Peki Taskmaster Kimdir?

22 4 4
                                    

Selamlar, Black Widow filminin çıkışına yakın bir zaman kalmış iken, filmin kötülerinden birisi olacak olan Taskmaster'ı hatırlamayanlara hatırlatmak ve bilmeyenlere de kendisinden bahsetmek istedim. 

Yazı 'dizileaks.com' isimli bir siteden alınmıştır. 

Taskmaster'ın güçleri neler?

Kendisine süper asker serumunun ufak bir kısmı enjekte edilen Taskmaster, bu sayede hafızasının tüm potansiyelini kullanabilir hale geliyor

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Kendisine süper asker serumunun ufak bir kısmı enjekte edilen Taskmaster, bu sayede hafızasının tüm potansiyelini kullanabilir hale geliyor. Yani kendisinin fotografik refleksleri bulunuyor. Karşılaştığı herkesin hareketlerini ve dövüş stilini birebir olarak taklit edebileceği gibi, rakibinin sıradaki hamlesini de mükemmele yakın bir şekilde ön görme şansı var. Bu da kendisini Marvel evreninin dövüş sanatlarında uzman olan Daredevil ya da Shang-Chi ya da keskin nişancılığıyla ünlü Hawkeye ve Bullseye gibi kahramanların en zorlu rakiplerinden biri haline getiriyor. Taskmaster, aynı zamanda yanında oldukça zengin bir cephanelik de bulunduruyor. Captain America'nın kalkanına benzer bir kalkan taşıyan karakterin bir de kılıcı var.

Taskmaster'ın bu güçleri kendisinin yalnızca korkulan bir rakip değil, aynı zamanda ünlü bir dövüş eğitmeni olmasını da sağlıyor. Karakterin çoğu hikayede diğer kişileri eğiterek hayatını sürdürdüğüne şahit oluyoruz.

 Karakterin çoğu hikayede diğer kişileri eğiterek hayatını sürdürdüğüne şahit oluyoruz

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Taskmaster'ın yeteneklerinin kısıtlandığı zamanlar da var. Örneğin; Deadpool gibi dövüş tarzı tamamen kaotik ve ön görülemez rakiplerle karşılaştığında zorluk yaşıyor. Aynı zamanda sahip olduğu fotografik hafıza, yeni bilgileri eskilerin üzerine yazdığından geçmişi ve ailesi hakkında çok az şey biliyor.

Taskmaster'ın geçmişi

Taskmaster karakteri ilk olarak 1980'li yıllarda yayınlanan The Avengers #195 çizgi romanında cameo olarak yer aldı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Taskmaster karakteri ilk olarak 1980'li yıllarda yayınlanan The Avengers #195 çizgi romanında cameo olarak yer aldı. Bu dönemde yer alan erken dönem hikayeler ile karaktere temel bir geçmiş hikayesi yaratıldı. Bu hikayeler aynı zamanda Taskmaster'ın Captain America ya da Iron Man gibi Avengers üyeleriyle birebir dövüşlerde galip çıkabilecek kadar ciddi bir rakip olduğunu da gösterdi. Fakat kendisi Avengers'ın yeni üyelerine karşı her zaman zorluk çekti.

Taskmaster, Marvel çizgi romanlarında bu zamana kadar hem bir kötü hem de bir anti-kahraman olarak birçok hikayede yer aldı. Karakter, zaman geçtikçe yalnızca kazancını önemseyen ve çoğunlukla SHIELD ya da ABD hükümeti için çalışan bir paralı asker kimliğine evrildi. Aldığı görevler, Taskmaster'ın Daredevil ve Spider-Man gibi kahramanlarla karşı karşıya gelmesine neden oldu. Taskmaster, Civil War esnasında Iron Man'in tarafına katılarak yeni jenerasyon kahramanlara dövüş eğitmenliği de yaptı.

Taskmaster karakterinin detaylı geçmişi ise Taskmaster: Unthinkable isimli mini seride açıklandı. Gerçek ismi Tony Masters olan karakter, bir zamanlar SHIELD'ın gizlice süper asker serumu üretmeye çalışan Nazi subayını ortadan kaldırması için görevlendirdiği bir ajandı. Görev esnasında bu serumu kendisine enjekte eden Masters, fotografik hafıza kazanmasının karşılığında geçmişini hatırlayamaz hale geldi.

Çizgi romanların dışında Taskmaster

Taskmaster, televizyon ekranlarında Avengers Assemble ve Ultimate Spider-Man gibi birden çok dizide yer aldı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Taskmaster, televizyon ekranlarında Avengers Assemble ve Ultimate Spider-Man gibi birden çok dizide yer aldı. Karakter, aynı zamanda Steven Blum'un sesiyle Marvel vs. Capcom 3, Marvel Heroes ve LEGO Marvel Super Heroes gibi video oyunlarında da kendisine yer buldu.

Taskmaster karakteri çizgi romanlar dışındaki en büyük rolünü ise geçtiğimiz yıl PlayStation için piyasaya sürülen Marvel's Spider-Man isimli video oyununda aldı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Taskmaster karakteri çizgi romanlar dışındaki en büyük rolünü ise geçtiğimiz yıl PlayStation için piyasaya sürülen Marvel's Spider-Man isimli video oyununda aldı. Bu oyunda Brian Bloom tarafından seslendirilen karakter, Spider-Man'i zorlu mücadelelere sokarak onun dövüş yeteneklerini gözlemledi. Taskmaster, Spider-Man tarafından alt edildikten sonra onu aralarında görmek isteyen ve bunun için bir teste tabi tutan gizemli bir grup tarafından kiralandığını söyledi. Taskmaster, Square Enix tarafından geliştirilen ve Spider-Man oyunu ile aynı evrende bulunma ihtimali olan Marvel's Avengers isimli video oyununda da karşımıza çıkacak.

-----------------------------

İlginç bir karakter aslında Taskmaster ama onu yıllarca donu dışarıda pelerinli olarak gezdirdiklerinden ciddiye alamadı insanlar. Superman olunca donun dışarıda olması çalışıyor da, konu herkesi merhametsizce katleden bir paralı asker olunca donun dışarıda durması olmuyor tabi. Neyse ki Spider-Man'in şu PS4 oyununda da Taskmaster vardı ki gözümüz gönlümüz açıldı. 

Bakalım filmde Taskmaster'ı nasıl uyarlayacaklar beyaz perdeye. Kostüm daha iyiye dönmeyecek, gördüğümüzle kaldık büyük ihtimalle. Ancak karakterin kendisi hakkında öğreneceklerimiz hala bir sır. 

Biliyor musunuz, bir zamanlar Agents of Shield'daki Grant Ward karakterinin Taskmaster olabileceği ile alakalı teoriler vardı. Ne heyecanlanmıştım o zamanlar. Olmadı tabi. Neyse, bakalım Taskmaster nasıl olacak. 

Kendinize iyi bakın. Marvel'la kalın.

Marvel Mecmuası || Unpopular Opinion İçerirHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin