74. Завръщането

127 7 0
                                    

След като Лукас отиде да се отърве от телата на вампирите, които ни атакуваха, аз, Итън и Тони се отправихме към тайната стая, за да разберем повече за Анабела. Двете с Тони седнахме уморени на масата, а Итън постави гримоара пред нас и се подпря. Тони го разгърна и Итън посочи нещо от вътрешната страна на корицата.

– Анабела. - прочете Итън и аз погледнах към името, но то беше написано с някакви странни знаци. Погледнах към приятеля ми объркана.

 – Това е нейния гримоар? - пита Тони и Итън поклати глава.

– Напълно вероятно е. Името и е изписано на един много древен език, който отдавна не се говори. - обясни той и аз наклоних глава настрани.

– Но.. ти го къде знаеш? - питах и Итън ме погледна с лека усмивка.

– След като "умрях" като малък, Дериан не искаше да се грижи за десет годишно хлапе, затова ме прати на Лукресия. - каза той и приятелката ми се окорори.

– Вещицата, която се опита да ме убие? - пита тя и Итън кимна.

– Тя е личната вещица на клана на Дериан... Лукресия знаеше много за старите ритуали и заклинания и аз научих доста от нея, въпреки, че не съм вещер. - каза той - Истината е, че Лукресия не е лоша. Не знам какво има Дериан срещу нея, за да я кара да прави такива неща.

– Добре. - прекъснах го аз - Не искам да досаждам, но е десет вечерта и аз все пак трябва да се прибера по някое време, защото майка ми ще откачи. - казах и Тони кимна.

– Пиши и, че ще спиш у нас. - предложи Тони - Ще е дълга нощ. - аз кимнах и си извадих телефона. Лукас слезе по стълбите и скръсти ръце.

– Онези вампири няма да ни тормозят повече. - съобщи той и аз кимнах и пратих съобщението на майка ми - Какво намерихте?

– Нищо особено. - въздъхна Тони и разгърна страниците на книката със заклинания.

– Това е гримоара на Анабела. - поясних аз и Лукас се наведе над него.

– Какъв е този език? - пита той опитвайки се да разбере изписаните заклинания.

– Умрял. - отвърна Итън и се почеса зад врата.

– Страхотно. - каза Лукас саркастично и с Тони се спогледахме. 

– Как точно се очаква от нас да преведем целия гримоар и да разберем повече за семейството на Анабела за една нощ? - питах и четиримата си отправихме по един притеснен поглед.

Неочакван обратWhere stories live. Discover now