24. Изгубено намерено

159 10 3
                                    

Господин Санкс стоеше зад тезгяха и го бършеше с парцал чакайки първите си клиенти за деня да дойдат. За негово нещастие, това бяха Итън и Тони, които нямаха намерение да купуват нищо.

– Добре дошли, добре дошли! - поздрави ги той радостно и прибра парцала в един шкаф зад себе си - Какво желаете да вкусите днес?

– Виждам, че си в добро настроение, Санкс. - усмихна се Тони и той кимна.

– Разбира се. Щом любимите ми деца в града са тук толкова рано сутринта. - възкликна той и тръгна да излиза, за да ги прегърне, но се спря преди да е прескочил бариерата от планински прах - Къде е Алекс?

– Това се надявахме ти да ни кажеш. - каза остро Итън и Санкс отстъпи назад с вдигнати ръце.

– Не с това отношение. - заяви той и Итън се подпря на тезгяха.

– Добреее. - каза Тони дърпайки го назад и му хвърли един лош поглед - Нека оставим разправиите за след като намерим Алекс.

– Тони, бих се радвал да помогна, наистина. Алекс е част от семейството ми, но не знам къде е. Не съм вещер. - каза той и Тони замръзна на място.

– Защо всеки ми говори за вещици днес?! - каза Тони ядосано и Итън я хвана за рамото.

– Предлагам да си ходим преди да му откъсна главата. - каза Итън и Санкс го напръска с някаква течност. Ръката на Итън започна да почервенява, все едно е изгоряла. Той бързо си я дръпна към себе си и падна на входа на магазина - Върбинка. - досети се той - Какво не ти е наред?!

– Спри да ме заплашваш, защото не аз трябва да се страхувам от теб. - съобщи Санкс и Тони помогна на Итън да се изправи. Двамата излязоха от сладкарницата и седнаха на една пейка отвън.

– Защо си толкова груб с хората? - пита Тони ядосано и Итън я изгледа.

– Аз ли съм груб? Онзи сладкар току-що ми изгори ръката! 

– Дай да видя. - Тони му хвана ръката нежно и я огледа - Нищо ти няма.

– Зарасна. Вампирите се оправят бързо. Затова е трудно да ни убият. - обясни той.

– Щом на теб ти няма нищо след върбинката, защо Алекс трябваше да пие кръв? - пита Тони гледайки към сака до Итън.

– Алекс е наполовина вампир докато не погълне човешка кръв. До тогава, способностите и са по-малки. Заздравяването отнема повече време. Върбинката боли повече. Рефлексите и са и по-бавни. - обясни момчето.

Неочакван обратWhere stories live. Discover now