63

550 29 2
                                    

'Dus je doet het?' zegt Emma. Ik zucht en knik. 'Oke, het zijn er maar 3 en je weet die zijn zo weer weg' zegt ze. Ik kijk haar aan. 'We doen dit op mijn manier en ik weet hoe dat ik iemand aanpak dat hoef jij mij niet te leren' zeg ik tegen haar. Ik word gek van haar. Ze knikt. Ik glimlach en verlaat haar bureau. Ze gaf me een blaadje met de 3 namen. Ik weet heus ook wel wie ze zijn. Ik zie Lucas, Tim en Mo. Welke Tim doet er nu aan drugs. Ik ga naar buiten en zie Nassim aan mijn auto staan. 'Is er iets' zeg ik. 'Ik moet terug naar Spanje' zegt hij. Ik schrik en kijk hem aan. 'Wat bedoel je? Je bent nog maar net terug' zeg ik. 'Er is iets dat je niet weet. Toen ik ging lag Ilham in coma. Daarom ging ik ook naar daar. Ze is beter en ze wilt me zien' zegt hij. 'Dan ga ik toch met je mee' zeg ik. 'Wil je dat dan' vraagt hij. 'Als het voor jou belangrijk is dan wel' zeg ik. Hij glimlach naar me een geeft me een kus op mijn wang. Hij stapt de auto in en rijdt weg naar huis.
Ik kom thuis aan en ik leg mijn tas weg en ga op de zetel zitten en denk na. Is het wel de juiste beslissing die ik heb genomen? Nassim is naar het pand gegaan. Ik hoor de deurbel en open het. Daar zie ik Achraf. Mijn neef. Hij is gestopt met drugs waardoor ze nu een gewone baan hebben. Ik glimlach naar hem en geef hem een knuffel. 'Kapot lang geleden kom binnen' zeg ik tegen hem. 'Waar is anouar?' vraag ik. 'Dounia ik heb je hulp nodig' zegt hij. 'Hoezo? Wat is er gebeurd?' vraag ik. 'Anouar is opgepakt. Je weet ik heb nu een gewone baan en krijg een normale salaris enz. Ik kan zijn borg niet betalen' zegt hij. 'Het is oke ik betaal het wel. Maar wat is er gebeurd?' vraag ik. 'Hij is in de maling genomen. We waren samen in een lounge en je weet ze weten dat we familie zijn van jou en je broers en ze proberen jullie uit te schakelen dus ze beginnen met ons. Iemand heeft drugs in zijn auto gezet. Het waren 100% mannen van die mo waar je over praatte laatste keer' zegt hij. 'Dus ik kan nu gewoon borg betalen? Het gaat toch om drugs' zeg ik. 'Ja maar ze hebben geen bewijs dat het van hem is' zegt hij. Ik knik. 'Hmm het is 14 uur nu. Ik ga je afzetten bij Nasser dan kan hij je alles vertellen wat er nu gaande is. In die tijd ga ik naar het bureau. Je weet ik ben er altijd voor je vergeet dat niet' zeg ik tegen hem. Hij glimlach naar me en geeft me een kus op mijn wang.
We stappen de auto in en ik rijd weg. 'Waar werk je nu?' vraag ik. 'Ben een boekhouder tijdelijk. Maar ben op weg om een advocaat te worden' zegt hij. 'Ben trots op je lelijk' zeg ik. 'Je bent nog steeds dezelfde Dounia' lacht hij. 'Ik verander nooit' zeg ik. 'Hoe gaat het met Nassim en jou?' vraagt hij. 'Goed hamdoulilah' zeg ik.
-
Ik teken wat papieren en wacht tot Anouar naar buiten komt. Ik pak wat water en drink het op. Ik zie Anouar aan komen en hij ziet me. Hij glimlacht en geeft me een knuffel. Ik hou hem stevig vast en kijk hem dan aan. 'Dounia ik heb je hulp nodig' zegt hij. 'Zwijg ik weet het al. Komt goed neefje ik stop ze' zeg in. Hij glimlacht. 'Kom we gaan naar stad eten halen heb honger' zeg ik. Hij glimlach en blijft lachen. Ik lach terug en stap dan de auto in. Ik zet een muziekje op. 'Achraf is naar je toe gekomen niet?' zegt hij. 'Ja, als ik het wist zou ik het al sinds de 1ste dag betalen' zeg ik. 'Het spijt me dat ze jou dit aandoen' zeg ik. 'Het maakt niet uit. Ik deed het ook ooit dus het is sowieso niet jou fout' zegt hij.
-
Ik kom aan bij het pand en Achraf knuffelt Anouar en groet de rest. Ik geef Nassim een kus op zijn wang en neemt me meteen in zijn armen. 'Familieavond weer?' zegt Amine. Ik gooi mijn fles water naar hem en hij kijkt me met een duivel blik aan. 'Ga je me uitdagen Dounia?' zegt hij. 'Wil je vechten dan?' zeg ik. Ik was klaar om op te staan tot dat Samir er tussen kwam. 'Lol verbreker' zeg ik tegen hem. 'Ik ben de lol dus sht' zegt hij. 'Wil je ook vechten?' zeg ik. 'Nassim hou je chick bij je' zegt Samir tegen Nassim. Ik geef Samir een klap op zijn achterhoofd en loop dan weg. Ik ga achter Nasser staan en lach hem uit. 'Ik slaag Nasser ook als het moet' zegt hij. 'Ewa probeer' zegt Nasser. 'Oke oke klaar wapenstilstand' zeg ik. Hij knikt en hij geeft me een hand. Ik glimlach. 'Wie wilt met mij een taart bakken' vraag ik. Nassim kijkt me aan en grijnst. De jongens zetten PlayStation aan maar ze zijn met te veel dat we er nog nodig hebben. 'Hier pak mijn sleutels en sleutels van mijn auto. Ik heb er 2 thuis en vergeet de controllers niet' zeg ik. Achraf knikt en gaat samen met Nasser naar mijn huis. 'Nassim pak die bloem' Hij pakt suiker en geeft het aan mij. 'Ben je een ezel ik zei bloem niet suiker' zeg ik tegen hem. Hij pakt mijn heupen vast. 'Ik heb geen zin in taart maar wel in jou' zegt hij. 'Stop met je fix praat' zeg ik lachend. Ik geef hem een kus en pak dan het bloem.

Drugsdealer familieWhere stories live. Discover now