Avengers A-Day İsimli Marvel'ın Yeni Oyunu Hakkında

38 2 4
                                    

E3 isimli bir organizasyon var. Bu organizasyon her yıl, yılın belirli bir tarihi içerisinde gerçekleşir. Bu etkinlik bir fuardır. Oyun fuarıdır. Henüz çıkmamış oyunların test sürümlerini deneyeceğiniz büyük bir fuar alanı bulunur. Aynı zamanda oyun yapım sektörü içerisindeki insanların birbirleri ile iş konuşabileceği bir sahne arkası kısımda bulunur.

Ancak oraya gidemeyenler ve sektörden olmayanlar için E3'ün en manidar yanı sunumlardır. Büyük oyun şirketlerinin bize hazırladıkları, yeni oyunların ilk fragmanları veya zaten duyurulmuş olan oyunlar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olduğumuz türlü sunumlar.

Yıllardır Square Enix isimli firmanın bir Avengers oyunu üzerinde çalıştığını biliyorduk. Ancak yıllar geçse de oyun hakkında hiçbir şey öğrenememiştik. Bu seneki E3 fuarı sayesinde oyuna dair ilk fragmanı izleyebilme şansımız oldu.

Ancak internet halkının kafası oldukça karışık. Benim de kafam karışık. Bu kafa karışıklığının yanında biraz da hayal kırıklığı da var tabi. Çünkü yapımcıların oyunu yapmalarındaki gayeleri ile benim aklımdaki (ve birçok oyunu bekleyen kişinin aklındaki) beklentiler oldukça farklıymış.

Fragmanı şuradan izleyebilirsiniz.

İlk olarak karakter tasarımlarına girmek istiyorum. Ben karakter tasarımlarını beğendim. Grafiklerin şu an ki standartları taşımadığını kabul ediyorum. PS3 ile PS4 arasındaki o geçiş dönemini anımsatıyor grafikler. Ancak karakter tasarımları sırf MCU'ya benzemiyor diye de çamur atamazsınız. Yıllar boyun Marvel'a dair tükettikleri tek şey filmler olduğu için, Chris Evans'a benzemeyen bir Steve görüldüğünde hemen beğenilmiyor. 

Bilmiyorlar ki, çizgi romanlarda bu karakterler tipten tipe giriyor, her çizerin elinde bambaşka bir dış görünüşe sahip oluyorlar. Üstelik geçmişteki video oyunlarında da görünüşleri hep birbirinden farklı olmuştu. Bunu bilmeyenler gelip grup üyelerinin tasarımlarına çamur atıyor tabi. 

RDJ Marvel'daki tek İron Man değil, bunu keşke bilseniz. Çizgi romanlar haricinde bile birçok Tony Stark tiplemesi var. 

Yapılan yorumlarda bir tek Black Widow'a katılabilirim

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Yapılan yorumlarda bir tek Black Widow'a katılabilirim. Black Widow'un olaylarından biri, bir gizli görev esnasında rakibini baştan çıkarıp, ağına düşürüp sessiz ve etkili bir biçimde etkisiz hale getirebilmesiydi. Ancak bu Natasha'nın ağına sadece Rusların düşeceğini düşünüyorum. Eğer Black Widow bir casus değil bir asker olsaydı bu tipi de kabul edebilirdim ama. Asker bir kadının sertliği var kadının yüzünde. Birçok savaş görmüş ve geçirmiş birinin yüz hatlarına sahip.

Diğer karakterler ile alıp veremediğim yok. İnsanların nefret ettikleri kadar kötü olmadıklarını düşünüyorum.

 İnsanların nefret ettikleri kadar kötü olmadıklarını düşünüyorum

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Steve'in kostümünü birçok kişi beğenmemiş olsa da ben beğendim. Bir S.W.A.T memurunun giydiği kıyafete benzemiş ve hoş duruyor. Filmlerdeki kostüm yok diye gelen her şeye burun kıvırmanın bir manası yok. 

Bir de kostümleri beğenip beğenmemenin şöyle bir anlamı yok. Yapımcı firmanın açıkladığına göre, kostümler değiştirilebilir ve özelleştirilebilir olacak. Yani Steve'in tipini beğenmediniz mi, yapımcı firmanin ekstra parayla sattığı film kostümünü satın alabilir ve asla çerçevesinden çıkmak istemediğiniz film evreninizde mutlu mesut kalabilir ve kendinizi alternatiflere kapatabilirsiniz. 

Karakter tasarımlarını geçersek, oyun konusunda hayal kırıklığına uğradığım noktaya gelelim. Ben oyunun sağlam bir hikaye moduna sahip olup, tıpkı PS4 Spider-Man'indeki gibi olacağını düşünüyordum. Ancak paragöz firmamız bizimle aynı fikirleri paylaşmamış. Oyunun daha uzun süreli oynanabilir olması için hikaye modundan ziyade çok oyunculu manasına gelen multiplayer moduna ağırlık vereceklerini söylemişler. Bu ne demek? Zayıf bir hikaye modu, sürekli tekrar eden oynanış ve milyon tane farklı görünüşte farklı ama kökünde aynı etkinlikler ile oyunu yaşatıp daha çok kişiden daha çok para koparma sanatı.

Bundan nefret ediyorum. Daha fazla para uğruna güzelim oyunları mahvedip ellerindeki potansiyelleri harcıyorlar. PS3 döneminden beridir bu batağa battı firmalar ve gözleri dolardan başka bir şey görmediği için de kurtulmak değil bilakis daha derine inme arzusu duyuyorlar. 

Çok kötü. Onca yıllık bir bekleyiş benim için daha şimdiden hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Keşke tek sorun karakter tasarımları ve grafik olsaydı. Yapımcıların açıkladığı oyun tarzını geçmişte kullanmış oyunları gördük. Sık sık kendini tekrar eden, çabuk monotonlaşan ve özünde hiçbir orijinalliği olmayan oyunlardı ama bir yolla kendilerini sürekli oynatıp oyuncuları kendileri bağlı tutmayı başarmışlardı. Avengers da bunu yapacaktır. Oyuncuları kendine bağlı tutmayı başarır.

Umarım sıkıcı bir oynanışı olmaz. Hikayesi de, özenilmemiş olsa bile baştan savma olmasın. Standart ve düz olması bile beklentilerimi aşar şu an. Çünkü hiçbir şey beklemiyorum şu an bu oyundan. Square Enix gibi bir firmaya güvenmek için onlarca sebebim vardı. Artık yok. 

Kaç tane Tomb Raider yaparsanız yapın, kaliteli kalitesiz fark etmez. Şöyle bir oyunu düzgün bir hikaye ile sunmak yerine sırf para için Coop ve multiplayera kurban edeceksiniz ya...

Paranızda boğulun...

Dipnot: Oyunun ismi de çok kötü. Avengers A-Day ne be!?

Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin