Avengers Endgame Final Fragmanı Yorumlaması

88 11 5
                                    

Bir fragman daha çıktı, sevgili çok beklediğimiz Avengers Endgame filmine dair. Biletlerin satışta olmasıyla birlikte bu fragman çıktı. Peki, bu bölümde genel olarak anlatmak istediğim şeye dair o kutsal soruyu sorayım.

Bizim bu fragmana ihtiyacımız var mıydı?

Gerçekten var mıydı? Bilet satışını açıklamak için yeni içerik göstermelerine ihtiyaçları var mıydı?

Bu arada, fragmanı izledim. İnsanları heyecanlandıran yerler benim heyecanımı baltaladı. Çünkü sinemada görmek istediğim şeyleri fragmanlara yerleştirme adetlerini yine bozmuyorlar. Ki ben bu filmin pazarlamasının öteki filmlere kıyasla daha farklı olacağını düşündüm. Yine çizgilerini pek bozamadılar ki, ellerindeki en müsait ortam bu film için vardı. Artık bundan sonra tekrar aynı şansları yakalarlar mı bilmiyorum.

Fragmanı izlemek istemeyenler için fragmanın içeriği hakkındaki görüşlerimi aşağıda paylaşacağım. Şimdilik içeriği açıklamadan biraz açıklayayım.

Sizce bu film hiçbir şey paylaşmasaydı, fragman yayınlamasalardı ve biz hiçbir şey bilmeden filme gidecek olsaydık bu film seyirci kaybeder miydi? Pek sanmıyorum. Çünkü zaten millet, bilinmezliğin verdiği heyecanla çevrede konuşarak reklamını yapıyordu. Heyecan dorukta. Hepimiz nefeslerimizi tutmuş halde bir yıldır filmi bekliyoruz. Sinema tarihinin en çok gişe yapacak olan filmlerinden biri olma potansiyeli çok yüksek. Fragmanlar buna bir katkı sağlıyor mu? 

Hadi sağlıyor diyelim. Üç tane fragman yayınlayacak kadar gerekli mi buna? Ki ikinci fragman daha çok yeni ve gayet de yeterliydi. Evet, bu fragman da bir dakika ve diğerlerine kıyasla kısa ve final fragman diyorlar. Ancak final tv spot demiyorlar. Bu da yeni yeni televizyon reklamları basabilecekleri manasına geliyor. 

Tv Spotlara bakmayacağım. Gerçekten. Ancak bu fragmana bakmak zorunda kaldım. Ben istemeden karşıma çıktı ve ben izleyip izlememe kararı verene kadar fragman bitmişti zaten. Evet, filmin hala bilmediğimiz kısımları var ama salonda öğrensek çok daha bizi yükseltecek şeyler de vardı. 

Eğer heyecanından bir şeyler kaybetmek istemeyen varsa izlemesin. İzleyenler de aşağıdaki paragraftan okumaya devam edebilir.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ey sevgili Marvel. Hadi ikinci fragmanda Tony'nin geldiğini gösterdin. Tamam, o zaman da karşı çıkmıştım ama bir nebze kabul edebilmiştim. Ancak Tony'nin dünyaya geldiği anı göstermek, Steve ile el sıkıştığı anı göstermek, filmde giyeceği zırhını göstermek, biraz fazla değil mi gerçekten?

Steve ile el sıkışmasını görmemize gerek yoktu mesela. O sahneye heyecanlanacak olan Stony destekçileri zaten filme biletlerini ya aldılar ya da almak üzereler. Niye var ki öyle bir sahne fragmanda. Salonda görsek daha çok heyecanlanabilirdik.

Optimist olmam gerekirse (Stony destekçileri için) belki de Russo biraderler baskılardan bıkmış ve filmde Tony ile Steve'i seviştirmiştir. Tenin tene değdiğini ucundan göstermek içinde el sıkışma sahnesini göstermişlerdir. Ne dersiniz? Stony destekçisi değilim ancak teori teoridir. Biz de ekmeğimizin peşindeyiz.

Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirWhere stories live. Discover now