60. Спокоен ден

139 7 6
                                    

След като с Тони се прибрахме в пет сутринта, легнахме да спим на леглото ми, както бяхме облечени с официалните ни рокли. Бях толкова уморена, че можех да проспя целия ден, но заради супер-силния ми вампирски слух, това нямаше как да стане. Чух потропване по вратата и след това звънеца. Отворих очи мързеливо и метнах поглед към часовника ми. Беше осем и половина, но навън беше много мрачно. Станах от леглото и слязох бавно по стълбите. Звънеца звънна още няколко пъти през това време и аз изсумтях. Като накрая стигнах видях един полицай пред вратата ми, стоейки до Лили.

– Намерихме я припаднала на земята. Предполагаме, че се е понапила малко. Спокойно, не беше единствената. - каза полицая и аз погледнах братовчедка ми.

– Сериозно ли Лилия? - питах - Влез и пази тишина, че ми се спи. - казах и тя престъпи прага. Полицая се усмихна, наклони шапката си и затворих вратата след него.

– Не знам какво стана, наистина. Не пих толкова много. Само една чаша вино. - оправдаваше се тя докато и правех кафе.

– Да, добре. Не се припада от една чаша вино. - засмях се леко аз и и подадох чашата кафе - Отивам да спя. Не ме безпокой. - съобщих и се върнах в стаята ми. Това е последния спомен, който имам преди да се събудя отново в четири следобед, заради силния смях на първия етаж. Разтърках очи и слязох в хола, за да видя какво става.

– А! Станала си! - извика леля ми като ме видя и аз кимнах.

– Да... Четири следобед е. - казах - Честита нова година. - сетих се за първи път днес. Със всичко случващо напълно забравих за празника - И между другото, Тони спа у нас.

– Покани я на закуска. - предложи майка ми.

– Добре.. Вие сте пияни. - изтъкнах и влязох в кухнята да им направя кафе, след което им го поднесох. 

– Благодаря. - каза чичо ми и аз се засмях леко.

– Като сте готови си вземете студен душ. - добавих и се качих отново в стаята ми. Тони беше станала и ми преглеждаше гардероба.

– Да имаш нещо като за мен? - пита тя и аз си взех една бутилка кръв от хладилника ми - Че ми писна да съм с рокля. - каза приятелката ми и аз извадих едни черни дънки и къс потник без презрамки - Знаеш, че аз усещам студа, нали? - каза и аз изсумтях, сменяйки потника с тъмно лилава блуза с цвете в средата. Тя прие дрехите и се преоблече от черната си рокля, в това което и дадох. Докато я чаках, аз си облякох розова тениска с жълти и сини линии по нея и тъмните дънки. Обух си розовите кецове и си изтрих грима. Сресах си косата и я оставих пусната без да и правя нищо. Не ми се занимаваше с външния ми вид сега, но въпреки това се гримирах леко наново. Тони излезе от банята пременена и със сменен грим. Двете седнахме да гледаме филм заедно и по едно Лили влезе тъжна и почна да си събира багажа.

– Какво има? - пита Тони и аз се сетих кой ден сме.

– Полета им за Ню Йорк е днес към три сутринта. - съобщих аз и станах от леглото да и помогна. Трите събрахме багажа и догледахме филма заедно докато не стана време за тръгване. Слязохме на първия етаж с куфари в ръка и погледнахме семейството ми. Всички си казахме чао и Лили ме прегърна.

– Ще ми липсваш. - каза тя и аз се усмихнах.

– Ще се видим на Великден. - казах аз и те излязоха през вратата и влязоха в таксито си, изчезвайки в тъмнината. Майка ми погледна мен и Тони в очакване на нещо и аз се направих на изненада и погледнах Тони, която имаше същото изражение.

– Навън е тъмно... и баща ми е нощна смяна... - започна да се оправдава тя и аз се засмях тихо.

– Да мамо, трябва да преспи у нас. - подкрепих я и майка ми скръсти ръце и кимна. Двете заподскачахме и побързахме да се върнем в стаята, преди да си е сменила решението. Метнахме се на леглото ми и започнахме нов филм. По едно време огладнях и се протегнах за бутилка кръв, а Тони ме изгледа злобно - Какво?

– Не съм яла нищо днес. - обяви тя и стана от леглото - Отивам да ти преровя хладилника.

– Виж и шкафовете със сладко! - провикнах се като излезе през вратата и станах, за да се преоблека в нещо по-удобно от дънки. Събух си обувките, обух си сивия широк анцуг и си наметнах худито. Извадих друг анцуг и худи да Тони и отново се метнах на леглото заравяйки се в социалните мрежи. Тони нахлу в стаята ми с две огромни купи пуканки в ръка и няколко пакета бисквити в джобовете на дънките си и сложи всичко на леглото, след което се преоблече в дрехите, които и бях приготвила и пак легна до мен. Някъде до два часа през нощта стояхме будни и се смяхме на най-малкото нещо, а моята стая се превърна в кочина, но всичко беше наред. Получих нормалния си ден, който толкова желаех.

Хей! Нова глава! Тази е значително по-кратка, няма 1000 думи дори, но нямаше много какво да напиша. Беше един скучен и обикновен ден в живота на Алекс. Нямам много въпроси за вас, но все пак ще се опитам да измисля нещо: 1) Според вас какво се е случило с Лили на Нова година? 2) Защо Тони толкова не иска да се прибира у тях? 3) Какво мислите за приятелството на Алекс и Тони? 4) След като Алекс си получи спокойния ден, какво ли я очаква след това? Това беше от мен! До другия път! Чао!

Неочакван обратDove le storie prendono vita. Scoprilo ora