Madame Web Filmi Mi Geliyor?

23 4 4
                                    

Uzun zamandır Marvel'a dair olan haberler hakkında konuşmuyordum. Bugün ise Marvel haberi hakkında tartışmama orucumu bozup, sizlere geçen günlerde duyduğum bir şeyden bahsetmek istiyorum. Madame Web'in filmi geliyor olabilir, hatta muhtemelen geliyor.

Öncelikle bilmeyenler için Madame Web'in kim olduğunu açıklayalım. Madame Web, şu aşağıda gördüğünüz hanım efendidir ve evet, kördür. Ancak Spider-Karakterler için (Tüm evrenlerdeki Spider-Karakterler) çok önemli bir şahsiyettir. 

Kendisinin ismi Cassandra Webb'tir ve hayatını yaşam destek ünitesine bağlı geçirmek zorunda kalan ve görme problemi olan mutant bir kadındır

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kendisinin ismi Cassandra Webb'tir ve hayatını yaşam destek ünitesine bağlı geçirmek zorunda kalan ve görme problemi olan mutant bir kadındır. Güçleri ise geleceği görmek ve telepatik gibi zihinsel güçlerdir. İlk olarak Amazing Spider-Man #210'da bizlere görünmüş olan Webb, Spider-Man'in birini bulması için yardım etmesiyle Marvel evreninde kendine bir yer bulmuştur. 

Spider-Man the Animated Series çizgi dizisinde ve Spider-Man Shattered Dimensions video oyununda karşımıza kozmik seviyede bir karakter olarak çıkmıştır Madame Web. Kendisi aynı zamanda Charlotte Witter isimli dördüncü Spider-Woman'ın anneannesidir. 

Bu karaktere Sony bir film düşünüyormuş. Venom ve Morbius ile başlamış olan Sony Pictures Universe of Marvel Characters (Resmi ismi bu... Başka isim bulamamışlar gibi.) isimli evrene, kadın bir başrolün olacağı film tasarlanıyormuş ve bu karakterin de Madame Web olması da güçlü bir olasılıkmış. 

Bence bu iyi bir fikir değil. Venom ve Morbius, zorladığın vakit bir filmin baş rolü olabilecek karakterler ama Madame Web şu tarihe kadar çizgi romanlarda daima yardımcı rol üstlenmiş bir karakterdi. Venom'un kendisine ait çeşitli serileri oldu ve Morbius da ana villian karakter olarak birçok çizgi romanda kendine yer buldu ama Madame Web daima yardımcı karakterdi. Hem onu hikayenin merkezine koyacak bir hikaye yazmak hem de bu hikayeyi akıcı bir filme dönüştürmeyi nasıl başaracaklar?

Hayat hikayesini film olarak izlemek istemem açıkçası. Hayat destek ünitesine düşecek de güçlerini görecek de eşini izleyeceğiz falan bunları 2021'de çekilen bir süper kahraman filminde görmek istemiyorum artık. Origin konusunda filmlerin biraz daha farklı yaklaşımlarını görmeliyiz. 

Julia Carpenter'ın üstüne gidebilirler belki

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Julia Carpenter'ın üstüne gidebilirler belki. Julia Carpenter da bir dönem Madame Web olarak anılmış Spider-Woman'lardan biri. Belki bir filmde iki Madame Web kullanarak ortaya bir şekil senaryo çıkarabilirler. Neden mi böyle düşünüyorum? Çünkü film için Amy Adams ve Charlize Theron ile görüşüyorlar. Eğer Amy Adams söz konusu olursa, hikayeyi Julia Carpenter üzerine de kurabilirler. Belki bizim bildiğimiz Madame Web, Julia'nın hikayesine yardımcı bir karakter olur vesaire. 

Şu noktada bir şeyler tahmin etmek gerçekten güç

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Şu noktada bir şeyler tahmin etmek gerçekten güç. Tek bilebildiğim, ne olursa olsun ne Morbius filmine ne de Madame Web filmine ihtiyaç duyduğumuz. Evet, bir Marvel ilgilisi olarak çıkacak olan her Marvel filmine ihtiyaç duyuyor olabiliriz ama Jessica Drew vesaire varken gidip de Madame Web izlemek...

Bir tek bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama Sony, tüm bu filmleri eli boş kalmasın diye çekiyor gibi geliyor. Öyle büyük amaçları yok da günü kurtarmak için bir şeyler yuvarlıyorlar gibi hissediyorum. Bu da haliyle yapımlara olan heyecanımı ve onlara verdiğim ciddiyeti etkiliyor. Daha önceden, Spider-Man'in dünyasındaki karakterlerin gerçekten geniş olduğunu ve düzgün yapıldığı zaman sadece Spider-Man ailesinde olan karakterlerle bir evren kurulabileceğini söylemiştim ama Sony bence bunu düzgün yapmıyor. Bir kere önemli bir sorun var, Spider-Man karakterlerinin olduğu evrende Spider-Man yok.

Spider-Man olmadan da olur bir şekilde de, Sony'nin gittiği yol ile olmayacak gibi geliyor bana. Böyle giderlerse bir noktada Spider-Man'i sokmaları gerekecek ve o noktada ne yapacaklar bilmiyorum. Belki Madame Web'i ileride ilahi bir varlığa çevirirler ve Tom Holland MCU'dan Sony'nin Evrenine ışınlanır belki.

Şu anda Sony'den beklediğim tek şey, Spider-Verse animasyonunun devamı. Diğer filmleri beklemiyorum. Black Cat ve Silver Sable filmleri de yalan oldu doğru hatırlıyorsam. 

Velhasıl kelam, Sony, başka hiçbir çaresi kalmayana kadar Marvel'a bu karakterleri satmayacak gibi görünüyor. Ki belki bir noktada bu iyi bir şeydir çünkü Tom Holland Spider-Man'i, çizgi romanlardaki villianları ile dövüşmek için biraz fazla esprili ve çocuksu. 

Şimdi, üçüncü filmde Kraven gelirse eğer; biz Kraven'ın Spider-Man'i mezara gömmediği bir film mi izleyeceğiz?

O yüzden, Tom Holland biraz büyüyene kadar belki de bu şekilde devam etmeli, ama Madame Web şeklinde değil. Her ne kadar kendisi sevdiğim bir karakter olsa da ana karakter olmayı hak eden başka karakterler var. Black Cat filmi bile bu filmden daha mantıklıydı. 

Son olarak bir ekleme yapayım. Venom filminin devam filmi olacak olan Venom 2'nin (No shit sherlock) adı da duyuruldu.

İkinci Venom filminin adı Venom: Let There Be Carnage olacak...

Maximum Carnage gibi bir isim koyabilme şansınız varken bunu mu düşündünüz?

Ah Sony, keşke biraz daha animasyon yapsan. 

---------------------

Siz ne düşünüyorsunuz bu film hakkında? Madame Web daha önceden bildiğiniz bir karakter mi? Sony'nin bu filmleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Sony Pictures Universe of Marvel Characters yani kısa adıyla bile kısa olmayan adıyla SPUMC başarılı olacak bir proje mi? 

Kendinize iyi bakın. Marvel'la kalın.

Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirWhere stories live. Discover now