bir dizi özellik görüyoruz. Genetiği değiştirilmiş örümceğe eklenmiş özellikler yazıyor ekranda.

Birebir Spider-Man'in özellikleri. 

İlk süper kahraman filmlerinden olduğu için böyle şeyleri açıklama ihtiyacı duyuyor film

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

İlk süper kahraman filmlerinden olduğu için böyle şeyleri açıklama ihtiyacı duyuyor film. Aynı şey Green Goblin'de de yaşanıyor. Bunlar kötü şeyler değil tabi, sadece o zamanlarda yönetmenler süper kahraman filmlerine böyle açıklamalar koyma ihtiyacı hissediyorlardı. Şaka maka on yedi sene olmuş bu film çıkalı. Yakında on üç olacak. İnsanın aklı almıyor gerçekten. Şimdilerde olmayışı ve bu gerekliliği unutmuş olmamıza değinmek istedim.

Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin