69. Тайната стая

137 10 0
                                    

С Лукас вървяхме към центъра на града в пълна тишина. Не знам защо, но се чувствах странно. Никога досега не бях реагирала така към човек, както реагирах към Тио. Бях му ядосана, но чак да издам тайната си? Това определено не биваше да се повтаря.

– Нещо те тревожи. - досети се Лукас и аз го погледнах.

– Не. Добре съм. - казах и погледнах напред. Неусетно вече бяхме наближили центъра - Ето я библиотеката. - посочих аз и влязох в сградата. Обиколих първия етаж, поглеждайки между всеки шкаф с книги, но не намерих Тони, затова се качих на втория етаж и я забелязах на една маса, отрупана с големи, дебели книги. Седнах там и Тони надигна глава от четивото си.

– Не знаех, че в библиотеката има толкова много гримоари. - отбеляза Лукас и се подпря на стола ми.

– Няма. - каза тя - В един от гримоарите на майка ми открих бележка с локацията на други гримоари и заклинание, с което да ги намеря. - обясни тя - В тази библиотека има цяло крило с вещерски неща.

– Колко хубаво, че сме на тази тема... - обади се Лукас.

– Лукас не. - спрях го, знаейки, че ще подхване темата за Дериан.

– Какво? - пита Тони и го погледна.

– Мисля, че намерих заклинание, с което можем да убием бащата на Зейн. - каза той.

– Добре. Имаш ли го записано някъде или...? - пита тя и Лукас извади една бележка от джоба на якето си.

– Заклинанието е от Лукресия... Вещица, работеща с бащата на Зейн. - отбелязах поглеждайки към Лукас с намек - Нямам и доверие.

– И аз. Нямам доверие на никоя вещица. Нищо лично Тони. - каза той и приятелката ми се усмихна фалшиво и взе листа със заклинанието от ръцете му - Но Лукресия иска Дериан мъртъв. Няма причина да ни съботира.

– И защо Лукресия да иска Дериан мъртъв? - питах аз, скръствайки ръце.

– Войната между видовете май ти обягва. - каза Лукас - Колкото и да иска Дериан да поддържа баланса между вълци, вещици и вампири, толкова и сам нарушава правилата. Лукресия е забъркана в неговата каша и ще е по-добре за всички ако той умре.

– Мисля, че има нещо, което не ни казваш. - обади се Тони и пусна листчето да падне на масата - Няма да направя това заклинание защото ще ме убие.

Неочакван обратTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon