23. Липсваща

155 11 3
                                    

Слънцето над Роузвилидж изгря и хората започнаха да ходят по задачите си. Денят изглеждаше като една спокойна събота, но далеч нямаше да е така. Е, поне не и за нашите герои. 

Тони се изтъркули от леглото някъде около десет сутринта и си погледна телефона. Имаше поне петнайсет пропуснати обаждания от госпожа Купър. Момичето се зачуди какво става, преоблече се и слезе на първия етаж.

– Хей, Тио... Да знаеш къде е татко? Имам пречуствието, че нещо лошо се е случило и факта, че майката на Алекс ми е звъняла няколко пъти само тази сутрин не ме успокоява много. - призна брюнетката и Тио се надигна от масата. Тогава Тони забеляза, че той държи чаша пълна с уиски - И ти си пиян... Страхотно!

– Не съм пиян... Но се опитвам да го постигна. - съобщи младежа и Тони се хвана за главата.

– Не мога да повярвам! Тио, десет сутринта е! Какво не ти е наред?! - развика му се момичето и посегна да прибере бутилката уиски, но той я хвана и я придърпа към себе си преди тя да е успяла да направи каквото и да било.

– Вместо да ми изнасяш лекция за живота, върви и намери приятелката си. - каза Тиодор грубо и Тони замръзна на място.

– Какво каза? 

– Алекс. Изчезнала е и не си вдига телефона. Татко я търси цяла сутрин. - обясни Тио и отпи от питието си - Сега ако може, остави ме да се напия. - Тони кимна и излезе от къщата. Набра Алекс, но това я прати директно във воисмейла. Момичето се хвана за главата и тръгна пеша към дома на Алекс, като по пътя набра Итън.

– Тони? - отговори той и тя се усмихна.

– Итън. Алекс с теб ли е? - пита тя притеснена без да спира да върви.

– Не. - каза той объркано - Защо?

– Има ли шанс тя да е със Зейн? - продължи с въпросите без да му даде отговор.

– Да. Вероятно е. Той излезе преди час. Мога да му звънна. - предложи Итън и Тони поклати глава.

– Не. Аз ще му звънна. Ти ела до дома на Алекс. - каза и затвори. Побърза да набере Зейн и зачака отговор от другата линия.

– Здравейте, свързахте се със Зейн. Оставете съобщение. - каза Зейн по войсмейла и Тони изсумтя.

– Сериозно Зейн? Веднъж да ми трябваш и точно тогава решаваш да изчезнеш! - извика тя на телефона, записвайки го като съобщение и му го изпрати - Трябва да се шегуваш! - Тони продължи ядосано към къщата на Алекс и като стигна там видя една полицейска патрулка и майката на Алекс плачеща на верандата.

Неочакван обратWhere stories live. Discover now